• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

6 11/02/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Easy Peasy Spinach Falafels {Vegan}

Falafelit ovat kasvisruokien aatelia! Jostain syystä niitä tulee kuitenkin tehtyä ihan liian harvoin – kenties siksi, että valmistusprosessissa kuluu hieman aikaa, vaikka yrittäisi olla kuinka ripeä. Lopputulos on kuitenkin useimmiten vaivan arvoinen.

Falafels are the ultimate vegetarian food! For some reason I don’t make them that often – perhaps because they’re quite slow to prepare. The end result is worth the trouble though.

falafelit1

Aiemmin tekemäni falafelit ovat herkullisia ja ohje on hyvä perusresepti edelleen, mutta minua houkutti kokeilla tehdä satsi ilman kananmunaa, jolloin falafeleista tulisi myös vegaaniystävällisiä. Ja kuinka ollakaan, metodillani ”kaikkea mitä kaapista löytyy, paitsi kananmunaa” syntyi tosi herkullisia ja helppoja falafeleja. Nam.

The falafels I’ve previously made are delicious and the recipe still is a good basic recipe, but I wanted to try making falafels without egg (and so make it vegan-friendly). And surprisingly enough, my method of mixing pretty much everything I found (except the eggs) turned out to be one of the most delicious batch of falafels I’ve ever had. Yum!

falafelit2

Nämä eroavat siis perinteisistä falafeleistä siten, että niitä ei ole uppopaistettu, niissä ei ole mitään eläinperäistä eikä myöskään valkosipulia. Tietysti voit maustaa taikinaa makusi mukaan – minun makuhermoilleni tämä versio ilman pistävää valkosipulia oli oikein herkullinen. Nautiskele valmiit falafelit vaikkapa salaatin tai pitaleivän kanssa.

These falafels differ from the traditional ones by not being deep fried, not having anything animal based and not having a bit of garlic. Of course you can spice up the dough to your liking, but I very much liked this ’gentle’ version without garlicy aftertaste. Serve the ready falafels with for example a fresh salad or pita bread.

falafelit3

falafelit4

Pinaattifalafelit (V, G)

  • 2 tlk kikherneitä (~400g), huuhdeltuna & valutettuna
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • kourallinen baby-pinaattia
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1,5 tl kuminaa
  • 1 tl suolaa
  • rouhaisu mustapippuria
  • 0,5-1dl gluteenittomia jauhoja (esim. kaura)

Sekoita monitoimikoneessa (tai sauvasekottimella) keskenään kikherneet, persilja, pinaatti, sipuli, sitruunamehu ja mausteet taikinaksi. Taikinaan saa jäädä hieman purutuntumaa. Sekoita lopuksi jauhot (tarpeen mukaan) niin, että taikinasta saa pyöriteltyjä helposti palleroita. Tee pienehköjä palloja ja painele ne litteäksi leivinpaperille. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki.

Kuumenna sillä välin uuni 175 asteeseen. Jos haluat falafeleihin rapsakan pinnan, kuullota niitä molemmin puolin kuumalla pannulla oliiviöljyssä parin minuutin ajan – ei pakollista – ja paista sitten uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia, puolessavälissä falafelejä kääntäen. Valmiit falafelit pysyvät nätisti kasassa ja ovat saaneet väriä pintaan. Tarjoile välittömästi!

Spinach Falafels (G, V)

  • 2 cans of chickpeas (~400g), rinsed & drained
  • handful of fresh parsley
  • handful of baby spinach
  • 1 small onion
  • 2 tbsp lemon juice
  • 1,5 tsp cumin
  • 1 tsp salt
  • pinch of black pepper
  • 0,5-1dl gluten-free flour (i.e. oat flour)

Mix the chickpeas, parsley, spinach, onion, lemon juice and spices in a blender and mix to combine. You can leave the dough with a bit of texture if you like. Add the flour by hand, little by little until firm enough to handle. Make small round patties, place them on a baking sheet and flatten them out a bit. Place into refridgerator from a little while to firm up.

Preheat the oven to 175 degrees. If you want your falafels to have a little crisp on them, cook them quickly on a hot pan with couple of tablespoons of oil, both sides (not mandatory). Bake the falafels then in the oven for about 30-40 minutes until nice and firm. Serve immediately!

<3 Aino

6

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: falafelit, gluteeniton, gluten free, helppo, kasvisruuat, pääruuat, resepti, terveellinen, vegaaninen, vegan

Previous Post: « Peace, love & Nutella
Next Post: Terveelliset browniet: beginners guide »

Reader Interactions

Comments

  1. Oona says

    11/02/2015 at 19:17

    Voi miten herkullisen näköisiä ne ovatkaan, ja ohjekin on vielä simppeli. Näitä täytyy kokeilla heti ensi viikolla. :) kiitos!

    Vastaa
    • Aino says

      11/02/2015 at 19:50

      Kiitos Oona! Simppelit ohjeet on yleensä parhaita. Toivottavasti onnistuu ja maistuu! :)

      Vastaa
  2. Weera says

    11/02/2015 at 21:33

    Näyttää ja kuulostaa niin hyviltä! Kiitos paljon ohjeesta, laitoin sen heti talteen ja aion ehdottomasti tehdä näitä joku päivä, vaikka viikonloppuna. :)

    Vastaa
    • Aino says

      12/02/2015 at 10:29

      Ole hyvä, toivottavasti maistuu! Pitäis tehdä kaikennäkösiä kasvispihveja ja -palleroita useamminkin, ovat herkullisia (ja ruokaisia). Mulla on listalla sun kvinoapihvien tekeminen heti kun löydän sitä täältä jostain taas :)

      Vastaa
  3. Pipsa says

    14/02/2015 at 09:31

    Voi Aino, miten ihana ja simppeli(nkuuloinen) ohje! Rakastan kaikkia kikherneisiä ruokia, niin kuin hummusta ja falafeleja <3__<3 Nää on kans ihan mielettömän värisiä, vihreät asiat on ihan huippuja, etenkin jos vihreys tulee ihanasta pinaatista! (Itse kyllä saatan swapata persiljan lemppariini korianteriin, kun teen näitä. Kikherne + korianteri + punainen chili on ihan match made in heaven!)

    Vastaa
    • Aino says

      14/02/2015 at 20:27

      Voi kiitos, ihana Pipsa! Kikherneet on ihania ja monikäyttöisiä (falafelit ja hummus, kaksi asiaa riittää jotta voi viitata monikäyttöisyyteen, eikö?) – ja persiljan voi tosiaan vaihtaa vaikka mihin suosikkiyrttiinsä, jos semmonen löytyy! Weera oli kuulemma kokeillut basilikalla ja toimi hyvin, korianterikin varmasti (korianterifani ilmoittautuu). Ens kerralla pitää kokeilla chilin kanssa, kiitos vinkistä! :O<3

      Vastaa
  4. Liisa Kirikal says

    14/02/2015 at 11:28

    Ihana ohje! Ja pinaatti<3!! Mun suosikkia :) Kävi kamalasti, huomasin yhtäkkiä että en jostain syystä seurannutkaan sua bloglovinissa! Mitä ihmettä! Äkkiä tilanteeseen muutos, huh!

    Vastaa
    • Aino says

      14/02/2015 at 20:29

      Kaikki suosikit yhdessä, ei voi olla muutakun hyvä kombo! ;) Ja joo, mun blogilla oli vähän ongelmia bloglovinin kanssa, onneks löysit takas paikalle. Pitää huudella kovaäänisemmin kommenttibokseissa :D

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ