• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

8 30/03/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Gluteeniton, hiivaton ja herkullinen siemenleipä

siemenleipä_fitness_reseptit

Käänteentekeväksi siemenleiväksi tituleerattu täyteläinen, pähkinäinen ja ihanan tuhti leipä. Valmistuu helposti, sekoitat aineet kulhossa, annat taikinan vetäytyä yön yli ja paistelet kiireettömästi ja on kaiken lisäksi gluteeniton, hiivaton, maidoton ja mitähän vielä -ton… Hyvistä rasvahapoista ei ainakaan ole pulaa, sillä taikina on suureksi osaksi siemeniä ja pähkinärouhetta (lisäksi itse tykkään nauttia leipäni erityisesti avokadon kanssa, namm). Usein pakastan leivästä puolet siivutettuna ja toisen nautin (samantien – no ei nyt ihan. Joskus itsehillintä kyllä pettää..). Siivu kulkee helposti mukana nopeasti nautittavana välipalana. Tuore leipä säilyy huoneenlämmössä esimerkiksi leivinpaperiin käärittynä muutaman päivän ajan.

Tämä resepti on alunperin ihanasta My New Roots – blogista mutta suomennetun käännöksen löysin Cilla’sin kautta :)

Gluteeniton, hiivaton ja herkullinen siemenleipä

  • 2,5dl auringonkukansiemeniä
  • 1,5dl pellavansiemeniä
  • 1dl hasselpähkinöitä tai manteleita
  • 4,5dl suuria kaurahiutaleita
  • 2rkl chian-siemeniä
  • 3rkl psylliumjauhetta
  • 1-2tl hyvää merisuolaa
  • 4,5dl vettä
  • 1rkl vaahterasiirappia (käytin tässä ripauksen steviaa)
  • 3rkl sulatettua neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä

Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita keskenään. Vatkaa vesi, vaahterasiirappi ja öljy keskenään sekaisin. Kaada neste kuivien ainesten joukkoon ja sekoita ainekset huollisesti sekaisin ja kaada vuokaan (silikoninen tai leivinpaperilla vuorattu). Tasoita taikinan pinta lusikan takaosalla. Anna leipätaikinan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Leivän pitää pysyä muodossaan vuoan reunoja levitettäessä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja laita uuniritilän päälle ylösalaisin. Kypsennä leipää vielä ritilän päällä noin 40-50 minuutin ajan. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen kypsymisen loppuvaiheessa (noin 30 minuutin jälkeen), jotta leipä saa kauniin värin ja rapean pinnan. Leivästä kuuluu kopautettaessa ontto ääni, kun se on valmista. Anna jäähtyä ja vetäytyä rauhassa, nauti!

8

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: gluteeniton, hiivaton, maidoton, siemenleipä, vegaaninen

Previous Post: « Superiisit linssipihvit
Next Post: Kahden minuutin suklainen kuppikakku »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. FEEL GOOD KITCHEN › Gluteeniton & hiivaton siemennäkkäri sanoo:
    04/05/2014 18:41

    […] pitkäaikaisista leipäsuosikeistani on käänteentekevä siemenleipä joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Siispä leipähimoissani aloin pyörittelemään uutta […]

    Vastaa
  2. Parsakaalikeitto pistaasipähkinöillä (V, G) - Feel Good Kitchen sanoo:
    22/02/2015 14:43

    […] on herkullista toki myös heti valmistuttuaan. Keitto sopii hyvin alkupalaksi, lounaaksi tai vaikka siemenleivän kera nautituksi. Pinnalle sopii kuin nenä päähän muutama pannulla paahdettu parsakaalikukinto, […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ