• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

3 11/05/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Vadelma-mustikka raakakakku (paleo)

Ihanaa äitienpäivää kaikille nykyisille ja tuleville äideille! <3

Processed with VSCOcam with c1 preset

Ajattelin ensin postata tämän reseptin vasta myöhemmin ensi viikolla, mutta olen kärsimätön tulin toisiin ajatuksiin. Tein siis äidilleni juhlapäivän kunniaksi elämäni ensimmäisen raakakakun joka kaikeksi onneksi paljastui menestykseksi muutamasta mutkasta matkassa huolimatta. Maku oli raikas mutta monisävyinen, koostumus erinomainen ja kokonaisuus yksinkertaisesti upea (vaatimattomuus kaunistaa, eikö juu ;) ).

En koskaan aikaisemmin ollut edes maistanut raakakakkua, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Lopputulos oli kuitenkin oikeasti näyttävän kakkumainen ja jopa isäpappani, vanhanaikaisten kermakakkujen ylin ystävä tykkäili kakusta aamukahvin kera. Siispä jaan (idioottivarman?) reseptin kanssanne enemmän kuin hyvillä mielin.

Alkuperäistä reseptiä googlailin vaikka kuinka pitkään enkä osannut päättää eri vaihtoehtojen välillä, kunnes löysin Earthsproutin mansikkaraakakakun. Loppujenlopuksi lähikaupassa ei kuitenkaan ollut jäljellä enää tuoreita mansikoita, joten korvasin ne vadelmilla ja mustikoilla (onko kukaan muuten kokeillut pakastemarjoja raakakakuissa? Onnistuisikohan niillä?) ja ne sopivat makunsa puolesta kakkuun oikein hyvin.

Yleensä raakakakuissa pohja on melko olematon, mutta itse tykkäsin tästä runsaasta, reunoille yltävästä versiosta – lopputulos on mielestäni näyttävämpi. Kaakaojauhe toi kakkupohjaan mukavasti luonnetta, mutta sen voi toki jättää poiskin.

 

IMG_20140511_120422

 

Vadelma-mustikka raakakakku (paleo, vegaani)

Pohja

  • 3dl auringonkukansiemeniä
  • 3dl manteleita
  • 200g kivettömiä taateleita
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • Ripaus laadukasta suolaa

Lisää tehosekoittimeen auringonkukansiemenet ja surraa jauhoksi. Lisää mantelit ja jatka prosessointia hiljalleen ”pulsella” niin, että saat rouheista jälkeä – älä siis jauhota! Lisää taatelit, kaakaojauhe ja suola ja jatka sekoittamista niin kauan, että taikinasta alkaa muodostua massa. Valmiista taikinasta voi helposti pyöritellä kiinteitä palleroita käsin. Levitä kakkupohja tasaisesti (kostein) käsin tai esim. lusikkaa apuna käyttäen irtovuokapohjaan. Voit levittää pohjan paksuksi levyksi tai tehdä kuten minä ja levittää sen vuuan reunoille asti. Pakasta.

Marjatäyte

  • 3 dl cashewpähkinöitä (liotettu runsaassa vedessä yön yli, liotusvesi kaadettu pois)
  • 6 dl tuoreita marjoja (itselläni 4dl vadelmia ja 2dl mustikoita)
  • 200g taateleita
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl kookosöljyä
  • Ripaus vaniljauutetta
  • + Marjoja koristeluun

Blenderöi kaikki ainekset tasaiseksi, moussemaiseksi seokseksi ja kaada seos pohjan päälle. Pakasta kakku vähintään 2,5 tunniksi (minulla meni lähemmäs 4h, ennen kuin koostumus oli leikattava) ja nauti. Voit  myös pakastaa kakun pidemmäksi ajaksi, kunhan vain muistat ottaa sen jääkaappiin pehmenemään 1-2h ennen tarjoilua.

 

For English language readers: Happy Mother’s day for all current & future moms out there! I found this lovely 100% vegan raw cake recipe from lovely Earthsprout blog, direct link to the recipe here. Not going to copy-paste it here because only thing I changed was the berries; instead of strawberries I used 4dl of raspberries + 2dl blueberries and it turned out great! :) Hope you enjoy.

 

3

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: raakakakku

Previous Post: « Raakaherkkuja: Vanilla Toffee Raw Bite Balls
Next Post: Hyvän mielen maapähkinä-suklaabrowniet »

Reader Interactions

Comments

  1. Kia says

    11/05/2014 at 19:24

    Aivan täydellisen näköinen kakku! Mun on pakko testata tätä joku päivä, kiitos kun jaoit reseptin :) Millaisia taateleita muuten käytit?

    Ja tuli vielä mieleen, että olen käyttänyt raakakakussa (http://cheatclean.blogspot.fi/2014/02/vadelmaraakasuklaakakku.html) pakastevadelmia. Kakku taisi menettää raakuutensa, sillä jouduin kuumentamaan ulkomaiset marjat. Mutta maistui silti todella hyvältä!

    Vastaa
  2. Krista says

    24/06/2014 at 00:31

    Ei vitsit miten herkullisen kakku! Oon ollut tosi skeptinen kaikennäkösiä raakajuttuja vastaan, mutta tätä joutuu ehkä oikein testaamaan! Kiitos reseptistä! :)

    Vastaa
    • Aino says

      25/06/2014 at 17:55

      Hahah, mäkin olin tosi skeptinen ennen ku kokeilin tätä. Tää versio on ihanan raikas ja marjaisa ja maistu jopa vanhuksille ;) Kannattaa kokeilla!

      Vastaa
  3. Outi Karikivi says

    18/08/2014 at 22:11

    Tajuttoman hyvää, mutta millä masiinalla saat taikinat aikaiseksi? Omalla blenderilläni taatelimassa vaan kerääntyy reunoille ja terä sutii tyhjää ja samoin kävi liotettujen pähkinöiden kanssa. Eli aikaa tuhraantui muutamakin tovi, mutta toki maku ehkäpä korvaa menetetyt hermot.

    Vastaa
    • Aino says

      18/08/2014 at 23:11

      Tuttu ongelma, hepposemmalla blenderillä pähkinä-taatelimassan aikaansaaminen voi olla aikamoisen työn takana! Nykyisin käytän hommaan lähinnä monitoimikonetta, jonka voimat kyllä riittää. Kevytrakenteisemman blenderin työtä voi helpottaa ainakin jauhamalla pähkinöitä ensin yksikseen ja lisäämään taatelit joukkoon vasta sitten. Pähkinöiden lisäksi myös taateleita kannattaa myös liottaa ennen käyttöä. Ja tietty kärsivällisyyttä tarvitaan aina. Onneksi yleensä raakaherkuissa lopputulos palauttaa viimeistään ne menetetyt hermot :)

      Vastaa
  4. Mona says

    07/11/2014 at 14:33

    Hei! Aion kokeilla tätä reseptiä nyt isänpäiväksi, näyttää ihanalta, toivottavasti onnistun omassanikin :) Sitä mietin, että koska se irtopohjavuoan reuna irrotetaan? Pohjan pakastamisen jälkeenkö? Mulla löytyy vaan kuivattuja taateleita, toivottavasti ne ajaa asiansa…

    Vastaa
    • Aino says

      07/11/2014 at 16:29

      Moi! Irtovuokapohjan reuna kannattaa irrottaa tosiaan vasta täyttämisen ja pakastamisen jälkeen eli juuri ennen tarjoilua. Ilman reunaa täytettä voi olla vaikea saada pysymään kuosissa :D Kuivattuja taateleita voi koittaa liottaa lämpimässä vedessä hetken aikaa, sen pitäisi pehmentää niitä niin, että ovat helpommin käsiteltävissä. Toivottavasti onnistuu! :)

      Vastaa
  5. Mona says

    07/11/2014 at 17:31

    Kiitos nopeasta vastauksesta! Mulla ei oo noista vuoista vielä omia kokemuksia niin hyvä saada tarkkoja vinkkejä :)

    Vastaa
  6. Leena says

    16/11/2014 at 21:55

    Kiitos herkullisesta ohjeesta! Tää oli elämäni eka raakakakku. Vein tuliaisiks ja lapsetkin kehuivat makua! Miten paljon isomman taikinan tarvitsisin isoon vuokaan, jonka halk. on 26cm?

    Vastaa
    • Aino says

      20/11/2014 at 11:16

      Moi Leena, hienoa että kakkukokeilu onnistui sielläkin! Jos nyt ihan oikein muistan, oli tuo minun käyttämäni vuoka n. 24 senttinen, ei siis melko reilun kokoinen. Minkä kokoiseen vuokaan teit tuon aiemman kakun? Ehkä sen perusteella voisi sitten vähän kasvattaa taikinan kokoa joka suuntaan, tarkkoja mittoja en valitettavasti osaa päästä heittää :)

      Vastaa
  7. Minni says

    27/07/2015 at 20:07

    Heippa! Kiitos ihanan simppeli-aineksisesta ohjeesta :) Jäin vain ennen kokeilua miettimään että miten pitkään pohjaa pitää aluksi pitää pakkasessa ja onko kakku tarkoitus tarjota jäisenä vai onko pakastus vain osa valmistusprosessia? Terveisin Raakakakku Noviisi

    Vastaa
    • Aino says

      03/08/2015 at 18:31

      Moi Minni! Puolisen tuntia riittää. Voisin toki päivittää sen tuonne tekstiinkin, hyvin bongattu :) Eli yleensä teen pohjan ensin, laitan pakastumaan ja alan sitten tehdä täytettä. Valmiin täytteen kippasen jähmeän pohjan päälle. Ehkä ne vois laittaa yhtä aikaakin, mutta näin oon aina tehnyt :D

      Vastaa

Trackbacks

  1. Raakaruokarakkautta: Raw Chia Fig Bars - Feel Good Kitchen sanoo:
    25/07/2014 18:20

    […] voipaperiin käärittynä jääkaapissa ainakin viikon. Lisäksi taikinaa voi käyttää vaikkapa raakakakun pohjana tai siitä voi pyöritellä raakapalleroita. Tai -neliöitä. Whatever floats your boat. […]

    Vastaa
  2. Puolukka-vaniljaraakakakku - Feel Good Kitchen sanoo:
    17/05/2015 12:04

    […] aikaa lähestulkoon ainoa kokeiluni oli rajattavissa tähän marjaisaan raakakakkuun, jonka teosta on jo reilusti yli vuosi(!) aikaa. Jotain kakun suosiosta kertonee se, että se on […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ