Ennen kuin kerron yhtään enempää tästä sokerittomasta, gluteenittomasta, maidottomasta, jauhottomasta ja jumalaisen herkullisesta raakaherkusta, jaan kanssanne pari kuvaa.
Ihanasta Elementar Custard -blogista bongaamani ”faux fudge” resepti osui ja upposi heti ensimmäisellä kerralla. ”Suklaafudgen” pehmeän tahmaisen olemuksen salaisuus on mustapavut ja taatelit; kuulit oikein! Mustapavuilla olen keittiössä leikkinyt ennenkin, suussasulavien mustapapubrownieiden ohjeeseen pääset tästä – myönnettäköön silti, että tämä raakaversio on mielestäni jopa brownieita herkullisempi.
Mikäli olosi on epäluuloinen mustapapujen herkullisuuden suhteen, on korkea aika todistaa luulosi vääräksi :) Tähän reseptiin et tarvitse kummoisempia aineksia etkä superfoodeja, kookosöljynkin voit korvata esimerkiksi voisulalla mikäli vegaanisuus ei ole tärkeää.
Huomioita: Tehdessäni fudgea ensimmäistä kertaa puolitin ohjeen ja se täytti mukavasti 20×20 cm vuoan. Alla on kuitenkin resepti alkuperäisine mittasuhteineen – ne saattavat vaikuttaa vähän omituisilta, sillä alkuperäisessä ohjeessa on tosiaan käytössä unssit ja kupit. Korvasin medjool-taatelit tavallisilla kuivatuilla ja käytin niitä muutaman enemmän kuin ohjeessa. Lisäksi pehmitin taateleita ja voita mikrossa hetken ennen käyttöä.
Terveellinen ”suklaafudge”
- 2 purkkia mustapapuja vedessä (paino ilman nestettä n. 300g)
- 1,75 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
- 6 rkl kookosöljyä (tai sulaa voita)
- 12 medjool-taatelia
- Muutama tippa vanilja-aromia
- ½ tl kanelia
- Ripaus suolaa (paitsi jos käytit voita, jossa on suolaa)
- Ripaus espressokahvijauhetta (tai rkl vahvaa kahvia)
Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ne kulhoon taateleiden ja rasvan kanssa. Surraa tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella (tai vaihtoehtoisesti tehosekoittimessa). Lisää loput aineet ja sekoita niin kauan, että saat kauniin tasaisen seoksen. Levitä elmukelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, peitä hyvin ja laita jääkaappiin viilenemään. Fudge on valmista muutaman tunnin kuluttua.
17
Vastaa