• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

10 03/06/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Helpot viljattomat suklaakeksit + ilmoitusasiaa!

Kivaa keskiviikkoa! Tänään mulla on jaettavanani erityisen kivoja juttuja, joten ei haittaa, jos ulkona viimovat myrskytuulet oisivatkin vähän syöneet kesäfiilistä. Ensimmäinen juttu on huippuhyvä keksiohje , joka on tietty maidoton-viljaton-vegaaninen-ja-sairaan-herkullinen ja toinen on ilmoitusluontoinen uutinen blogia ja sen tulevaisuutta koskien. Aree youu readyyyyyy!? Hyvä!

kikhernekeksitAloitetaan kekseistä, koska öö, keksit. Näihin suklaakekseihin ei tarvita a) jauhon jauhoa b) öljyjä c) valkoista sokeria d) kananmunia e) mitään eläinperäistä. Tarkkasilmäisimmät havainnoivat näppärästi ylläolevasta kuvasta keksien pääainesosat: pähkinävoin, tumman kookossokerin ja kikherneet!

Kikherneet sopivat keksitaikinakomponentiksi mainiosti – siis paljon mainiommin mitä ikinä äkkiseltään uskoisi. Ne ovat itsessään hyvin miedon makuisia ja taipuvat yhdessä kinuskisen kookossokerin, rasvaisen pähkinävoin ja herkullisten suklaahippujen ansiosta kovimmankin suklaakeksifanin makuun.

Kikherneiden hyödyntäminen ei ole mulle ihan uutta: olen aiemminkin tehnyt niistä juurikin keksejä sekä suklaakakkutikkareita. Tällä kertaa kokeilin keksitaikinan tekoa vähän eri ohjeella ja osuin ihan nappiin: koostumus ja maku olivat just eikä melkeen.

kikhernekeksit2Lisäksi nämä keksit on tajuttoman helppoja tehdä. Ei nyt sillä, että keksitaikinan teko yleensäkään olisi mitään rakettitiedettä, mutta silti, todella vähällä vaivalla pääsee. Itse toimin taatusti toimivalla tekniikalla nimeltä kaikki-kulhoon-ja-sauvasekottimella-tasaiseksi samalla kun uuni lämpeää 175 asteeseen.

Olenko muuten ainoa, joka aina kesäisin fiilistelee sade/myrskypäiviä koska sillon saa pistää uunin kuumaksi ja leipoa ja fiilistellä kotosalla ilman huonoa omaatuntoa? Suomen kesä on aivan ihana, mutta väkisinkin välillä ahdistaa se ajatus, että koko ajan pitää olla ulkona ja ILOINEN koska nyt kerrankin on VALOA ja tarkenee olla ilman toppahousuja!!1 Kapinamielessä käytän myös joskus kesäisin villasukkia. Kyllä, toinen nimeni on anarkisti.

Nyt kun ollaan käsitelty tämä keksiasia niin päästään siihen toiseen uutiseen.

kikhernekeksit3Nimittäin, olen saanut ilon ja kunnian liittyä osaksi Blogirinki Mediaa! Blogirinki on itsenäisten blogien blogimedia, joka kerää yhteen laadukkaita blogeja (iik laadukas iik paineita) useilta aihealueilta. Mukana on yhteensä noin sata blogia jaoteltuna kategorioittain. Minä pääsen piristyttämään ruokablogiosastoa, jossa kollegoinani on mm. sellaisia nimiä kuin Syötävän hyvä, Chocochili ja Pumpkin Jam.

Lukijan kannalta tämä ei tarkoita mitään muutoksia, Feel Good Kitchen pysyy samassa tutussa osoitteessa ja samalla linjalla kuin ennenkin. Ainoat muutokset ovat tuo sivupalkkiin ilmestynyt Blogiringin feedibox ja tulevat mahdolliset yhteistyökampanjat Blogiringin kautta. Ja ei, tämä ei nyt tarkoita sitä että lähden Grillimaisterin kesäkampanjaan etsimään Suomen parasta lenkkimakkaraa, vaan kasvisruokailu, terveellisyys ja gluteenittomuus pysyvät jatkossakin avainsanoina ;)

Jos teillä on mitään kysyttävää muutoksista tai palautetta muuten vain (tai vaikka reseptitoiveita), niin kommentoikaa alle! Tai älkää, ja tyytykää kuolaamaan näitä suklaakeksejä. Ja leipomaan niitä heti, kun seuraava sadepäivä iskee.

kikhernekeksit4

Viljattomat suklaakeksit (G, V, M)

  • 1 tlk valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä (pari desiä, n. 180g)
  • 1 dl kookossokeria
  • 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • ripaus suolaa
  • 50 g tummaa suklaata (vegaanista)

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita esim. sauvasekottimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Lisää mukaan pieneksi rouhittu suklaa, sekoita hyvin ja pyörittele palloiksi leivinpaperille. Litistä kekseiksi ja paista 175 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia.

***

<3 Aino

 

10

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: cookies, helppo, keksit, keksitaikina, kikherneet, kikhernekeksit, maidoton, nopea, resepti, suklaakeksit, vegaaninen, viljaton

Previous Post: « Helpot aamupalat osa 2: aamupalaparfait {VIDEO}
Next Post: Helpot aamupalat osa 3: omenapiirakkapuuro {video} »

Reader Interactions

Comments

  1. Lotta says

    03/06/2015 at 18:00

    JEE hyvä Aino, tervetuloa!! Mä näinkin sun nimen jo eräällä doodle-listauksessa ja vähän arvasin.. :) (Ainiin ja keksit näyttää myös hyvältä).

    Vastaa
    • Aino says

      03/06/2015 at 21:35

      Hihii, kiitos Lotta kommentista ja tsempistä! Kiva olla mukana, kohta nähään :)

      Vastaa
  2. AnneH. says

    03/06/2015 at 18:20

    Jee, ihan ansaitusti pääsit tuohon hienoon seuraan!

    Vastaa
    • Aino says

      03/06/2015 at 21:35

      Kiitos kiitos :)

      Vastaa
  3. Annukka says

    03/06/2015 at 18:54

    Oiii, näitä keksejä täytyy kokeilla! Näyttää liian hyvältä. :)

    Ja paljon onnea uusista blogikuvioista!

    Vastaa
    • Aino says

      03/06/2015 at 21:36

      Kiitti Annukka! Näitä kantsii kokeilla, ei vaadi kummosia aineksia ees ja on niin hyviä :)

      Vastaa
  4. Tiina says

    03/06/2015 at 19:29

    Onnea! Entäs jos ei pähkinävoi natsaa ruokavalioon, onko tuhoon tuomittu yritys leipoa näitä? :)

    Vastaa
    • Aino says

      03/06/2015 at 21:38

      Hmmm, jos on pähkinäallergikko niin tilalle vois sopia myös joku siemenvoi (auringonkukka/seesami)? :) Tai kookosvoi, jos pystyy käyttämään. En uskalla luvata kyllä, mutta veikkaisin. Kerrothan jos kokeilet :)

      Vastaa
  5. Laura/Lillalove says

    03/06/2015 at 20:55

    tervetuloa mukaan :) blogi vaikuttaa tosi ihanalta ja keksit lähtee kokeiluun, vaikka en ruokabloggaaja ookaan.

    Vastaa
    • Aino says

      03/06/2015 at 21:39

      Kiitos, kiva kommentti! Ja huippua olla mukana. Pääsee samalla tutustumaan muihinkin kuin ”oman alan” bloggaajiin :D

      Vastaa
  6. Iina says

    04/06/2015 at 09:34

    Nam, onpas herkullisen näköisiä keksejä! Itse tein äskettäin vähän samantyylisiä suklaakeksejä mm. maapähkinävoista, kaurahiutaleista ja tummasta suklaasta. Ajatella, että keksit voivat olla tosi herkullisia ilman tavallista voita, jauhoja ja valkoista sokeria! Pitääkin kokeilla tätä reseptiä joskus. :)

    Ja onnea Blogirinkiin pääsyn johdosta! :)

    Vastaa
    • Aino says

      04/06/2015 at 19:12

      Kiitti Iina! Ite leivoin ikuisuuteen keksejä sillä sokeri-voi-vehnäjauho-kombolla eikä kyllä ikinä tullu mieleenkään että niitä vois tehä muilla aineksilla. Onneks ikää ja oppia karttuu ;) Ja noi sun keksit näyttää ihan superherkullisilta! Kaurahiutaleet taipuu kyllä kaikkeen!! Kiitos vielä<3

      Vastaa
  7. Hanna says

    04/06/2015 at 12:50

    just eilen voivottelin kun ei ollut mitään tarjottavaa kahvin kanssa – meillä piisaa noita vauvojen ihmettelijöitä niin jotain hätävaraa pitäis olla ja näähän valmistuisi kädenkäänteessä :)
    Tervetuloa Blogirinkiin!

    Vastaa
    • Aino says

      04/06/2015 at 19:15

      Nää sopii kyllä kahvin kylkeen erinomaisesti (testattu) eli ainakin siltä osin voin suositella! Iso satsi vaan kerralla tulemaan :) Kiitos Hanna, hienoa ja jänskää olla mukana!

      Vastaa
  8. Kaisa says

    04/06/2015 at 21:17

    Oi että, tein noita just ja tuli ihan super hyviä!! En olis ajatellu, että kikherneistä saa tehtyä keksejä, mutta ihan täydellisen makuisia. :)

    Vastaa
    • Aino says

      04/06/2015 at 23:22

      Oii kiva kuulla! Ja niinpä, ei sitä heti uskois, mut aika hyvin noi muut ainekset tasapainottaa maut kohdalleen :) etenkin se suklaa ;) enempi parempi!

      Vastaa
  9. Annina says

    10/06/2015 at 15:36

    Vähän jäljessä kommentoin, mutta tuleeko kekseistä rapeita? Itse aikasemmin banaanikaura pohjalla tehneenä tuli hieman lötköjä versioita.

    Vastaa
    • Aino says

      10/06/2015 at 20:05

      Moi, ei näistä kovin rapsakoita tuu. ”Perinteisissä” kekseissähän se rapeus tulee siitä voin + sulaneen sokerin yhdistelmästä, ja tässä ei kumpaakaan ole. Sanoisin, että nämä keksit ovat koostumukseltaan enemmänkin lohkeavia :)

      Vastaa
  10. Annina says

    10/06/2015 at 20:32

    Kiitos vastauksesta :) huomasin myös vanhemman postauksesi mustikka kaurakekseistä, millainen koostumus niihin tulee?

    Vastaa
    • Aino says

      10/06/2015 at 21:58

      Ne on aika pehmeitä myös, ja meheviä. Taitaa olla mun kaikkien aikojen suosikkikeksiohje! :) Ihan sairaan hyviä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ