Kivaa keskiviikkoa! Tänään mulla on jaettavanani erityisen kivoja juttuja, joten ei haittaa, jos ulkona viimovat myrskytuulet oisivatkin vähän syöneet kesäfiilistä. Ensimmäinen juttu on huippuhyvä keksiohje , joka on tietty maidoton-viljaton-vegaaninen-ja-sairaan-herkullinen ja toinen on ilmoitusluontoinen uutinen blogia ja sen tulevaisuutta koskien. Aree youu readyyyyyy!? Hyvä!
Aloitetaan kekseistä, koska öö, keksit. Näihin suklaakekseihin ei tarvita a) jauhon jauhoa b) öljyjä c) valkoista sokeria d) kananmunia e) mitään eläinperäistä. Tarkkasilmäisimmät havainnoivat näppärästi ylläolevasta kuvasta keksien pääainesosat: pähkinävoin, tumman kookossokerin ja kikherneet!
Kikherneet sopivat keksitaikinakomponentiksi mainiosti – siis paljon mainiommin mitä ikinä äkkiseltään uskoisi. Ne ovat itsessään hyvin miedon makuisia ja taipuvat yhdessä kinuskisen kookossokerin, rasvaisen pähkinävoin ja herkullisten suklaahippujen ansiosta kovimmankin suklaakeksifanin makuun.
Kikherneiden hyödyntäminen ei ole mulle ihan uutta: olen aiemminkin tehnyt niistä juurikin keksejä sekä suklaakakkutikkareita. Tällä kertaa kokeilin keksitaikinan tekoa vähän eri ohjeella ja osuin ihan nappiin: koostumus ja maku olivat just eikä melkeen.
Lisäksi nämä keksit on tajuttoman helppoja tehdä. Ei nyt sillä, että keksitaikinan teko yleensäkään olisi mitään rakettitiedettä, mutta silti, todella vähällä vaivalla pääsee. Itse toimin taatusti toimivalla tekniikalla nimeltä kaikki-kulhoon-ja-sauvasekottimella-tasaiseksi samalla kun uuni lämpeää 175 asteeseen.
Olenko muuten ainoa, joka aina kesäisin fiilistelee sade/myrskypäiviä koska sillon saa pistää uunin kuumaksi ja leipoa ja fiilistellä kotosalla ilman huonoa omaatuntoa? Suomen kesä on aivan ihana, mutta väkisinkin välillä ahdistaa se ajatus, että koko ajan pitää olla ulkona ja ILOINEN koska nyt kerrankin on VALOA ja tarkenee olla ilman toppahousuja!!1 Kapinamielessä käytän myös joskus kesäisin villasukkia. Kyllä, toinen nimeni on anarkisti.
Nyt kun ollaan käsitelty tämä keksiasia niin päästään siihen toiseen uutiseen.
Nimittäin, olen saanut ilon ja kunnian liittyä osaksi Blogirinki Mediaa! Blogirinki on itsenäisten blogien blogimedia, joka kerää yhteen laadukkaita blogeja (iik laadukas iik paineita) useilta aihealueilta. Mukana on yhteensä noin sata blogia jaoteltuna kategorioittain. Minä pääsen piristyttämään ruokablogiosastoa, jossa kollegoinani on mm. sellaisia nimiä kuin Syötävän hyvä, Chocochili ja Pumpkin Jam.
Lukijan kannalta tämä ei tarkoita mitään muutoksia, Feel Good Kitchen pysyy samassa tutussa osoitteessa ja samalla linjalla kuin ennenkin. Ainoat muutokset ovat tuo sivupalkkiin ilmestynyt Blogiringin feedibox ja tulevat mahdolliset yhteistyökampanjat Blogiringin kautta. Ja ei, tämä ei nyt tarkoita sitä että lähden Grillimaisterin kesäkampanjaan etsimään Suomen parasta lenkkimakkaraa, vaan kasvisruokailu, terveellisyys ja gluteenittomuus pysyvät jatkossakin avainsanoina ;)
Jos teillä on mitään kysyttävää muutoksista tai palautetta muuten vain (tai vaikka reseptitoiveita), niin kommentoikaa alle! Tai älkää, ja tyytykää kuolaamaan näitä suklaakeksejä. Ja leipomaan niitä heti, kun seuraava sadepäivä iskee.
Viljattomat suklaakeksit (G, V, M)
- 1 tlk valutettuja ja huuhdeltuja kikherneitä (pari desiä, n. 180g)
- 1 dl kookossokeria
- 2 rkl maapähkinävoita (tai muuta pähkinävoita)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljauutetta
- ripaus suolaa
- 50 g tummaa suklaata (vegaanista)
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita esim. sauvasekottimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Lisää mukaan pieneksi rouhittu suklaa, sekoita hyvin ja pyörittele palloiksi leivinpaperille. Litistä kekseiksi ja paista 175 asteessa keskitasolla n. 15 minuuttia.
***
<3 Aino
10
Lotta says
JEE hyvä Aino, tervetuloa!! Mä näinkin sun nimen jo eräällä doodle-listauksessa ja vähän arvasin.. :) (Ainiin ja keksit näyttää myös hyvältä).
Aino says
Hihii, kiitos Lotta kommentista ja tsempistä! Kiva olla mukana, kohta nähään :)
AnneH. says
Jee, ihan ansaitusti pääsit tuohon hienoon seuraan!
Aino says
Kiitos kiitos :)
Annukka says
Oiii, näitä keksejä täytyy kokeilla! Näyttää liian hyvältä. :)
Ja paljon onnea uusista blogikuvioista!
Aino says
Kiitti Annukka! Näitä kantsii kokeilla, ei vaadi kummosia aineksia ees ja on niin hyviä :)
Tiina says
Onnea! Entäs jos ei pähkinävoi natsaa ruokavalioon, onko tuhoon tuomittu yritys leipoa näitä? :)
Aino says
Hmmm, jos on pähkinäallergikko niin tilalle vois sopia myös joku siemenvoi (auringonkukka/seesami)? :) Tai kookosvoi, jos pystyy käyttämään. En uskalla luvata kyllä, mutta veikkaisin. Kerrothan jos kokeilet :)
Laura/Lillalove says
tervetuloa mukaan :) blogi vaikuttaa tosi ihanalta ja keksit lähtee kokeiluun, vaikka en ruokabloggaaja ookaan.
Aino says
Kiitos, kiva kommentti! Ja huippua olla mukana. Pääsee samalla tutustumaan muihinkin kuin ”oman alan” bloggaajiin :D
Iina says
Nam, onpas herkullisen näköisiä keksejä! Itse tein äskettäin vähän samantyylisiä suklaakeksejä mm. maapähkinävoista, kaurahiutaleista ja tummasta suklaasta. Ajatella, että keksit voivat olla tosi herkullisia ilman tavallista voita, jauhoja ja valkoista sokeria! Pitääkin kokeilla tätä reseptiä joskus. :)
Ja onnea Blogirinkiin pääsyn johdosta! :)
Aino says
Kiitti Iina! Ite leivoin ikuisuuteen keksejä sillä sokeri-voi-vehnäjauho-kombolla eikä kyllä ikinä tullu mieleenkään että niitä vois tehä muilla aineksilla. Onneks ikää ja oppia karttuu ;) Ja noi sun keksit näyttää ihan superherkullisilta! Kaurahiutaleet taipuu kyllä kaikkeen!! Kiitos vielä<3
Hanna says
just eilen voivottelin kun ei ollut mitään tarjottavaa kahvin kanssa – meillä piisaa noita vauvojen ihmettelijöitä niin jotain hätävaraa pitäis olla ja näähän valmistuisi kädenkäänteessä :)
Tervetuloa Blogirinkiin!
Aino says
Nää sopii kyllä kahvin kylkeen erinomaisesti (testattu) eli ainakin siltä osin voin suositella! Iso satsi vaan kerralla tulemaan :) Kiitos Hanna, hienoa ja jänskää olla mukana!
Kaisa says
Oi että, tein noita just ja tuli ihan super hyviä!! En olis ajatellu, että kikherneistä saa tehtyä keksejä, mutta ihan täydellisen makuisia. :)
Aino says
Oii kiva kuulla! Ja niinpä, ei sitä heti uskois, mut aika hyvin noi muut ainekset tasapainottaa maut kohdalleen :) etenkin se suklaa ;) enempi parempi!
Annina says
Vähän jäljessä kommentoin, mutta tuleeko kekseistä rapeita? Itse aikasemmin banaanikaura pohjalla tehneenä tuli hieman lötköjä versioita.
Aino says
Moi, ei näistä kovin rapsakoita tuu. ”Perinteisissä” kekseissähän se rapeus tulee siitä voin + sulaneen sokerin yhdistelmästä, ja tässä ei kumpaakaan ole. Sanoisin, että nämä keksit ovat koostumukseltaan enemmänkin lohkeavia :)
Annina says
Kiitos vastauksesta :) huomasin myös vanhemman postauksesi mustikka kaurakekseistä, millainen koostumus niihin tulee?
Aino says
Ne on aika pehmeitä myös, ja meheviä. Taitaa olla mun kaikkien aikojen suosikkikeksiohje! :) Ihan sairaan hyviä.