Viime aikoina olen himonnut kvinoaa ihan järjettömästi. Siis juuri silloin, kun kvinoaa ei tunnu löytyvän yhdestäkään kaupasta ja kun viimein löytyy, huomaan unohtaneeni lompakon kotiin.
Onnekseni eilen löysin viimein paketin tuttua ja turvallista kvinoaa JA olin tällä kertaa lisäksi varustautunut maksamaan ostokseni kassalla ja niinpä juhlistin tätä kertakaikkisen mahtavaa keskiviikkopäivää keittämällä heti pari desiä ihmesiementä jääkaappiin valmiiksi odottelemaan käyttöään.
Kvinoa on siitä loistava ruoka-aine, että se on täynnä ravintoaineita ja maistuu hyvältä niin kylmänä kuin lämpimänäkin – pelastaa siis kiireisimmänkin päivän ja tietenkin maistuu hyvältä vaikka salaatin joukossa. Lisäksi itse kaipaan etenkin lounasaikaan hiilihydraattia jotta jaksan puurtaa ja kvinoan vapauttamat hitaat hiilihydraatit ovat omiaan tukemaan rankkaa aivotyötä (aka. tenttien luvulta välttelyä mitä ihmeellisimmin tekosyin).
Hikisen eilispäivän kunniaksi pyöräytin raikkaan kvinoasalaatin johon tuli kvinoan lisäksi vaikka mitä hyvää. Voit vapaasti lisätä jotain tai vaihtoehtoisesti jättää jotain pois – suosittelen kuitenkin kokeilemaan ainakin omenan, vuohenjuuston, pinaatin ja kvinoan raikasta yhdistelmää. Lopputulos on täydellinen tasapaino suolaista ja makeaa, rouskuvaa ja pehmeää, tuoretta ja keitettyä.
Lisäksi tein kerrankin salaatin kylkeen oikean salaattikastikkeen joka sopi tämän annoksen makumaailmaan kuin nenä päähän. Yleensä vain pirskottelen salaattieni päälle laiskasti oliiviöljyä, suolaa ja pippuria, mutta tällä kertaa ainakin pääsin yllättymään positiivisesti. Inspiraation salaattiin löysin uudesta (suosikki)blogilöydöstäni eli Cooking Quinoasta.
Supersalaatti kvinoasta, pinaatista ja vuohenjuustosta (yhdelle) G, V
- 1 dl keitettyä kvinoaa (kvinoa kannattaa keittää kasvisliemikuution kera)
- Puolikas omena
- Iso kourallinen pinaattia
- Pätkä vuohenjuustoa
- Pekaanipähkinöitä
- (Inkamarjoja tai kuivattuja karpaloita)
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- Puoli tl hunajaa, agavea tai vaahterasiirappia
- Herneenkokoinen pala sinappia
- Ripaus suolaa
Pese ja pilko salaattiainekset haluamasi kokoiseksi ja sotke kaikki ainekset paitsi vuohenjuusto, pekaanipähkinät ja marjat yhteen kulhossa. Valmista kastike erikseen esimerkiksi pienessä lasissa ja kaada salaatin päälle ja sekoita hyvin. Ripottele päälle juusto, pähkinät ja marjat – arjen pikaisesti syntyvä superlounas on valmis!
***
Quinoa, spinach & goat cheese super salad (for one) GF, V
- 1 dl cooked quinoa (I recommend to cook your quinoa in vegetable broth)
- Half an apple
- Big handful of spinach
- Piece of goat cheese
- Pecan nuts
- (Inca berries or dried cranberries)
Dressing
- 1 tbsp olive oil
- 1 tsp apple cider vinegar
- 0,5 tsp honey, agave or maple syrup
- Pea-sized bit of mustard
- Pinch of salt to taste
Wash and chop all the salad ingredients to your liking. Prepare the dressing by mixing all the ingredients in a small bowl. Place quinoa, chopped apple and spinach in a bowl and sprinkle your dressing over it; mix precisely. Add the goat cheese bits, nuts and berries of your liking to the top and you’re ready to go!
0
[…] hyvä hemmotella vähän raikkaammilla valinnoilla. Kvinoan loistavuutta olen hehkuttanut ennenkin moneen […]