• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

0 05/05/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Melkein paleo pähkinäkakku suklaisella täytteellä

Hei kaikki, minä olen Aino. Olen leivonta-addikti.

Ei kulu päivääkään, jona en ajattelisi tai suunnittelisi tai kuolaisi tai hioisi jotain leipomusta. Leipoessa mielentilani on kuin meditoidessa. Täydellisen rento flow. Jotkut kai jaksavat ottaa stressiä ruuanlaitostakin, mutta minulle sillä on täysin päinvastainen vaikutus. Kenties siksi viihdynkin keittiössä niin hyvin.

Tämä gluteeniton, täynnä hyviä rasvoja ja proteiinia oleva pähkinäkakku 100% synnittömällä suklaatäytteellä boostattuna syntyi eräs ilta suorittaessani kevätsiivousta ja löytäessäni kaapin perälle kertyneet satunnaiset kuiva-ainevuoret. Ylijäämäsiemenet ehdinkin jo upottaa siemennäkkäriin (joka on muuten aivan mielettömän herkullista!) mutta mihinkäs nuo kaikenkattavat pähkinät voisin survoa?

Instagramin koukuttavasta maailmasta monen mutkan takaa löysin tämän ”breadcaken” reseptin. Jääkaapissani lojui vielä sopivasti muutama pehmoinen medjool-taatelikaunotar ja banaanitkin koputtelivat kypsyyttään… Siispä uuni lämpimäksi jälleen kerran ja  keittiömeditaation pariin! Nimesin tämän kakun ovelasti melkein paleoksi koska alkuperäisessä ohjeessa ei ole viljoja käytetty laisinkaan, mutta minusta pari ruokalusikallista kaurajauhoa tekee koostumuksesta paljon helpommin käsiteltävän (ja kutsuvamman näköisen). Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa täytettä tulee suhteessa muuhun taikinaan omaan makuuni turhan paljon eikä kakku meinaa pysyä kasassa. Tai sitten en vaan osaa – mene ja tiedä!

Koska kyseessä on ”breadcake” tehdään se nimensä mukaisesti leipävuokaan. Onnistuu tämän teko varmasti myös tavalliseen (joskin pienehköön) kakkuvuokaankin tai vaikka muffinivuokiin.

 

 

 

IMG_20140505_174507

 

IMG_20140504_101625

 

Melkein paleo pähkinäkakku suklaisella täytteellä

Kakkupohja

  • 1 dl kookosjauhoja
  • 2 rkl pellavansiemeniä (tai -rouhetta)
  • 3 dl mantelijauhoja
  • 1 dl kaurajauhoja (tai 1,5 dl blenderissä käytettyjä kaurahiutaleita)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 4 kananmunaa

Suklaisa täyte

  • 2 dl pehmeitä kivettömiä taateleita
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 pieni banaani
  • 0,5 dl vettä
  • noin desi rouhittuja pähkinöitä (itselläni cashew mutta kaikki käy)

+ kookosöljyä tms.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kaikki pohjaan kuuluvat kuivat ainekset huolellisesti keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja hunaja ja sekoita. Kaada puolet seoksesta huolellisesti öljyttyyn tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki sen ainekset esim. tehosekottimessa tai sauvasekottimella. Lusikoi täyte pohjakerroksen päälle keskelle leipää ”viivaksi” ja kaada loput kakkupohjataikinasta päälle niin, että täyte peittyy.

Paista kakkua uunin keskitasolla n. 30 minuuttia niin, että sen pinnasta tulee kauniin kullanruskea. Anna kakun vetäytyä vähintään tunti ennen tarjoilua ja mielellään jääkaapissa, missä se myös säilyy ihanan kosteana ainakin muutaman päivän ajan.

 

0

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: pähkinäkakku

Previous Post: « Gluteeniton & hiivaton siemennäkkäri
Next Post: Raakaherkkuja: Vanilla Toffee Raw Bite Balls »

Reader Interactions

Comments

  1. Minttu says

    03/09/2014 at 22:06

    Leivoin tätä tänään. Täyte oli taivaallista, mutta taikina oli jostain syystä todella kuivaa. Seuraavalla kerralla pitää laittaa sekaan omenasosetta.. Kiitos kuitenkin tästä ohjeesta

    Vastaa
    • Aino says

      04/09/2014 at 18:06

      Moi Minttu, harmi että taikina ei onnistunut! Kookosjauhot tosiaan imevät nestettä reilunlaisesti, joten varsinkin jos käytössä on pieniä kananmunia, saattaa olla tarpeen lisätä jotain nestettä kaveriksi. Omenasose juurikin toimisi varmasti hyvin! Ja kiva että täyte oli joka tapauksessa hyvää ;)

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ