En ole ikinä hirveästi intoillut smoothieista, paristakin syystä.
Ensinnäkin, laiskuus. Kauheesti pestävää yhden lasillisen eteen! Eikö olekin ihan maalaisjärjellä pääteltävissä, että ajankäytön ja yleisen vireystilan kannalta on paljon kannattavampaa syödä vaikka suklaata. Ei muuten varmana tuu tiskiä.
Toisekseen se, että mun nälkä tuntuu lähinnä moninkertaistuvan jos hulautan kurkkuuni smoothien, ei ainakaan edesauta smoothierakkaussuhteen syntymistä. Kokeiltu on. Juotava smoothie aamupalaksi? Not gonna happen. Mutta sitten törmäsin keksintöön, joka muutti kaiken – lusikoitavaan smoothieen!
Lusikoitava smoothie ja instagramissa vilkkuvat vimpan päälle koristellut smoothiebowlit ovat takuulla ensi kesän hittivälipala, eivätkä suotta. Ehkä tässä on joku psykologinen ilmiö taustalla, mutta tämän pystyn kelpuuttamaan aamupalaksi(kin), lusikoituna smoothie nyt vaan tuntuu paljon ruokaisammalta kuin juotuna. Lisäksi plussaa siitä, että paksun vihersmoothien pinnalle voi huoletta tyhjentää puolet jääkaapin sisällöstä vailla huolta siitä, että koristeet vajoavat kulhon pohjalle niin kuin Titanic aikoinaan Pohjois-Atlanttiin. Smoothien tuhtius tulee jäisistä marjoista/hedelmistä, jotka hurautetaan muiden ainesten – esimerkiksi lehtivihreiden ja mantelimaitotilkan – kanssa tasaiseksi ihanuudeksi.
Ja kas niin tuli minustakin smoothieiden ystävä. ”Never say never” aikamme suurta ajattelijaa J. Bieberiä lainaten. Alla yksi hyväksi (ja vihersmoothie-ennakkoluuloisille sopivaksi) todettu ohje. Mango, banaani ja pinaatti ne yhteen soppii.
Ihan paras lusikoitava vihersmoothie
- 2 jäistä banaania
- iiso kourallinen pakastemangoa
- iiiiiso kourallinen pinaattia
- loraus mantelimaitoa – lisää blenderiin tarpeen mukaan
- pinnalle esim. marjoja, kookoshiutaleita, hedelmiä, pähkinöitä…
Blendaa kaikki ainekset keskenään tehokkaalla tehosekottimella, niin, että saat paksua, lusikoitavaa smoothieta ilman paakkuja! Kaada kulhoon, koristele ja nautiskele.
***
Onko muuten kukaan tulossa lauantain ravintolapäivään – syömään tai ravintolaa pitämään tai yleistä meininkiä haistelemaan – tai on muuten vaan kartalla, että missä on mitäkin? Hyviä tärppejä nimittäin kaivattais, kaikki ravintolavinkit etenkin Helsingin päädyssä on todella lämpimästi tervetulleita, hyvää kasvisruokaa nyt vaan ei voi olla liikaa :-)
Kivaa helatorstaita <3
– Aino
2
Liisa says
14/05/2015 at 13:48Näyttää ihan superhyvältä! Oma vihersmoothie ”pohjani” muodostuu yleensä juuri näistä samoista aineksista ;)
Pipsa says
18/05/2015 at 09:27Yummy! Ihania kuvia, taasen, en malta olla kehumatta niitä joka kommentissani koska ne ovat niin über-upeita :D
Musta tuntuu kans, että vihersmoothiessa tarvii olla tarpeeksi hedelmää. Tiedän, että joidenkin mielestä se vesittää koko vihreän smoothien idean (syödä paljon vihreää ja ravintoaineita vähällä sokerilla tai jotain yhtä tylsää), mutta valitettavasti musta elämä on vaan liian lyhyt juomaan vetistä ruoholitkua.
Itse laitan pakastetun superkypsän banaanin ja pinaatin/lehtikaalin lisäksi paljon sitruunanmehua, vettä ja omenaa, mutta omenakin on aika terävän makuinen eikä kauheasti makeuta, tosin sen raikkaus on ihan jees kyllä. Siispä pakastemangot pitää ottaa myös itselle kokeiluun!
Aino says
18/05/2015 at 20:13Joo siis litkuista tulee vaan vihaseks! Ja pitäähän niitä überterveellisiä komponentteja tasapainottamassa olla vähän sokeria. Ettei mee ihan ruohon juomiseks. Hei sitruunamehu on tosi hyvä lisä – mä oon kans tykästyny limen mehuun, terävöittää sitä makua tosi kivasti – mun yks suosikkikombinaatioista on päärynä-lime-avokado. Monet ei tykkää päärynästä, mut omenakin sopis varmasti tilalle. Ja pakastemangot sopii smoothieihin kyllä kun nenä päähän, ei tartte paljoa laittaa, tulee ihanan makeeta — kokeile!! :)