• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

7 16/10/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Parsakaali Goes Delicious!

Kun olin pieni, inhosin parsakaalia yli kaiken. Tämä taitaa olla lasten keskuudessa jonkinasteinen universaali ilmiö.

Aikuiset tuntuvat omaksuneen kasvisten syömisen pakollisena pahana, poikkeuksena äitini, joka on ylistänyt minulle parsakaalin hienoutta niin kauan kuin muistan. Ihan vaan periaatteesta kehitin siis itselleni pitkälle teini-ikään jatkuneen inhoreaktion parsakaalia (etenkin mikrossa kypsytettyä) vastaan.

Onneksi ajat muuttuvat ja ihmiset kasvavat aikuisiksi ja nykyisin minä ja parsakaali ollaan jo ihan hyvissä väleissä. Mikroparsakaalista en kyllä välitä vieläkään (edes siinä tapauksessa kun päälle laittaa valtaisan nokareen Oivariinia), mutta onneksi vaihtoehtoja on muitakin, kuten tämänpäiväinen episodimme Ainon niksinurkassa todistaa.

parsakaali2

parsakaali4

Kipinä herkullisen uuniparsakaalin valmistukseen lähti hyvin käytännönläheisistä syistä: 1) kaupassa oli halpaa parsakaalia ja 2) kämpässäni oli hyytävän kylmä. Silmälasit nenälle ja Pinterestin hakulaatikkoon taikasana broccoli (miten ihmeessä olen pärjännyt näin pitkään ilman tätä maagista palvelua??) ja kas, löysin monen monta simppeliä reseptiä, joista herkullisimmalta vaikutti versio, jossa parsakaali paahdettiin kuumassa uunissa aavistuksen tummaksi ja tuunattiin kevyesti oliiviöljyllä ja parmesaaniraasteella.

Siispä uuni kuumaksi ja parsakaalit palasiksi! Pidin parsakaaliani uunissa n. 12 minuutin ajan, jolloin vain reunalla olevat kimput ehtivät kypsyä rapsakoiksi. Mikäli haluat rapeampia sattumia, pidennä paistoaikaa aavistuksen verran. Rapean tummaksi paahtuneet parsakaalipalat ovat nii-in herkullisia, ettei niiden meinaa uskoa olevan parsakaalia. Olisipa joku tarjoillut näitä 12-vuotiaalle Ainolle. Olisin varmaan ihan eri ihminen.

Tarjoile parsakaalit tuoreeltaan vaikkapa lisukkeena rapsakalle tofulle tai napostele sellaisinaan.

parsakaali3

Paahdettu parsakaali

  • parsakaalikimppu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • rouhittua merisuolaa & mustapippuria
  • 3-5 rkl raastettua parmesaania

Lämmitä uuni 260 asteeseen. Pilko parsakaali pieniksi kimpuiksi, levitä ilmavasti leivinpaperille ja ripottele oliiviöljyä ja merisuolaa pinnalle. Sekoita kevyesti ja paahda 12-15 minuuttia. Sekoita kerran valmistuksen aikana, jotta niput kypsyvät tasaisesti. Rouhi valmiiden parsakaalien päälle hieman mustapippuria, ripottele pinnalle parmesaani ja nauti välittömästi.

***

Roasted Broccoli

  • a bunch of broccoli
  • 3 tbsp olive oil
  • freshly grounded salt and pepper
  • 3-5 tbsp grated parmesan cheese

Preheat the oven to 260 degrees celsius. Trim the broccoli into small florets and place on a baking sheet, season with salt and olive oil, toss lightly and roast for 12-15 minutes (longer the crispier). Mix the florets halfway through roasting to ensure even cooking. Remove from oven and season with pepper and parmesan cheese. Enjoy immediately!

7

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: broccoli, helppo, kasvisruokaa, kausiruokaa, paahdettu, parsakaali, reseptit

Previous Post: « Aasialainen rapsakka tofu & kasvisnuudelit
Next Post: Syksyisen mausteiset kurpitsapannukakut »

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    17/10/2014 at 06:27

    Näyttääpä herkulliselta. Parmesanin tilalle voisin laittaa ravintohiivahiutaleita, mutta nyt iski kyllä paha parsakaalihimo :)

    Vastaa
    • Aino says

      17/10/2014 at 06:47

      Ravintohiivahiutaleet toimis varmasti hyvin myös! Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, rapsakkuus vie parsakaalin ihan uusiin sfääreihin. ;)

      Vastaa
  2. Nita says

    17/10/2014 at 12:14

    Rakastan parsakaalta, ja aion ehdottomasti tehä tätä! :-)
    Yksi pieni lapsus on lipsahtanut tekstin sekaan:
    Rouhi valmiiden parsakaalien päälle hieman mustapippuria, ripottele pinnalle parsakaali ja nauti välittömästi.
    …lienee kuitenkin parmesani joka pinnalle ripotellaan :-)

    Vastaa
    • Aino says

      17/10/2014 at 16:53

      Hahah, naurahdin ääneen kun huomasin ton kömmähdyksen :D Oikeessa olet, parmesaani siis ripotellaan, toivottavasti kukaan ei ole mennyt oikosulkuun yrittäessään ratkaista ripottelu-gatea…. Kiitos kommentista Nita :-)

      Vastaa
  3. nita says

    03/11/2014 at 20:42

    Piti tulla kertomaan, että valmistin juuri yhden parsakaalin tällä tavoin. Oli niin pirun hyvvää että meni samalta seisomalta koko satsi, onneksi uuni oli vielä kuuma ja jääkaapissa toinenkin parsakaali. Otan siis kohta toisen pois ja vedellään tyytyväisinä kitusiin! Ihanaa! ♥

    Vastaa
    • Aino says

      04/11/2014 at 11:55

      Mahtava juttu että maistus! Mulla kävi ihan samoin ton ensimmäisen erän kanssa. Maistoin yhen (sillee ihan nopeesti ja huomaamattomasti) ja äkkiä kaikki oli menny! Nauti <3

      Vastaa

Trackbacks

  1. Parsakaalikeitto pistaasipähkinöillä (V, G) - Feel Good Kitchen sanoo:
    22/02/2015 14:42

    […] syön parsakaalini keitettynä, mutta alkaahan se väistämättä jossain vaiheessa tympiä. Uunissa paahdetut parmesaaniparsakaalit ovat toki herkullisia, mutta entä jos uunin lämmitys ei houkuta ja mieli tekisi kokeilla jotakin […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ