• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

0 05/02/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Peace, love & Nutella

Vooi vitsit, että on ollut kiva viikko tähän mennessä. Lumisia maisemia, vauhdikkaita keskusteluja, Punnitse & Säästän laareilla kuolailua, raakaleivoksia, ihania ihmisiä ja paljon, paljon hymyjä ja inspiraatiota – ja tietysti tämä päivä.

Sillä tänään, hyvät ystävät, on merkittävä juhlapäivä. Enkä viittaa nyt herra Runebergiin (joka kuuleman mukaan oli paitsi runoilija, myös kova naistenmies) vaan kansainväliseen Nutella-päivään. Kyllä, kuulit oikein. World Nutella Day on järjestetty vuodesta 2007 asti, tavoitteenaan kerätä yhteen kaikki hasselpähkinäisen suklaalevitteen ystävät syömään tätä (pääosin sokerista ja kasviöljystä valmistettua) herkkua rehdisti suoraan purkista, mielellään ruokalusikalla.

So far this week has been ah-mazingly inspiring, eventful and beautiful and today was no exception! Today is the World Nutella Day, organized since 2007, gathering the hazelnutty-chocolate-spread (aka mostly sugar & veggie oil) fans all over the world mentally together with their jars and tablespoons.

terveellinen_nutella3

Minulla on monia heikkouksia, ja yksi niistä on Nutella. Mitäpä sitä kieltämään. Päivänselvyyksiä latelematta ja terveysjutuista paasaamatta me kaikki kuitenkin tiedämme, ettei Nutella ole osa sitä kaikkein terveellisintä välipala/aamupala/illallisrepertuaaria. (Vaikka uskonkin silti herkkujen, myös Nutellan, kohtuukäyttöön.)

I have many weaknesses and one of them is Nutella. Undeniably. I’ll skip the obvious health consciousness and nutritional lectures here, I think we all now that Nutella may not be the most healthy option for breakfast/snack/dinner. (But I do believe in moderation in everything.)

terveellinen_nutella_fgk

Mielessäni on jo pitempään pyörinyt ajatus terveellisemmästä Nutellasta. Terveellisyys tässä yhteydessä viittaa siihen, ettei levitteessä olisi a) mystisiä kasvirasvoja b) puhdistettua sokeria c) hasselpähkinää pelkästään 13% (oloni kun kuulin tästä: huijattu).  Aloin miettiä, mitä Nutella voisi parhaimmillaan olla. No, paahteista hasselpähkinää, tuhtia suklaata ja tujaus lempeää makeutta – ei se nyt kamalan monimutkaista voisi olla.

I’ve been thinking of making a healthified version of Nutella for a while now. In this context, by healthy I mean a) no weird vegetable oils b) no refined sugar c) a bit more of hazelnut than just 13%(?!). So I started thinking what the better version would be like – a combination of roasted hazelnut, luxurious chocolate and gentle sweetness. Can’t be that hard.

terveellinen_nutella11

Siispä hain kaupasta muutaman pussin hasselpähkinärouhetta ja aiempien pähkinävoikokeilujen rohkaisemana rupesin hommiin. Lopputuloksena oli juuri sitä, mitä hainkin; taatusti pähkinäistä, ihanan suklaista ja sopivan makeaa. Itsetehty ”Nutella” on paljon alkuperäismuotoaan ravintsevampi ja sitä voi sutia aamiaissämpylän päälle hyvin mielin. Resepti on simppeli ja ainoa rajoittava vaatimus on tehokas blenderi – siis, todella tehokas. Minulla oli käytössäni monitoimikone, tavallisella ”smoothiekoneella”, sauvasekottimesta puhumattakaan, pähkinöitä on todella piinaavaa työstää. (Aina voit toki ostaa valmista hasselpähkinävoita ja sekoittaa loput ainekset siihen.)

Encouraged by my previous nut butter attempts I got some hazelnuts and got to work. The result was exactly as I hoped for; nutty, chocolatey and delicately sweet. DIY Nutella is also much more nutritious than the original version which makes it actually a decent option for a spread or a treat. The recipe is super simple and the only thing you really need is a very powerful blender machine (not necessarily a Vitamix, but something as such, yes.) In the worst case you can just look for a ready-made hazelnut butter and mix the remaining ingredients to it.

terveellinen_nutella4

Terveellisempi Nutella

  • 500g hasselpähkinärouhetta
  • 1 dl vaahterasiirappia (/maun mukaan)
  • 3 rkl (raaka)kaakaojauhetta

Paahda hasselpähkinärouhetta uunissa 175 asteessa noin vartin ajan tai niin, että pähkinärouhe saa hieman väriä ja tuoksuu huumaavalta. Jos käytät kokonaisia, kuorellisia pähkinöitä, paahda ne samoin mutta paahtamisen jälkeen hiero niiden kuorista suurin osa irti pyyhkeen avulla. Kuoriaines estää voin muodostumisen.

Anna pähkinöiden jäähtyä hetki ja kaada ne tehosekottimeen. Sekoita niin kauan, kunnes pähkinät jauhottuvat, muuttuvat karkeaksi tahnaksi ja hiljalleen yhä juoksevammaksi voiksi. Kun voi on todella juoksevaa, lisää joukkoon makeutus ja kaakaojauhe. Sekoita vielä kerran hyvin, kaavi kannelliseen purkkiin ja säilytä seos jääkaapissa.

Healthified Nutella

  • 500g crushed hazelnuts
  • 1 dl maple syrup (or as you prefer)
  • 3 tbsp raw cacao powder

Roast the hazelnuts in 175 degrees for 15 minutes or until slightly brown and smelling beautiful. If you’re using whole, unpeeled hazelnuts, roast them as well but peel them by scrubbing them with a towel post roasting. Otherwise they won’t turn into oily butter!

Let the nuts cool down and place them in a high speed blender. Start blending and keep on going until the mixture turns into a thick paste and later on more and more runny. When the consistency is really runny, add the syrup & cacao powder and mix well. Place the Nutella in a resealable jar and store in fridge.

<3 Aino

 

0

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: gluteeniton, hasselpähkinä, healthy, herkku, levitteet, nutella, resepti, sokeriton, suklaa, terveellinen, vegaaninen

Previous Post: « Garlic & Lemon Kale Spaghetti
Next Post: Easy Peasy Spinach Falafels {Vegan} »

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    06/02/2015 at 08:04

    Oooooh!!! <3
    Mutta hetkonen? Kansainvälinen Nutella -päivä!? Siis mikä? :DD
    Anyway, tätä nutellaa on pakko kokeilla!

    ps. tein eilen niitä sun appelsiini-suklaa -raakapalloja (otsikko niihin tai solla "kun appelsiini treffaa suklaan.." yms.) ja ne oli NIIN hyviä! ;D

    Vastaa
    • Aino says

      06/02/2015 at 11:04

      Jooo ne on kyllä ihan superhyviä, appelsiini+suklaa on ehkä maailman parhaita yhdistelmiä, raikas ja makea samaan aikaan!:) Ja joo mäkin kuulin tästä Nutella-päivästä tänä vuonna ekaa kertaa ja luulin ensin et se on joku läppä, mutta eipä vissiin. :-D (Laitoin tätä ’nutellaa’ tänään aamupuuron päälle, luksusta.<3)

      Vastaa
  2. Sanna says

    10/02/2015 at 13:27

    Sun blogisi on kyllä täynnä toinen toistaan ihanempia reseptejä! Ja tämäkin, NAM! Lähtee ehdottomasti kokeiluun! :)

    Vastaa
    • Aino says

      11/02/2015 at 11:40

      Voi kiitos Sanna! Mä oon kans pidempään seurannut jo sun blogia, aivan ihania, raikkaita kuvia :) Ja tätä Nutellaa kannattaa todellakin kokeilla. Varot vaan, ettei mee kaikki sit kerralla :D

      Vastaa
  3. Pipsa says

    14/02/2015 at 09:39

    Takuuvarmasti hyvää! Musta se oikea Nutella ei oo ees hyvää :D (Enkä sano tätä sädekehä pään päällä, tykkään kuitenkin irtokarkeista jne. silloin tällöin.) Sen sijaan tällainen luonnollinen versio on parasta! Hasselpähkinävoi on kans ihanaa ihan pelkällä suolalla, paahdetut hasselpähkinät on jotain niin ihanaa… Ite en oo tainnut sitä tehä mut Meridianin versio on puhdasta kultaa.

    Ihanat kuvat muuten, once again!

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Arkisto

Instagram

  • Omg New recipe is up! Spice up your summer mornings
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Omg. New recipe is up! Spice up your summer mornings with this delicious, healthy and totally  #veganized  bircher muesli. Packed with fibre, good fats and all those good things this muesli will make you glow like a goddess for the rest of the day. ✨ link in bio, recipe in Finnish.  #vegan   #plantbased   #vegaani 
  • Random good stuff mexican spiced quinoa sweet potato spicy Oumph
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Random good stuff; mexican spiced quinoa, sweet potato, spicy Oumph, vegs & hummus Hope you're all having a good week.  #vegan   #plantbased 
  • Summer breakfast  best served outside in the sunshine
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Summer breakfast - best served outside, in the sunshine ☀ Porridge, fresh berries, nuts, coconut yogurt by  @alpro  ❤ Just a couple of summers back this breakfast would've been only namely delightful. I was more worried about the caloric and macronutrient content of the meal rather than how good it's for me. Its sad especially when Feel Good Kitchen was supposed to be all about feeling good around food and enjoying eating; but behind the screens I was anxiously counting calories, worrying about the size of my thighs and self-loathing. It feels like different sort of eating disorders are more
  • My name is Scones Banana Scones baby Recipe for the
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen My name is Scones. Banana Scones, baby. Recipe for the easiest ever vegan banana scones is up on the blog, go grab it and bring your coffee breaks to a next level... Highly recommended. Link in bio. . . .  #vegan   #vegaani   #plantbased   #veganrecipes   #vegansofig   #veganbaking   #foodiesofinstagram   #food52vegan 
  • Bowlful of protein and fibre minerals vitamins all that good
    1 vuosi ago by feelgoodkitchen Bowlful of protein (and fibre, minerals, vitamins, all that good shiz). If you're struggling with getting enough protein while eating plant-based, don't worry. I find it helpful to focus on eating a good variety of things instead of focusing on one single 'protein source'. Like this bowl above, there's protein in almost everything in it; my quinoa-brown rice mixture, broccoli, tofu and greens underneath, PLUS its packed with fibre so it keeps me full for a long time. Do your research, find a few good staple foods and incorporate them in your diet whenever possible. You can do it  #vegan 

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok