Pahoittelut pienestä hiljaiselosta – päivät ne vaan katoaa johonkin teille tietämättömille! Olen reissannut ympäri Espanjan etelärannikkoa toinen toistaan ihanimmissa pikku paikoissa ja syönyt luvattoman määrän tapaksia ja kasoittain tuoreita hedelmiä. HappyCow -nimisen webbisivuston ja sovelluksen avulla on myös löytynyt herkullista kasvisruokaa yllättävistäkin paikoista – esimerkiksi Fuengirolasta löytyvä Vegetalia -niminen kasvisruokaravintola notkuvine buffetpöytineen on suosittelun arvoinen.
Espanjalainen keittiö on varsinainen monipuolisuuden mekka! Ajattelin kirjoittaa tästä kunnon postauksen paremmalla ajalla :-) Sitä ennen haluan kuitenkin jakaa teille herkullisen ja simppelin espanjalaistyylisen hummusreseptin.
Hummukset ovat helppoja ja herkullisia lisäkkeinä kuumissa ja kylmissä ruuissa sekä levitteinä. Niissä ei ole yleensä juuri mitään turhaa, etenkään jos teet hummuksesi itse – tölkillisellä kikherneitä, reippaalla hyppysellä mausteita ja lorauksella hyvälaatuista öljyä pääset jo pitkälle.
Eräässä espanjalaisessa aamupalapöydässä törmäsin tavanomaisten aamupalaherkkujen keskellä pieneen tapaspöytään, jossa oli kaikkien makkaroiden lisäksi myös ainakin viittä erilaista hummusta. Yksi niistä nousi ehdottomasti suosikikseni; siinä maistui mukavasti aurinkokuivattu tomaatti ja siinä oli aavustus potkua. Heti kotiin selvittyäni loin hummuksesta oman versioni, joka onnistui hurjan hyvin.
Mielestäni hummus on parasta salaatti’kastikkeena’ tai paahdettujen kasvisten kanssa – entäs itse? :)
Tomaattinen hummus (V, G)
- 1 tlk kikherneitä (4oog) valutettuna & huuhdeltuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 4-5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
- kourallinen kypsiä kirsikkatomaatteja
- suolaa
- (chilijauhetta)
- (oliiviöljyä)
Sauvasekoita kaikki ainekset yhdeksi soossiksi. Tarkista maku ja koostumus – lisää tarvittaessa loraus öljyä tai pari tomaattia. Säilyy jääkaapissa suljettavassa rasiassa muutaman päivän ajan.
Tomato hummus
- 1 can chickpeas (400g) rinsed & drained
- 2 cloves
- 4-5 sundried tomatoes in oil
- handful of fresh cherry tomatoes
- pinch of salt
- (chilli powder to taste)
- (olive oil)
Blend all the ingredients together. Check the consistency and taste – if necessary, add some olive oil or some tomatoes. Hummus stores in the fridge in a closed container for few days.
<3 Aino
2
Vastaa