Aurinko on paistanut monta päivää putkeen, olen kulkenut ulkona lyhythihaisella paidalla saamatta kylmiä väreitä(!) ja ensimmäiset hyttysenpuremat löytyvät käsivarresta. Kyllä vain ystäväiseni, se taitaa olla kesä ny!
Ja kesään kuuluvat tietty mansikat, mielellään ihanasti auringon lämmittäminä kuumana kesäpäivänä piknik-viltin päällä nautittuna ja komeita miehiä aurinkolasien suojista kyttäillen (köh). Mutta mansikat maistuvat makoisilta myös tuorepuurossa, joka on fressi aamupalavaihtoehto tai kiirepäivän välipalapelastus.
Tuorepuurojen mahtavuutta olen hehkuttanut ennenkin, enkä suotta. Tuorepuuron teko on niin helppoa, että oksat pois – ainekset vaan yön yli muhimaan, seuraavana aamuna surautus – surrrrr – ja herkkuaamupala on valmis. Ja mikäs sen parempaa, kuin että se herkkuaamupala on myös a) good for you b) vaaleanpunainen. Kyllä muuten lähtee päivä hyvin käyntiin!
Käytin tähän tuorepuuroon pakastemansikoita, mutta myös tuoreet käyvät. Pakastemansikat voi heitellä yön yli puuron joukkoon sulamaan, tuoreet kannattaa vasta surrutteluvaiheessa viskata mukaan. Chian/pellavansiemenet luovat sitkoa ja tekevät puurosta vähän jämäkämpää, mukaan sopisi vallan mainiosti myös ruokalusikallinen riisiproteiinia tai pari tippaa vaniljauutetta.
Puurosta saa helposti vegaanisen ja gluteenittoman säätämällä ainesosia tarpeen mukaan. Mikä tahansa maustamaton tai vaniljanmakuinen jogurtti/rahka sopii joukkoon hyvin, itse käytin Oatlyn kaurapohjaista (IHANAKEKSINTÖ t. kaura-lover-forever94). Minä käytin puuroon vatsaystävällisiä kauraleseitä, mutta tavalliset kaurahiutaleetkin kelpaa vallan mainiosti :)
Mansikkatuorepuuro (G, V, M)
- 1 dl kauraleseitä
- 1,5 dl mantelimaitoa
- 2 rkl (kasvipohjaista) jogurttia
- 1 rkl chia- tai pellavansiemeniä
- n. desi mansikoita (tuore tai pakaste)
- (1-2 rkl vaahterasiirappia, jos haluat ekstramakeutta)
Sekoita edeltävänä iltana suljettavassa purkissa keskenään leseet, mantelimaito, jogurtti, siemenet ja pakastemansikat, jos niitä käytät. Tuoreet mansikat kannattaa lisätä vasta aamulla blendauksen yhteydessä. Tuorepuuron vetäydyttyä yön yli sen voi blendata tasaiseksi esim. käsivatkaimella tai tehosekottimessa. Nauti heti!
***
<3 Aino
5
iina says
29/05/2015 at 13:04Oi nam! Just tämmöstä reseptiä oonki kaivannu :D tykkään tehä aamupalan illalla jo ainakin osittain valmiiksi niin aamulla pääsee vaan nauttimaan (eikä tartte panikoida kun ei keksikään mitään syötävää…) :-) pääsee heti miten testiin siis! Vielä on pakastemansikoita mutta ihanaa että kohta saa jo tuoreita! <3
Aino says
29/05/2015 at 18:29Kiitos Iina!<3 Jooooo tää on niin kiva, aamulla tarttee vaan pistää kahvi tippumaan ja surauttaa puuro valmiiks ja se on siinä! Ja ah tuoreet kotimaiset mansikat <3_<3 onko parempaa?!
Sini says
30/05/2015 at 21:53Taas minä täällä… minä joka epäilin punajuurta suklaakakussa.
Tein kakkua – pienin epäilyksin, ja mietin pitäisikö puolet kakusta pakastaa kun se oli niin iso. Noh, kuinka kävikään – eilen maistoin kakkua, ja ollaan kolmeen pekkaan saatu syötyä semmoset 2/3 kakusta. Suurimman osan olen varmaan itse syönyt. ”Hups”.
No onhan nyt ylppärit, ei tosin mun mutta monen muun (ja samaan hengenvetoon voin sanoa että tuli sitä juhlissa vieraillessakin maisteltua kakkuja, oho) joten kyllähän sitä kakkua saa syödä. :-) Ja ihan vaan koska selvisin lukuvuodesta! :D Varsinkin jos kakussa on punajuurta. Tämäkin resepti vaikuttaa kivalta, niinkuin monet muutkin reseptit blogissasi! :)
Hyvää kesää
Aino says
31/05/2015 at 13:51Hahah, se on tosiaan aaaika ruhtinaallisen kokonen, mutta suklaakakun pitääkin olla :D Ja kyllä, lukuvuodesta selviäminen ja ylppärit on aina yhtä lailla juhlan aiheita, ja kerrankos sitä nauttii oikeen kunnolla kakkua :) Ja punajuurikakku ei oo ees se mikään epäterveellisin mahdollisen vaihtoehto, eli älä turhaan murehdi vaikka sitä meniskin vähän enemmän ;) Ja kiitos hei kun kommentoit, musta on aina tosi kiva lukea reseptikokemuksia ja lisäksi ihan mahtava homma jos punajuuriepäilyksistä päästiin suklaakakun avulla eroon! Kivaa kesää sinnekin! :)