• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

3 03/05/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

#VEGEMENU: Äitienpäivän brunssimenu!

Hyvää alkanutta toukokuuta! Ja hieman hämmentynyttä sellaista mun puolesta. Aika tuntuu nimittäin menneen viimeaikoina ihan hävyttömän nopeasti, humpsis vaan. Jotkut sanoo, että aika menee nopeesti kun on hauskaa, mut mä sanoisin, että aika menee nopeesti kun on ihan sairaasti kaikkea tekemistä. Mut hei, kaks melkeen samaa asiaa. Ja onneksi moni viime aikoina tapahtuneista jutuista on ollut ihan hauskoja – etenkin tämänpäiväinen asia! ;)

Nimittäin, pädämpämpäääää ja rumpujen tärinää, Kahvia & Kasvisruokaa blogin Liisan kanssa kehittämämme #VEGEMENU -sarja saa tänään jatkoa! WOOP! Vappua varten suunnittelemamme megalomaaninen vappumenu sai varsin hyvän vastaanoton emmekä luonnollisestikaan malttaneet pitää näppejämme erossa uudesta menuprojektista.

Siispä suunnittelimme tasan viikon päässä häämöttävälle äitienpäivälle herkullisen ja näppärästi etukäteen kätevästi valmistuvan brunssin, joka sopii jok’ikiselle äidille joka yhtään tykkää herkutella. Tällä brunssimenulla se onnistuu vieläpä melkoisen terveellisesti. Win-win. Ja koska viimekertaisesta vappumenusta tuli aika laaja, halusimme tällä kertaa pitää meiningin simppelinä.  Koko komeus on tuttuun tyyliin vegaaninen ja gluteeniton.

menukollaasi2

Meille äitienpäivä tarkoittaa paitsi äidin hemmottelua, myös hyvää tekevää ruokaa ja yhdessäoloa. Tämän brunssin ideana on se, että aamulle jäisi mahdollisimman vähän tekemistä ruuanlaittoon liittyen, ja siksipä lähes koko setti valmistuukin kätevästi vaikka edellisenä päivänä. Sitten ei tarvitse aamulla kun keittää kahvit ja hypätä herkuttelemaan. Onko parempaa?

Menun sisältö puhukoon puolestaan. Tai miltä kuulostaisi esimerkiksi mehevät viikunaskonssit? Päälle voi sipaista vaikka itsetehtyä kuningatarhilloa, jota sitomassa ei ole hillosokeri vaan chiasiemenet. Hilloa voi myös käyttää ihanissa koottavissa marjaherkuissa tai sipaista maailman helpoimman gluteenittoman & hiivattoman leivän päälle.  Raikkautta brunssimenuun tuo vegeystävällinen leikelautanen, josta löytyy mm. maustettuja tofuja, ituja, vegaanista pestoa ja vihanneksia.

äitienpäivä vege menu brunssi

#VEGEMENU

Äitienpäivän brunssimenu 2015

000

Viikunaskonssit

Kuningatar-chiahillo

Marjaisa kerrosherkku

Maailman helpoin gluteeniton & hiivaton leipä

Vegen leikelautanen

000

Herkuttelussa mukana:

ruohonjuuribrunssimenu

äitienpäivän brunssimenu

äitienpäivä brunssi

Niin, antaa kuvien puhua puolestaan. Melkoista herkuttelua luvassa.

Nappaa resepteistä käyttöösi yksi tai useampi tai toteuta vaikka koko setti. Joka tapauksessa ainoa toiveemme on, että saat brunssimenusta ideoita ja inspistä äitienpäivän herkutteluun!

Lataa herkullinen äitienpäivän #vegemenu itsellesi klikkaamalla >> TÄSTÄ! <<

Aiomme jatkossakin jatkaa herkullisten menujemme kehittelyä – esimerkiksi yo-menu on työn alla – joten kaikki palaute, ideat ja toiveet ovat todella lämpimästi tervetulleita! Olisiko esimerkiksi joku klassinen herkku, josta kaipaisit vegeversiota? Tai kiinnostaisivatko ruokaisat salaatit tai piirakat tai makeat leivonnaiset? Kaikki kommentit aiheeseen liittyen ovat kullanarvoisia, joten plz, antakaa palaa! :)

Ihanaa sunnuntain jatkoa just sulle,

<3 Aino

3

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: äitienpäivä, brunssi, brunssimenu, chia, chiahillo, gluteeniton, helppo, hiivaton, kasvisruokaa, leipä, menu, skonssit, terveellinen, vegaani

Previous Post: « Kausiruokaa: 3 x punakaali
Next Post: Kevään freesein: kvinoa-tabbouleh »

Reader Interactions

Comments

  1. Minna says

    03/05/2015 at 10:36

    Ihanan kuulonen ja näköinen menyy! :) Ylioppilasjuhlien klassikko eli mansikkatäytekakku olisi kiva pystyä tekemään myös maidottomana ja gluteenittomana. Liekö mahdollista…

    Vastaa
    • Aino says

      03/05/2015 at 12:18

      Mansikkakakkua olen itekin kuolannut, eli pitää nyt vähintään laittaa testiin. Kiitos kommentista, pistetään toive korvan taa!:)

      Vastaa
  2. Sara says

    03/05/2015 at 11:55

    Oi ihan mahtavan oloinen menu! Itsellä ainakin viikunaskonssit menee testaukseen! Onko ohjeessa muuten käytetty tuoreita vai kuivattuja viikunoita? :))

    Vastaa
    • Aino says

      03/05/2015 at 12:20

      Kiitos Sara! :) Meillä oli käytössä kuivatut viikunat, en osaa sanoa toimisko tuoreet tässä. Ne on kyllä ihan sairaan hyviä kaikissa muodoissaan!

      Vastaa
  3. Cayisamaria says

    03/05/2015 at 12:41

    Latasin ja luin läpi molemmat vegemenut. Ihanan helppoja ja kekseliäitä ohjeita! Artisokka-kurpitsansiementahna ainakin menee kokeiluun, ja kakkutikkarit kuulostivat herkullisilta esimerkiksi synttäreitä ajatellen :P Ellei valmistujaismenuunne tarjoile vielä jotain herkulilsempaa…
    Miltä kuulostaisi vielä kesäinen, rento (ja mökkiystävällinen aka et tarvitse jokaista kodin ruuanlaittohärpäkettä mukaan) vegemenu, esimerkiksi juhannusta ajatellen, olisi muutenkin todella monikäyttöinen mökkeily- ja grillauskautta ajatellen :)

    Vastaa
    • Aino says

      03/05/2015 at 16:46

      Kiitos Cayisamaria! Valmistujaismenussa on varmasti kyllä vähintään yhtä herkullisia juttuja luvassa, mutta suosittelen kokeilemaan kyllä noita kakkutikkareita. Se on jo omanlaisensa juttu syödä se suklaaherkku tikunnokasta :P Ja hei, tommonen mökkiystävällinen menu on tosi hyvä idea! Juhannuksissa ja aika monessa juhlassa on kyllä valttia se, että ruuat voi tehdä etukäteen, niin ei tarvi juhlapaikalla enää hösätä. Toiveesi on kuultu! :)

      Vastaa
      • Cayisamaria says

        10/05/2015 at 21:02

        Loistavaa :) Täällä on jo suunniteltu parikin pidempää mökkireissua ensi kesälle, ja hei, eikös blenderi kuulu pakkauslistan alkupäähän, kun puhutaan jo melkein viikon reissuista ;)

        Vastaa
  4. emma says

    03/05/2015 at 13:09

    Onko toi gluteeniton ja hiivaton leipä kuvassa näkyvä tumma vai vaalea leipä.Itse ajattelin kokeilla skonsseja ja leipää ja hilloa. Ja todella kivoja nämä vegemenut. EEhdottomasti jatkossakin näitä. Plussana terveellisyys ja varmasti maukkaus. Noi kuvat …. herahtaa jo vesi kielelle. :)

    Vastaa
    • Aino says

      03/05/2015 at 16:48

      Kiitos palautteesta, hyvä kuulla että ollaan onnistuttu! Ja kuvista oon itekin erityisen ylpee tällä kertaa :D Noi molemmat leivät on tehty tismalleen samalla ohjeella (eli tolla mikä menussa näkyy), mut toisessa käytin Urtekramin vaaleeta leivontamixiä ja toisessa tummaa. Oon tykänny noista mikseista tosi paljon, ne on niin helppoja ja luomuu ja kaikenlisäks niissä ei oo mitään ”ylimääräsiä” täyteaineita tai omituisia jauheita ja jauhoja vaan ihan aitoa luonnonläheistä tavaraa. :)

      Vastaa
  5. Annie says

    03/05/2015 at 17:03

    Minulla näkyy jostain syystä nuo reseptit jollain kiinalaisilla kirjaimilla, semmoisena sotkuna, mistähän se johtuu? Kansilehti on ainoa mikä näkyy normaalisti :o

    Vastaa
    • Aino says

      03/05/2015 at 17:11

      Mikä pdf-lukija sulla on? Huomasin nimittäin kans, että yhellä .pdf-lukijalla ne näky outona (en enää muista mikä se oli) mutta ainakin Foxit readerilla ja Adobella näkyy kuten pitääkin :) En tiiä miksi näin on tai mitä sille voisi tehdä, toivottavasti sulta löytyy joku toinen ohjelma, että saat näkymään!

      Vastaa
  6. Ronja says

    05/05/2015 at 22:49

    Saisinko toivoa kevyttä ja gluteenitonta (makeaa) piirakkapohjaa, joka ei pelkkää tärkkelystä, mutta ilman pähkinöitä, mahdoton tehtävä siis XD Mutta siis asiaan: ihania reseptejä kaikki, ehdottomasti kokeiluun etenkin viikunaskonssit! :)

    Vastaa
    • Aino says

      05/05/2015 at 23:12

      Aina saa toivoa! ;) Eikä toi nyt varmasti mikään mahdottomuus ole. Hyvä piirakkapohja on muutenkin ollut hakusessa, joten menee ehdottomasti to try -listalle. Ja kiitos Ronja! Noi skonssit on aivan überherkullisia, suosittelen!!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ