• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

7 23/10/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Kun appelsiini treffaa suklaan: jaffa-taatelipallot

Pienessä keittiössäni syntyi jokin aika sitten tajunnanräjäyttäviä makuelämyksiä. Voisin alustaa tätä juttua vaikka miten pitkin ja tunteellisin jaaritteluin, mutta säästän sinut tylsältä ylistyspuheelta summaamalla tämän herkun uskomattomat ominaisuudet käteväksi listaksi (koska asioiden listaaminen on ihanaa!). Siispä, tänä kylmänä lokakuisena iltana esittelen ylpeänä herkkureseptin, joka on:

  1. herkullinen
  2. maidoton
  3. gluteeniton
  4. vegaaninen
  5. allergiaystävällinen
  6. täynnä kuitua ja hyviä rasvahappoja
  7. 100% viljaton
  8. raaka niin halutessasi
  9. täyteläisen suklainen
  10. …ja sanoinko jo, uskomattoman herkullinen? Taisin sanoa. Mutta sanonpa toistekin. Koska.

suklaapallot2

Suklaiset taatelipallot saavat raikkaan vivahduksen appelsiininkuoresta ja lorauksesta tuorepuristettua appelsiinimehua. Medjool-taateleiden mehevyys ja pekaanipähkinöiden karamellisuus yhdistettynä hurmaavaan, tummaan kaakaoon luovat sellaisia ulottuvuuksia, joita makunystyröideni on vaikea uskoa terveelliseksi.

Mutta sitä nämä ovat (kohtuudella nautittuna, tottakai).  Ja usko minua kun sanon, että pari riittää tyydyttämään makeanhimon. Mikä on lähes uskomatonta, kun reseptissä on käytetty vain aitoja, yksinkertaisia, vähän käsiteltyjä raaka-aineita eikä lainkaan puhdistettua sokeria tai valkoisia jauhoja.

Suosi laadukasta (raaka)kaakaojauhetta ja medjool-taateleita – mikäli niitä ei meinaa löytyä, etsi pussi mahdollisimman pehmeitä  kuivattuja ja liota niitä hetki ennen käyttöä. Käytin palleroihin suosikkipähkinöitäni i eli pekaanipähkinöitä, sillä niiden hienovarainen ominaismaku täydentää taatelipallojen makumaailmaa hienosti, mutta mikä tahansa pähkinälaatu kelpaa rakennetta tuomaan.

suklaapallot1

Jaffa-taatelipallot

  • 3 dl pähkinöitä (itse käytin 2dl pekaanipähkinöitä + 1dl manteleita)
  • 1,5 dl (medjool) taateleita
  • puolikkaan appelsiinin mehu
  • (luomu)appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl sulaa kookosöljyä
  • 0,5 dl raakakaakaojauhetta
  • ripaus suolaa

Laita pähkinät tehokkaaseen monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi. Lisää loput ainekset ja jauha kunnes ainekset muodostavat kiinteän, pyöriteltävän massan. Muodosta taikinasta palleroita käsin pyöritellen ja koristele halutessasi kaakaojauheella. Säilytä taatelipalloja suljetussa rasiassa jääkaapissa enintään viisi päivää.

***

Jaffa date balls

  • 3 dl nuts (I used 2 dl pecans & 1 dl almonds)
  • 1,5 dl medjool dates
  • juice of half of an orange
  • rind of one organic orange
  • 1 tbsp coconut oil (liquid)
  • 0,5 dl raw cacao powder
  • pinch of salt

Grind the nuts into rough pieces in high speed blender. Add rest of the ingredients and blend until a thick, sticky dough forms. Roll into bite-sized balls using the palms of your hands and decorate with additional cacao powder if you will. Store the date balls in a sealable container in fridge for maximum five days.

 

7

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: appelsiini, gluteeniton, helppo, raakaherkut, raakaruoka, suklaa, taatelipallot, taatelit, vegaaninen, viljaton

Previous Post: « Syksyisen mausteiset kurpitsapannukakut
Next Post: Helppo proteiininäkkäri {gluteeniton} »

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    23/10/2014 at 22:08

    Hei vitsi mikä tuuri! Mä just postasin tänään nutellapallot :D! Näitä on kyllä kanssa tehtävä!

    Vastaa
    • Aino says

      23/10/2014 at 22:43

      Hahah, huomasin kanssa just saman! Ollaan oltu samalla aaltopituudella :)

      Vastaa
  2. Liisa says

    24/10/2014 at 08:26

    Oooh! Näitä teen ehdottomasti sunnuntaina, kun järjestetään ystävien kanssa sellainen rentoilu-ilta, johon kuuluu ruokaa ja hyvää seuraa! :)

    Vastaa
    • Aino says

      24/10/2014 at 11:49

      No nää oliskin ihan täydellinen osa sellasta iltaa! Ja palleroiden pyörittely on ihanan terapeuttista :D

      Vastaa
  3. Mona says

    08/12/2014 at 11:41

    Moi! Pakko kokeilla näitä tyttären synttäreille :) Kysymys kuuluu: Voiko näitä pakastaa? Kuinka monta tästä satsista tuli?

    Vastaa
    • Aino says

      09/12/2014 at 20:04

      Moi! Tästä tais tulla joku 12-15, en ihan tarkkaan muista. Mun pallerot oli myös aika kookkaita :D Pakastamisestä en tiedä, luulisin kyllä että ei mee miksikään :)

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ