Alotin blogin kirjoittamisen joskus vuoden 2014 alkuvaiheilla. Olin juuri täyttänyt 20, vähän hukassa elämäni kanssa ja kaipasin yksinkertaisesti jotain merkityksellistä tekemistä. Mulla ei ollut blogille mitään tavotteita enkä tiennyt bloggaamisesta juuri mitään, nimikin oli toinen kuin nykyään (Fitnessreseptit :-D). Kokkaaminen ja leipominen eivät olleet mulle mikään itsestäänselvä juttu (paljon opittavaa on vieläkin!) ja pitkään kirjotin ja jaoin reseptejä tasan sillon kun huvitti. Kirjoitin anonyymisti enkä ajatellut, että ketään muuta kuin itseäni jaksaisi edes kiinnostaa. En kertonut blogista alkuun edes perheenjäsenilleni.

Kaikkien aikojen luetuin postaus: vadelmaraakakakku http://feelgoodkitchen.fi/2014/05/vadelma-mustikka-raakakakku-paleo/
Pikku hiljaa oma suunta alkoi löytyä. Blogin nimi vaihtui aika lailla tasan vuoden päivät sitten Feel Good Kitcheniksi ja tavoitteekseni muodostui terveellisten reseptien jakaminen. Koska terveellisyyden käsite on monenlaisten kiistojen kohteena, en halunnut profiloitua minkään ”ruoka-aatteen” kannattajaksi, vaan kokeilla ja jakaa kokemuksia keittiöamatöörin näkökulmasta. Hyvää, ravitsevaa ruokaa, rennolla otteella, ilman turhaa hifistelyä.
Kokeilin paljon kaikenlaista; paleojuttuja, raakaherkkuja ja gluteenitonta leivontaa. Osa jutuista on jäänyt osaksi jokapäiväistä elämääni, kuten monien gluteenia sisältävien tuotteiden välttäminen ja kasvispainotteisen ruuan suosiminen, ihan vaan siitä syystä, että olen huomannut niiden tuovan minulle hyvän olon. Ja jos voin blogini avulla auttaa jotakuta muuta kokemaan samanlaisia hyviä fiiliksiä, tekemään vähän parempia valintoja, kokeilemaan jotain uutta reseptiä tai kiinnittämään omaan terveyteensä vähän ekstrahuomiota, olen tyytyväinen.

Kakkossijalla luetuimmissa postauksissa DIY Snickers: http://feelgoodkitchen.fi/2014/05/diy-snickers-raaka-paleo/
Blogin pitäminen on ollut todella opettavaista ja antanut paljon. Tästä on muodostunut mulle tosi tärkeä juttu! Rakastan suunnitella reseptejä ja kokkailuja, inspiroitua, kokeilla uusia ideoita, säätää kuvien valotusta ja parannella ainesosien suhteita kohdilleen. Uudelleen ja uudelleen. Ja vaikka omassa elämässä onkin tapahtunut aika ajoin kaikennäköistä myllerrystä, blogin pitäminen on pitänyt mut järjissäni. :) Lisäksi on ollut mahtavaa löytää tätä kautta samanhenkisiä ihmisiä ja huomata, miten ajatusmaailma kehittyy ja ruuanlaitto-, valokuvaus- ja kirjoitustaidot karttuvat.
Parasta on kuitenkin ehdottomasti ihmiset. Kiitos teille kaikille, jotka jaksatte seurata, kommentoida, tykkäillä ja jakaa! Ilman teitä tätä blogia ei varmaan enää olisi. Jokainen kommentti, oli se sitten emoji instagramissa, pitkä henkilökohtainen sähköpostiviesti tai mukava kommentti kommenttiboksissa rohkaisee mua jatkamaan ja lämmittää mieltä ihan tajuttomasti, en osaa sitä edes sanoiksi pukea. Mutta kiitos. Ette tiedäkään, miten iloiseksi tää kaikki mut tekee.
Ajattelinkin, että blogisynttäreiden ja kaikkien ihanien lukijoiden kunniaksi olisi kiva järjestää ekaa kertaa jotain vähän spesiaalimpaa :)
Sain ilokseni pitkäaikaisen ekokauppasuosikkini eli Ruohonjuuri Oy:n mukaan järjestämään kanssani synttäriarvonnan, jossa voi voittaa 50€ lahjakortin Ruohonjuuren liikkeisiin. Ruohonjuuressa myydään runsaasti luomu- ja terveystuotteita, ympäristöystävällistä, kestävää kosmetiikkaa sekä hygieniatarvkikkeita ja paljon muuta. Ruohonjuuri DELIssä on myös myynnissä kaikenlaisia ihania raakapuuroja, chiavanukkaita ja salaatteja. Lahjakortti on voimassa kaikissa Ruohonjuuren myymälöissä (muttei valitettavasti verkkokaupassa). Kaikki myymälät aukioloaikoineen ja osoitetietoineen löytää täältä.
Arvontaan osallistuminen on helppoa ja tapahtuu, tättädää, Facebookissa! Sun tarvitsee vain tykätä Feel Good Kitchenin FB-sivusta ja jakaa arvontakuva omalla FB-sivullasi. Yritin tehdä siitä ihan kivan näköisen, ettei sen rumuuden takia ainakaan jäis jakamatta :D Tässä vielä suora linkki arvontakuvaan!
Arvonta-aikaa on tämän viikon sunnuntaihin 5.4.2015 asti! Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti Facebookin kautta, joten kannattaa tsekkailla ensi maanantaina sitä ”Muut” -kansiota… ;)
Kiitos vielä Ruohonjuurelle lahjakortin sponssaamisesta ja arpaonnea kaikille osallistujille!
<3 Aino
0
emmahenrietta says
Hei,
ja onneksi olkoon sun ihanalle blogille! Oon nyt seuraillut sua parin viime kuun ajan ja aivan ihania kuvia ja tekstejä sulla on täällä :)!
Mulla on ollut menossa blogin aloittamishanke jo viimeiset pari kuukautta. Nimi on keksitty, ja aihealueet mietitty, mutta koko juttu on nyt jäänyt vähän jumiin noiden sivujen luomisen takia. Olisiko sulla jotain hyviä vinkkejä mistä päästä alkuun? Oon bloggaillut aiemmin vaihtariblogin merkeissä ja kaipaan kirjoittamista ja ajatusten jakoa. Valokuvauskin on sen jälkeen ollut vähäisempää…
Aino says
Moi, ja kiitti ihanasta kommentista! :)
Paras tapa päästä alkuun on alottaa. Ihan sama vaikka kaikki ei oiskaan ”täydellistä” tai just niin kuin haluisit, alota siitä, mitä sulla on ja mitä osaat. Ja alota nyt! Mitä menetettävääkään sulla on? Tekemällä huomaat kans parhaiten mitkä jutut sopii sulle ja mitä on kiva tehä ja mikä inspaa sua eniten.
Oon kans huomannu, että motivaatiota kasvattaa, kun hommalla on joku merkitys. Oli se sitten luovuuden purkaminen ja itsen toteuttaminen tai hyödyllisten juttujen jakaminen, tarkotus auttaa pitämään tahdin yllä. :) Toivottavasti tästä on ees jotain jeesiä, tsemppiä blogailuun! ♥
emma says
Harmi en omista fasebookkia.:( Olis ollu muuten tosi kiva arvonta.:(
Aino says
No voi harmi!!! Pitää järjestää uus arvonta jossain vaiheessa vaikka täällä blogin puolella sitten. :)
Marjo says
Sullahan on huippu blogi ja vaikutat ihan vanhalta tekijältä. Ulkoasu ja kaikki, tosi kiva. Reseptitkin ihan huippuja, testasin just noita paleobrownieita, joista kirjoitin omaankin blogiini :)
Jatka vain, testiin on tulossa useampikin sinun resepti!
http://www.lily.fi/blogit/forever-and-day
Aino says
Kiitos kommentista Marjo! :)) Toi on kyllä huippuhyvä brownieohje ja hyvältä näyttää sunkin blogis :)
Pipsa says
Voi Aino, paljon onnea 1-vuotissynttäreittesi (:D) johdosta ja kiitos ihanasta blogista! Tiedän niin tuon tunteen, miten paljon sisältöä/hymyä/iloa bloggaamisesta voikaan saada, kaikista ihanista kommenteista nyt puhumattakaan :) Niin kuin Marjo yllä jo kommentoikin, sun blogi on niin huolella ja rakkaudella tehty, että vaikutat kuin olisit tehnyt tätä vuosia.
Hyvä että nostit esille tuon raakakakun, sitä on pakko testaa! Mikä väri!!!
Aino says
Voi Pipsa, kiitos! Tuo hymy ja hyvä fiilis on kyllä kaikkein tärkein tekijä, jonka ansiosta tätä on ihana tehdä :) Yritän aina kommentoida muittenkin blogeihin, koska tiiän miten paljon se voi vaikuttaa. Ja toi marjaisa raakakakku on mun yksi pitkäaikasia suosikkejani, niin helppo ja takuuvarma tehdä :P Ihanaa pääsiäistä <3