Onko mitään ihanampaa kuin oman omenapuun elokuiset, pienet ja happamat omenat?
Vaikka kesä Suomen onkin ihana ja aivan liian lyhyt, nautin syksyn tulosta aina vähintään yhtä paljon kuin keskikesän valoisista öistä. Jokaisella vuodenajalla on oma tunnelmansa, ja alkusyksyn viimoilla, ensimmäisillä koleilla vesisateilla ja hiljalleen pimenevillä illoilla on minuun aina sama vaikutus: valtava, tyhjästä kumpuava inspiraatiopuuska. Sen houkuttelemana kaivoin vihdoin ja viimein rakkaan Canonini kaappien kätköistä ja nappasin ekat kuvat kuukausiin ja olen valehtelematta selannut Pinterestiä tuntikausien ajan täydellisestä sisustusharmoniasta ja vaatekaapista haaveillen…
Toistaiseksi pyörin vielä lapsuudenkotini nurkissa, mikä tarkoittaa takapihalta löytyviä tunnelmallisia omenapuita (ja jokavuotista omenankeruurumbaa, joka jostain syystä osuu aina minun kohdalleni). Notkuvat oksat ovat suuren osan omenoistaan jo pudottaneet, mutta hyvin olen niitä myös onnistunut pelastamaan – omenareseptejä tullaan täällä siis vielä näkemään (ja jos jollakulla on hihassa loistava omenamurupiirakkapohjan resepti, vastaanotan sen enemmän kuin mielelläni!).
Nämä terveelliset(!) omenaletut syntyivät banaanilettureseptin pohjalta ja saavat kivan twistin hetken mielijohteesta syntyneestä kookos-tahinikastikkeesta sekä pannulla paistetuista, pehmenneistä omena-kanelipaloista. Gluteenittomat letut saat luonnollisesti käyttämällä puhdistettuja kaurahiutaleita tai gluteenitonta jauhoseosta. Nauti terveelliset omenalettuset kiireettömänä aamuna tai vaikkapa treenin jälkeen!
Omenaletut kookos-tahinikastikkeella, n. 10 kpl
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauramaitoa (tai muuta maitoa)
- 2 rkl makeuttamatonta omenasosetta (esim. Biona)
- 1 muna
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl kanelia
- ripaus suolaa
- Kookos-tahinikastike: 2 osaa kookosmaitoa tai -kermaa, 1 osa tahinia
- Lisäksi omenoita pieninä kuutioina, kanelia & hunajaa
Vatkaa kaikki lettuainekset kulhossa sekaisin esim. sauvasekottimella. Anna taikinan vetäytyä n. 15 minuuttia ja paista letut kookosöljyssä tai vastaavassa korkean lämpötilan öljyssä pienissä erissä, keskilämmöllä. Yleensä annostelen yhteen lettuun reilun ruokalusikallisen verran taikinaa ja paistan neljän letun erissä.
Siirrä valmiit letut syrjään. Paista omenat pannulla pieninä kuutioina mukavan pehmeiksi ja mausta kanelilla ja halutessasi hunajalla. Valmista kookos-tahinikastike sekoittamalla ainekset pienessä kulhossa keskenään. Kokoa lettuannos ja nauti!
Apple Pancakes with Coconut Tahini Drizzle (makes around 10 small ones)
- 1 dl rolled oats
- 1 dl oat milk (or any other milk you prefer)
- 1 tbsp unsweetened apple sauce
- 1 egg
- 0,5 tsp baking powder
- 0,5 tsp cinnamon
- tiny pinch of salt
- Coconut Tahini Drizzle: 2 parts coconut milk or cream, 1 part tahini
- + apples cut to small chunks, honey & more cinnamon to taste
Mix all the pancake ingredients in a bowl with a hand mixer. Let the batter sit for around 15 minutes. Cook the pancakes in small batches (I usually cook four at a time) in high quality/high temperature oil such as coconut oil. Discard the pancakes and cook the apple chunks with honey and cinnamon until softened. Prepare the coconut tahini drizzle by mixing the ingredients in a small bowl. Enjoy your pancakes with apples and loads of drizzle!
1
Pipsa says
Millaisia kuvia… aivan tajuttoman hienoja! Mikä Canon sulla oikein on? Sustahan paljastuu koko ajan mielenkiintoisia uusia taitoja!
Ei sovi lettuja jättämään varjoon, kookos-tahinikastikkeineen kaikkinene ne kuulostavat juuri silti, mitä mielelläni söisin huomenaamulla!
…jos mulla ois vaan sitä tahinia mökissä… :(
Aino says
Voi Pipsa kiitos kivasta kommentista, tuli hymy huulille :) Mulla on digirenkaissa mitattuna ikivanha Canon 400d vuosimallia 2008 ja siinä halvin mahdollinen f1.8 linssi – hyvin pelittävät yhdessä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin, ihme ja kumma!
— Multakin loppu just sekä tahini ETTÄ maapähkinävoi kaapista. Tätä tyhjyyden tunnetta! Ehkä huomiset kakkukestit väljentävät tuskaa ;)