• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

0 04/11/2014 Gluteenittomat / Gluten-free

Lämmittävä kurpitsapuuro

Kurpitsaa puurossa! Johan on!

kurpitsaa puurossa omg

Jenkit ovat hulluna pumpkin spiced latteihinsa ja myös suomalaiset (ruokabloggarit lähinnä….) ovat viimein villiintyneet ihanasta kurpitsasta. Tai jos ei nyt ihan villiintyneet, niin ainakin voidaan sanoa suomalaisen ujon uteliaisuuden heränneen.

Jos et ole vielä kokeillut kurpitsaa syystä tai toisesta, kannattaa viimeistään nyt heittää ennakkoluulot pois. Tämä kurpitsapuuro on helppotekoinen, sopivan makea ja jättää lämpimän tunteen vatsanpohjaasi. Siis takaa täydellisen alun täydelliselle päivälle.

 

kurpitsapuuro

 

Kuten aiemmassa kurpitsapannukakkureseptissä, myös tässä reseptissä hyödynnetään valmiiksi tehtyä kurpitsasosetta. Sose syntyy helposti ja säilyy valmiina jääkaapissa ainakin muutaman päivän ajan. Vihannessoseet ovat ihanan monikäyttöisiä ja kun pidät niitä aina valmiina odottamassa, huomaat pian syöväsi kasviksia lähes huomaamattasi; puurossa, pannareissa, smoothieissa, keitoissa… Helppoa ja edullista vaihtelua ruokailuihin.

Kurpitsapuuro (1:lle)

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelimaitoa tai vettä
  • 3 rkl kurpitsasosetta
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua neilikkaa
  • 1/4 tl jauhettua muskottipähkinää
  • ripaus suolaa
  • pinnalle esimerkiksi pähkinöitä, maapähkinävoita, marjoja, hunajaa…

Mittaa kattilaan hiutaleet ja mantelimaito/vesi ja kuumenna koko ajan sekoittaen niin, että seos kiehahtaa. Madalla lämpötila alhaiseksi, lisää kurpitsasose ja mausteet, sekoita hyvin ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Lisää nestettä tai sosetta, mikäli puuro jää liian tahmeaksi. Nauti suosikkitäytteittesi kanssa!

***

Pumpkin Porridge (for 1)

  • 1 dl oats
  • 2 dl almond milk or water
  • 3 tbsp pumpkin puree
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp ground cloves
  • 1/4 tsp ground nutmeg
  • pinch of salt
  • for garnishing i.e nuts, peanut butter, berries, honey….

Measure the oats and liquid into a small kettle and bring quickly to boil, stirring continuously. Bring the heat down, add pumpkin puree and the spices, stir well and letthe porridge soak for couple of minutes. Add liquid if your porridge becomes too thick. Enjoy immediately with your favorite fall toppings!

0

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: aamupala, autumn, breakfast, kausiruokaa, kurpitsa, puuro, reseptit, seasonal, terveellinen, vegaaninen, vegan

Previous Post: « Marraskuun (ruoka)tärpit
Next Post: Syntisen ihana omenapiirakka »

Reader Interactions

Comments

  1. Pipsa says

    08/11/2014 at 20:08

    Tätä tai kurpitsapannareita pitää vielä kokeilla, kun halloweenkurpitsat ovat tarjouksessa! Kurpitsasosetta vaan pakkanen täyteen, ja sitten saa koko talven herkutella tämmöisillä :)

    Ihanan näköistä, as always!

    Vastaa
    • Aino says

      09/11/2014 at 10:25

      Kiitos <3 Suunnitelmissa on tänään suunnata kurpitsaostoksille ja alottaa pakastushommat, indeed! En tuu pärjäämään koko talvea ilman kurpitsaa. Jännä kun en ollut pari kuukautta sitten edes maistanut kurpitsaa, ja nyt sitä tulee syötyä joka päivä :D

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ