Kurpitsaa puurossa! Johan on!
Jenkit ovat hulluna pumpkin spiced latteihinsa ja myös suomalaiset (ruokabloggarit lähinnä….) ovat viimein villiintyneet ihanasta kurpitsasta. Tai jos ei nyt ihan villiintyneet, niin ainakin voidaan sanoa suomalaisen ujon uteliaisuuden heränneen.
Jos et ole vielä kokeillut kurpitsaa syystä tai toisesta, kannattaa viimeistään nyt heittää ennakkoluulot pois. Tämä kurpitsapuuro on helppotekoinen, sopivan makea ja jättää lämpimän tunteen vatsanpohjaasi. Siis takaa täydellisen alun täydelliselle päivälle.
Kuten aiemmassa kurpitsapannukakkureseptissä, myös tässä reseptissä hyödynnetään valmiiksi tehtyä kurpitsasosetta. Sose syntyy helposti ja säilyy valmiina jääkaapissa ainakin muutaman päivän ajan. Vihannessoseet ovat ihanan monikäyttöisiä ja kun pidät niitä aina valmiina odottamassa, huomaat pian syöväsi kasviksia lähes huomaamattasi; puurossa, pannareissa, smoothieissa, keitoissa… Helppoa ja edullista vaihtelua ruokailuihin.
Kurpitsapuuro (1:lle)
- 1 dl kaurahiutaleita
- 2 dl mantelimaitoa tai vettä
- 3 rkl kurpitsasosetta
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
- 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
- ripaus suolaa
- pinnalle esimerkiksi pähkinöitä, maapähkinävoita, marjoja, hunajaa…
Mittaa kattilaan hiutaleet ja mantelimaito/vesi ja kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että seos kiehahtaa. Madalla lämpötila alhaiseksi, lisää kurpitsasose ja mausteet, sekoita hyvin ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää nestettä tai sosetta, mikäli puuro jää liian tahmeaksi. Nauti suosikkitäytteittesi kanssa!
***
Pumpkin Porridge (for 1)
- 1 dl oats
- 2 dl almond milk or water
- 3 tbsp pumpkin puree
- 1 tsp cinnamon
- 1/2 tsp ground cloves
- 1/4 tsp ground nutmeg
- pinch of salt
- for garnishing i.e nuts, peanut butter, berries, honey….
Measure the oats and liquid into a small kettle and bring quickly to boil, stirring continuously. Bring the heat down, add pumpkin puree and the spices, stir well and letthe porridge soak for couple of minutes. Add liquid if your porridge becomes too thick. Enjoy immediately with your favorite fall toppings!
0
Pipsa says
Tätä tai kurpitsapannareita pitää vielä kokeilla, kun halloweenkurpitsat ovat tarjouksessa! Kurpitsasosetta vaan pakkanen täyteen, ja sitten saa koko talven herkutella tämmöisillä :)
Ihanan näköistä, as always!
Aino says
Kiitos <3 Suunnitelmissa on tänään suunnata kurpitsaostoksille ja alottaa pakastushommat, indeed! En tuu pärjäämään koko talvea ilman kurpitsaa. Jännä kun en ollut pari kuukautta sitten edes maistanut kurpitsaa, ja nyt sitä tulee syötyä joka päivä :D