Heipsan!
Tiistain kunniaksi ei ole luvassa reseptiä, vaan jotain ihan muuta – Instagramin puolella ehdinkin jo aiemmin tänään huutelemaan pikku haasteesta, johon sain idean, noh, tänään. Jos herkulliset kasvisruuat ja uusien juttujen kokeileminen kiinnostaa sitten yhtään, kannattaa lukea eteenpäin :-) Oon tästä superinnoissani ja toivon että moni innostuu mukaan!
Hi all! As I mentioned in Instagram, I’m setting up a little challenge that anyone interested in health and plant-based nutrition can take part in. I hope as many of you as possible decides to try it out, I promise it is NOT too difficult to follow ;)
Tiivistettynä; haasteen nimi on ”plant based challenge” ja ideana on inspiroida (mahdollisimman monia) ihmisiä kokeilemaan kasvispainotteista ruokavaliota.
Haasteeseen osallistuminen on helppoa: olet mukana syömällä seuraavan viikon aikana ainakin kerran päivässä sellaisen aterian, joka ei sisällä mitään eläinkunnan tuotteita; siis ei maitotuotteita, lihaa, juustoja, kananmunia tms. Ota ateriasta kuva, lataa se instagramiin ja lisää hashtag #feelgoodkitchenpbc – niin kaikki haasteeseen osallistuvat kuvat pääsee erilleen muusta kuvavirrasta :) Kuvat eivät tietenkään ole pakollisia, mutta olisi tietysti kiva tietää, kuka on mukana, sekä tietysti jakaa ateriainspistä ja herkullisia idiksiä!
In a nutshell, the purpose of ”the plant based challenge” is to inspire people to try out plant-based diet options. To take part in the challenge all you need to do is to eat at least one 100% plant based meal per day for one week and post a picture of it to instagram with a hashtag #feelgoodkitchenpbc . Of course, you don’t need to post these pictures every day — but its good for knowing you’re taking part and so we can see your meals and get inspired by eachother!
Miksi sitten lähtisit mukaan?
Voit lähteä mukaan ihan vaan hakeaksesi uutta inspiraatiota ruuanlaittoon, tuulettaaksesi vanhoja tottumuksia, tutustuaksesi samanhenkisiin ihmisiin, keventääksesi oloasi tai silkkaa uteliaisuuttasi – IHAN SAMA! – kunhan lähdet mukaan, edes yhden aterian verran!
So why would you take part in this challenge? Well, for a variety of reasons; to get some cooking inspiration, to try out something new, to get to know like-minded people, to give a little spring cleanup for your body or just out of pure curiosity; whatever really! Just do it!
Haastetta voi varioida itselleen sopivaksi; esimerkiksi itse olen seuraavan viikon ajan sataprosenttisesti vegaani enkä käytä mitään eläintuotteita, sillä olen jo pitkään syönyt melko kasvipainotteisesti. Pois jäävät siis lähinnä kestosuosikkini kananmunat ja maitosuklaa :-D Ja tietysti, vaikka olisit ollut vegaani jo vaikka kuinka pitkän aikaa, voit silti osallistua haasteeseen ja ottaa sen vaikka inspiraationlähteenä: ota tavoitteeksesi kokeilla esimerkiksi yhtä uutta ruokaohjetta, ihan simppeliäkin, joka päivä viikon ajan.
Tai jos maitorahka, kananmunat ja broilerifileet ovat ainoa proteiininlähde mitä tiedät, kokeile vaikka huippuhyvää uunissa paahdettua tofua maapähkinävoikastikkeessa. Tai kokeile, keksisikö leivän päälle mitään muuta laitettavaa kuin kinkkua ja juustoa (vaikkapa hummusta tai kesäkurpitsavoita). Olipa kyseessä miten pieni juttu, pääasia on että kokeilet – et takuulla menetä mitään.
Haluun myös painottaa, ettei tässä haasteessa ole kyse mistään ehdottomasta, vaan lähinnä rutiinien tuulettamisesta itselle sopivalla tavalla. :)
You may alter the challenge to suit your current lifestyle and limitations; for example, I’ll be sticking to 100% vegan diet for the whole 7 days since this is a reasonable challenge for me personally, but you can choose how to take part in a way that fits for you. But then again if you’re a total meat lover why not try out an alternative for the ordinary cheese & ham sandwich combo (maybe some hummus? Or zucchini butter?) or try the super yummy peanut butter crispy tofu. Just give it a try!
No matter what you decide to try and within what scale, I hope you find this challenge inspiring.
Parasta tällaisissa haasteissa on mielestäni juuri se, miten täysin tuntemattomat ihmiset voivat jakaa ajatuksia, ideoita ja houkuttelevia ruokakuvia – inspiroida toinen toistaan. Ja yksi syy miksi alun perin perustin blogin oli nimenomaan se, että halusin näyttää, ettei terveellisesti syömisen tarvitse olla vaikeaa, monimutkaista tai aikaavievää. Ja vaikka käsitykset siitä, mikä on terveellistä ja mikä ei poikkeavatkin suuresti toisistaan jopa asiantuntijoiden keskuudessa, yhdestä asiasta kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä; kasviksia ei voi syödä liikaa ja ne ovat hyväksi jok’ikiselle.
Lupaan postailla seuraavan viikon aikana ahkerasti ateriaideoita, vinkkejä ja tiedonjyväsiä. Ja tietysti kaikki ajatukset, toiveet, kysymykset ja palaute haasteeseen liittyen tai muuten vaan ovat enemmän kuin tervetulleita. Siispä kysymys kuuluukin: kuka on mukana?! :)
Muista käyttää tägiä #feelgoodkitchenpbc jos päätät osallistua!
The best thing in challenges like this is to get to share and discuss your experiences with complete strangers. We can share thoughts, ideas and inspiring foodspo of course. To inspire each other! That was initially one of my main reasons for setting up this blog; to show people that cooking healthy doesn’t need to be difficult, expensive or time-consuming. And despite the on-going nutrition drama and professionals arguing over what’s best for the human health, they all seem to agree at least with one thing: one cannot eat too many vegetables and they’re beneficial for every single one’s health.
During the following week I promise to share meal ideas, questions tips and information – and all of them are of course welcome in the comment box below (or in instagram). So only thing remaining is, who’s with me?! Let me know, I’d appreciate that!
<3 Aino
2
jaana says
10/03/2015 at 19:50Pakko kokeilla, tosin ideoita täysin kasvisravintoon tulevat tarpeeseen :) pitää tutkailla enemmänkin sun blogia
Aino says
10/03/2015 at 21:39Tervetuloa mukaan vaan! :) koitan jakaa mahollisimman monipuolisesti ideoita!
Liisa says
10/03/2015 at 20:00Hei mahtava idea! Yritän olla ehdottomasti mukana :)! Ja tsempit vegeilyyn. Seuraan mielenkiinnolla
Aino says
10/03/2015 at 21:41Kiitti Liisa! Joo, tuli vaan semmonen fiilis että kokeillaan nyt kerrankin, ei tässä mitään menetä ja toistaseks ainakin ihan huippuolo kaikella tapaa :)
Ronja says
11/03/2015 at 10:20Joo! Mukana ollaan! :)
Aino says
11/03/2015 at 13:11Jee, hieno homma! :)
Mirjami says
15/03/2015 at 20:43Miten sä teet noi bataatti ranskikset? Oon joskus tehnyt niitä mutta ei oikein onnistunut…
Aino says
16/03/2015 at 10:41Pilkon yhen bataatin per uunipellillinen, maustan suolalla, pippurilla ja öljylorauksella ja paistan 225 asteessa n. 20 minuuttia välillä käännellen. Kiertoilmaa käyttämällä saa rapsakampia, mutta sen kanssa pitää kans olla tarkka siitä, ettei ranut pääse kärtsäämään :)