Tunnustus: olen kenties maailman epäjärjestelmällisin ihminen. Vaikka olenkin tehnyt monia tietoisia parannuksia kuluneiden kuukausien (ja vuosien) aikana, paljon parannettavaakin on, etenkin ruokapuolella.
Tiedän, että säästäisin rahaa, aikaa ja hermojani jos suunnittelisin viikon ruokalistan kerrallaan ja kävisin kaupassa isoilla ostoksilla kerran tai kaksi viikossa. Aivojeni suunnittelukapasiteetti riittää kuitenkin vain yhteen ateriaan kerrallaan. Usein päädynkin käymään kaupassa joka toinen tai kolmas päivä, kun aina tuntuu siltä, että jotain puuttuu.
Suunnittelutaitojen kohennus on siis paikallaan ja työn alla. Samalla on hyvä muistaa myös toinen aivojumpan muoto, nimittäin satunnaisten, ensisilmäyksellä todella huonosti yhteen menevien jääkaappijämien hyödyntäminen (harrastan tätä niin ahkerasti, että pitäisi varmaan mainita se myös Tinder-profiilissani). En tohdi heittää ruokaa menemään ellei ole ihan pakko, joten usein yhdistelmät ovat melkoisen korkealentoisia.
Tällä viikolla pyöräyttämäni vuohenjuustosalaatti oli kuitenkin sen verran hyvä, että päätin jakaa sen simppelin ohjeen myös täällä teidän kanssanne; jos ei muuten, niin muistutuksena siitä, että luovuus kannattaa! Minulla on usein kvinoaa valmiiksi keitettynä jääkaapissa, sillä se taipuu moneen, säilyy hyvin ja on hurjan terveellistä. Hyödynnä rohkeasti jääkaappisi nahistuneet vihannekset ja kaappien perukoilta löytyvät pähkinäjämät. Saatat yllättyä.
Vuohenjuustosalaatti kvinoalla & punajuurella (2 annosta)
- 3dl keitettyä kvinoaa
- 2 keitettyä punajuurta, pieneksi kuutioituna
- pätkä vuohenjuustoa (n. 50g), murennettuna
- pari kourallista pinaattia tai muuta salaattia
- muutama saksanpähkinä, murskattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- ripaus suolaa ja pippuria
Aloita tekemällä kastike: sekoita pienessä kulhossa keskenään öljy, hunaja, etikka ja mausteet. Valmista sitten salaatti yhdistämällä kaikki ainekset huolellisesti sekaisin suuressa kulhossa. Kaada lopuksi kastike päälle viimeistele salaatti sekottamalla sitä kevyesti vielä kerran tai kaksi. Nauti välittömästi!
***
Goat cheese salad with quinoa & beetroot (for 2)
- 3 dl cooked quinoa
- 2 cooked beetroots, cut into small cubes
- ~50g goat cheese, crumbled
- couple handfuls of spinach or other greens
- couple of walnuts, crumbled
- 2 tbsp olive oil
- 1 tbsp honey
- 1 tbsp apple cider vinegar
- some salt and pepper
Start by preparing the salad dressing; in a small bowl, combine oil, honey, vinegar, salt & pepper and set aside. Prepare the salad by combining all the ingredients in a large bowl. Pour the dressing in and finish by mixing lightly. Enjoy immediately!
1
Vastaa