• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

84 29/03/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Banaanileipä {G, V}

Olipas kiva viikonloppu!

Kävin eilen Kissoja ja Kasvisruokaa -nimistä blogia kirjoittavan ja yksinkertaisesti ihanan tyypin eli Liisan kanssa Lähiruoka- ja luomu -messuilla pyörähtämässä. Maisteltiin ja ihmeteltiin tarjontaa vegaanijäätelöistä Silmusalaatteihin ja luomikvinoasta tuorepuristettuihin mehuihin useamman tunnin ajan sekä tietysti höpötettiin ja naurettiin kaikkia juttuja maan ja taivaan väliltä niin, että ajantaju meinasi unohtua. Kiitos vielä seurasta Liisalle ja Messukeskukselle kutsusta :)

Messuhypetyksen lisäksi  mulla on muutakin jaettavaa; jotain makean makoisaa, banaanista ja kerrassaan vastustamatonta…

Processed with VSCOcam with t1 preset

Banaanileipä (tai -kakku) on varmaan parasta, mitä kahvin kanssa voi syödä. Se on makeaa, muttei liian. Se on kohtuullisen terveellistä, muttei maistu siltä. Se voi olla juhlavaa tai arkista, ihan miten tykkäät ja mikä viikonpäivä ja mielentila sattuukaan olemaan.

Olen ennenkin tehnyt banaanileipää onnistuneesti, mutten koskaan täysin vegaanisti. Joissain ohjeissa, jotka googlaamalla löysin, kananmuna korvattiin esimerkiksi pellavansiemenmunalla, mutta päädyin superhelppoon versioon, jossa kananmunaa ei korvattu millään. Noudatin ohjeen perusrunkoa ja muokkailin sitä makuni mukaiseksi, kuten aina (kuulun niihin ihmisiin jotka eivät yksinkertaisesti osaa noudattaa reseptejä saati mitään ohjeita sanantarkasti). Ja tuli muuten herkullista.

Banaanileipään uppoaa helposti keittiön pöydälle unohtuneet tummuneet banaanit, joiden lisäksi makeutusta ei juuri kaivata. Lorautin taikinan joukkoon kuitenkin lisäksi vaahterasiirappia, ja makeus oli kyllä just eikä melkein kohdillaan. Jos et tykkää makeasta ihan niin paljon kuin minä, jätä lisämakeutus ilman muuta pois. Resepti on superhelppo eli pahinkin keittiötunari selviää tästä kyllä. Vielä kun teet kakun silikonivuokaan — mullistava keksintö –, et yksinkertaisesti voi epäonnistua. (Haaste heitetty!)

Nauti siivu vielä aavistuksen lämmintä banaanileipää antaumuksella kahvi- tai teekupillisen kera. Olitpa sitten yksin kotona lemppariyökkäreissäsi tai anopin luona pääsiäisaterialla juhlatamineissa. Kunhan nautit.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Banaanileipä (vegaaninen & gluteeniton)

  • 4 superkypsää banaania (3 taikinaan, 1 pinnalle)
  • 4 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl kanelia
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • ripaus aitoa vaniljaa
  • ripaus suolaa

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Öljyä kevyesti pienehkö leipä- tai kakkuvuoka.

Muussaa kulhossa kolme banaania huolellisesti. (Tai ole laiska ja soseuta sauvasekottimella.) Sekoita joukkoon sula kookosöljy ja vaahterasiirappi. Sekoita erillisessä kulhossa keskenään kaikki kuivat ainekset ja lisää ne sitten märkien joukkoon. Sekoita hyvin, mutta älä jää vatkaamaan.

Kaada taikina öljyttyyn vuokaan, koristele halkaistulla banaanilla ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei jää enää taikinaa. Anna jäähtyä ja nauti.

Banana bread (vegan & gluten-free)

  • 4 extra ripe bananas (3 for the dough, 1 for garnish)
  • 4 dl (gluten free) oat flour
  • 0,5 dl coconut oil
  • 0,5 dl maple syrup
  • 1 tsp cinnamon
  • 1,5 tsp baking powder
  • 0,5 tsp baking soda
  • pinch of vanilla
  • pinch of salt

Preheat the oven to 180 degrees celcius. Oil up a small bread or cake tin. Smash three bananas in a bowl (or use a hand mixer). Blend in the coconut oil & maple syrup. In a separate bowl, mix all the dry ingredients and add them with the wet ones. Mix well. Pour the mixture into the tin, garnish with a halved banana and bake in oven for 40 minutes or until done. Let cool and enjoy!

<3 Aino

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, joiden kautta tapahtuvista ostotapahtumista saan pienen siivun itselleni. Kiitos kun autat ylläpitämään blogiani!

84

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: banaani, banaanikakku, banaanileipä, banana, banana bread, easy, gluteeniton, helppo, kookosöljy, reseptit, terveellinen, vegan

Previous Post: « Kasvit, proteiinit ja kasviproteiinit (onko niitä)
Next Post: Feel Good Kitchen 1-vuotissynttärit + arvonta! »

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    29/03/2015 at 20:51

    Vaude minkä näköinen ilmestys!! Ahh, mun on pakko saada tota nyt heti! (sydänsilmäemoji)!:D

    Vastaa
    • Aino says

      29/03/2015 at 20:58

      Tuu äkkiä hakemaan! Taitaa olla enää kantapala jäljellä ;)

      Vastaa
  2. Miia says

    31/03/2015 at 15:41

    Eksyin tänne sun blogiin ihan vähän aikaa sitten Instan kautta ja oon jo innoissani selaillut kaikkia ihania reseptejä, voi että! :) tääkin banaanileipä näyttää ihan täydelliseltä, pitää varmaan heti illalla kokeilla! :D

    Vastaa
    • Aino says

      31/03/2015 at 15:57

      Kiitos Miia, kiva ku löysit tänne! Tää banaanileipä oli aika lailla täydellistä, uppos meillä alta aikayksikön, toivottavasti maistuu sullekin :)

      Vastaa
  3. Oona says

    04/05/2015 at 08:25

    Kiitos todella paljon tästä herkullisesta reseptistä! Tein eilen illalla tämän ja nyt aamulla maistoin, ja leipä on aivan ihanaa ♡.♡ Sydämeni on menetetty tälle herkulle. :D Kiitos vielä! Olet lahjakas reseptitaituri!

    Vastaa
    • Aino says

      05/05/2015 at 23:13

      Kiitos Oona itellesi kivasta kommentista! :) Tää oli kyllä ehdottomasti paras tähän kokeilemani banaanileipäohje. Onneks muistin kirjottaa ylös :D

      Vastaa
  4. onneton kokkaaja says

    05/11/2015 at 23:47

    Moi! mä oon ihan käsi keittiössä, joten aattelin kysästä: toimiiko tää jollain muullakin öljyllä (esim oliivi tai rypsi) kuin kookosöljyllä? onko sille jokin erityinen syy, miks just kookosöljyä? vehnäjauholla tää ei varmaankaan pysyis kasassa, ainakaan kun mietin banaania sisältäviä lettuja niin tuppaa menemään helposti rikki. noi jauhot varmaan vaikuttaa leivän rakenteeseen paljon.

    kiitos jos vastaat. ja on muuten kiva blogi! tässä tänne eksyin selaamaan kun joku linkkas johonkin vegaanikeskusteluun facebookissa.

    Vastaa
    • Aino says

      06/11/2015 at 15:55

      Voi käyttää oliivi- tai rypsiöljyäkin! Kookosöljyä käytin tähän koska ajattelin sen sopivan maunsa puolesta – joissain oliiviöljyissä on tosi vahva sivumaku joka maistuu läpi tässäkin. Toisaalta hyvälaatuinen oliiviöljy on melko miedon/hienon makuista ja rypsiöljy ainakin sopii vallan mainiosti. :) Eli ei hätää, kunhan laitat jotain rasvaa minkä maku on neutraali/tykkäät siitä, niin lopputuloskin on ok.

      Vehnäjauhoja voi käyttää, niillä tulee itseasiassa varmaan jopa vähän kuohkeampi koostumus kun gluteenittomilla jauhoilla (ne on hienojakoisempia ja kohoaa helpommin). Toisaalta tämä aiheuttaa ehkä esimerkiksi jossain lettutaikinassa sen että koostumus on liiankin ilmava, jolloin letut hajoaa… Mutta tämän leivän suhteen ei huolta, käytä vehnäjauhoja ihan vapaasti. :)

      Ja toki vastaan aina kun huomaan kommentin, välillä niitä tulee useempi ja oon niin adhd että johonkin jää vastaamatta – täysin oma moka! Kiva kun kommentoit ja toivottavasti tulee hyvää banskuleipää, jos innostut kokeilemaan!

      Vastaa
  5. Eve says

    05/01/2016 at 21:23

    Aivan täydellisen ihana banaanileivän ohje! Meni nopeasti parempiin suihin :)

    Vastaa
    • Aino says

      05/01/2016 at 21:31

      Jes, ihana että maistu! :)

      Vastaa
  6. Janniina says

    24/01/2016 at 20:54

    Moi! Pitääkö ohje siis paikkansa ettei siinä ole käytetty munia?

    Vastaa
    • Aino says

      24/01/2016 at 22:20

      Ei ole käytetty munia :)

      Vastaa
  7. Maria says

    28/02/2016 at 20:37

    Voi Aino sä ja sun reseptit on rakkautta <3 kokeilin tätä just ja tuli ihan tosi hyvää! Keep up the good work xxx

    Vastaa
    • Aino says

      28/02/2016 at 21:41

      Ihana! :))) I will <3

      Vastaa

Trackbacks

  1. Helpot aamupalat osa 5: banaanivanukas {video} - Feel Good Kitchen sanoo:
    21/06/2015 13:44

    […] banaanien liikapopulaatiosta keittiössäsi, yksi hyvä tapa banaanivanukkaan lisäksi on tämä herkullinen banaanileipä. Kokeile. Et […]

    Vastaa
  2. BANAANILEIPÄ TWISTILLÄ – NOPEA & HELPPO RESEPTI sanoo:
    10/09/2020 17:32

    […] aikana keittiömme leipomuksena kerran jos toisenkin. Olen alunperin löytänyt tämän reseptin Feel Good Kitchen -blogista ja sen jälkeen lähtenyt muovaamaan sitä omaan makuuni sopivammaksi. Olen tehnyt […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ