• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

7 21/10/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Syksyisen mausteiset kurpitsapannukakut

Söin tänään lounaaksi läjän pannukakkuja. Enkä ihan mitä tahansa pannukakkuja, vaan syksyiseen tyyliin kurpitsasoseella höystettyjä ja reilulla kädellä maustettuja ihanuuksia.

Kurpitsa on nyt parhaimmillaan. Liisan blogissa on vilkkunut kivoja kurpitsaohjeita (suosittelen vilkaisemaan kurpitsainspiraation puutteessa!) joten päätin minäkin kantaa korteni kekoon. Viimeksi tein kurpitsasta kookosmaidon lempeyttämää sosekeittoa joka oli ensimmäinen kurpitsakokeiluni koskaan ikinä kuunaan ja sen rohkaisemana olen innostunut kantamaan kurpitsoja kotiini useamminkin.

kurpitsa_pannukakut1

Kurpitsapannukakut syntyvät banaanipannareiden tapaan helposti ja yksinkertaisista aineksista – merkittävin ero on banaanimuussin vaihtamisessa kurpitsasoseeseen ja makumaailman tuunaaminen ihanan lämpöisäksi muun muassa kanelin ja kardemumman avulla – ei siis mitään rakettitiedettä. Käytin lettuihini aiemmin tekemääni idioottihelppoa myskikurpitsasosetta, joka sopii makeutensa puolesta pannukakkuihin todella hyvin. Kun kurpitsaa keittää riittävän pitkään, ei sen soseuttamiseen tarvitse edes sauvasekotinta. Valmis sose säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän.

Nappasin alkuperäisen ohjeen täältä ja tein siihen pieniä muutoksia. Chiasiemeniä lisäsin taikinaan siksi, koska olen huomannut niiden tekevän paistamisesta helpompaa nestettä sitovan vaikutuksensa vuoksi. Lisäksi paistoprosessia auttaa huomattavasti kun antaa taikinan vetäytyä hetken aikaa ennen paistamista. Käytin runsaalla kädellä mausteita eivätkä ne missään nimessä ole kaikki välttämättömiä, mutta suosittelen kokeilemaan ainakin kanelin ja kardemumman yhdistelmää. Se tuoksu! AH!

Syksyisen mausteiset kurpitsapannukakut (gluteeniton, 1:lle)

  • 1 dl kurpitsasosetta (esim. myskikurpitsa)
  • 1 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl chiasiemeniä (pitävät letut paremmin kasassa, mutta voi jättää poiskin)
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/3 tl kanelia
  • 1/3 tl kardemummaa
  • 1/3 tl jauhettua inkivääriä
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta
  • kookosöljyä paistamiseen
  • pinnalle esim. banaania, maapähkinävoita, kookoshiutaleita…

Blenderöi kaikki ainekset paitsi kookosöljy ja koristeet sileäksi esimerkiksi tehosekottimessa. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Kuumenna pannu keskilämpöiseksi ja paista 3-4 pientä lettua kerrallaan tilkassa kookosöljyä. Pari minuuttia per puoli riittää. Tarjoile ja nauti välittömästi valitsemiesi lisukkeiden kanssa!

7

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: gluteeniton, kausiruokaa, kurpitsa, letut, myskikurpitsa, pannukakut

Previous Post: « Parsakaali Goes Delicious!
Next Post: Kun appelsiini treffaa suklaan: jaffa-taatelipallot »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Marraskuun (ruoka)tärpit - Feel Good Kitchen sanoo:
    03/11/2014 19:49

    […] kotimaisina. Kokeile vaikka bataatti-lehtikaalipaistosta tai pyöräytä brunssille vino pino kurpitsapannukakkuja. Itse aion kokeilla rohkeasti uusia juttuja, kuten mustajuurikeittoa tämän Hesarin ohjeen mukaan […]

    Vastaa
  2. Lämmittävä kurpitsapuuro - Feel Good Kitchen sanoo:
    04/11/2014 11:57

    […] aiemmassa kurpitsapannukakkureseptissä, myös tässä reseptissä hyödynnetään valmiiksi tehtyä kurpitsasosetta. Sose syntyy helposti […]

    Vastaa
  3. Terveelliset & nopeat aamupalat sanoo:
    24/01/2015 11:37

    […] Kurpitsapannarit […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok