• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

6 16/08/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Mustikkaskonssit

Kuten aiemmin lupasinkin, tänään on luvassa some serious scone business.

Tarkalleen ottaen luvassa on superhyvien ja -simppeleiden mustikkaskonssien resepti. Näihin herkkuihin saa toki upotettua myös pihalta kerätyt mustaherukat, vadelmat tai pikkumansikat. Vegaanisti ja gluteenittomasti, tottakai.

mustikkaskonssitKoska kaikki tietävät, että mustikat ovat metsiemme todellista superfoodia ja niitä nyt vaan yksinkertaisesti kannattaa syödä, jätän puolipakollisen ravitsemusvalistuksen muiden hartioille ja keskityn tässä postauksessa ihan muihin asioihin.

Tiesitkö esimerkiksi, että musiikin kuuntelu samalla kun leipoo jotain uberihanaa on lähes meditatiivinen kokemus?

Siis kokeileppa laittaa vaikka tää soimaan taustalle ja ruveta kääntelemään skonssitaikinaa kasaan. Flow-tila on lähes taattu.

Olen muuten ihan järjetön musiikkiaddikti. Voisin elää omassa pikku musiikkikuplassani, kuulokkeet korvilla koko ajan. Melkeen kaikki musa menee, Rick Rossista Ludovico Einaudiin, Major Lazerista Paperi T:hen ja drum’n’bassiin (joskin Rick Rossin ’Supreme’ on mun ultimaalinen monday morning tune). Tärkeintä on, että musa herättää jonkun fiiliksen.

Parhaimmillaan yhdellä kipaleella voi kääntää mielialansa pakkaselta plussalle ja laittaa vipinää väsyneimpäänkin tossuun. Tai sitten sillä voi boostata omaa masistelumoodiaan ja viedä oman märehdintänsä ihan uudelle tasolle.

mustikkaskonssit2Näitä skonsseja maistellessasi saatat muuten pusertaa muutaman tahattoman onnenkyynelen. Itse ainakin taisin.

Ne eivät nimittäin ole liian makeita, vaan tuoreiden mustikoiden raikastama, pehmeän lohkeava herkullinen leivonnainen. Täydellinen kaveri sille kuuluisalle aamukahville.

Käytin näissä kaurajauhoja, koska tykkään kaurasta vaan niin paljon maunsa, monikäyttöisyydensä ja vatsaystävällisyytensä puolesta. Tein jauhoa itse blendaamalla vanhanaikaisia kaurahiutaleitani uudella tehosekottimellani (Wilfan Raw Fuel <3) mutta tilalla voi tietysti käyttää muitakin jauhoja. Mitä hienommat jauhot, sitä siloisammat skonssit.

Ja jos skonssit tuntuvat vieraalta ajatukselta, voin lämpimästi suositella tuoreiden marjojen käyttämistä vaikkapa mustikka-kaurakekseihin tai mustikka-banaanileipään. Mm-mm. Tämä skonssiohje on kuitenkin täysin vegaaninen ja onnistuu takuulla noviiseimmaltakin kokilta. Siispä lempikappale taustalle ja meditaatioleipomaan!

mustikkaskonssit3

Mustikkaskonssit (gluteeniton & vegaaninen)

  • 2 dl tuoreita  mustikoita
  • 4 dl hienoja kaurajauhoja (tai muuta glut. jauhoa)
  • (2 rkl pellavansiemeniä rouskeeksi)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl aitoa vaniljaa
  • 0.5 dl öljyä (käytin sulaa kookosöljyä)
  • 0.5 dl kookossokeria
  • 1.5-2 dl kauramaitoa (tai muuta makeuttamatonta, kasvipohjaista maitoa)

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sokeri. Lisää joukkoon öljy ja alkuun 1.5 dl kauramaitoa ja lisää sitten sen verran, että saat kiinteähkön taikinan, jota on helppo pyöritellä. Liian löysä taikina ei pysty kasassa!

Kun löydät sopivan koostumuksen, kääntele joukkoon mustikat ja tee taikinasta iso pallo (halutessasi voit myös tehdä kaksi pienempää). Kauli pallo pyöreäksi ympyräksi kevyesti jauhotetulla alustalla, leikkaa skonssipaloiksi ja paista leivinpaperilla suojatulla pellillä 225 asteessa n. 20min. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

***

Ihanaa alkavaa viikkoa just sulle!

<3 Aino

 

6

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: gluteeniton, kasvisreseptit, leivonta, maidoton, mustikka, mustikkaskonssit, reseptit, terveellinen, vegaani, vege

Previous Post: « Step by step -opas kuukauden blogitaukoon (ja supersmoothie)
Next Post: 3 ainesosan banaanipallot (video) »

Reader Interactions

Comments

  1. Pipsa says

    16/08/2015 at 18:24

    Droolzzz, aivan ihanan näköisiä skonsseja! Onneksi olen juuri kerännyt kädet mustiksi mustikoista, sillä näitä aion varppina kokeilla. Kiitos mainiosta reseptistä Aino! :)

    Vastaa
    • Aino says

      16/08/2015 at 21:23

      Kiitos ihana Pipanen! Mustikat on jo itsessään niin herkkuja, että mulla tuottaa vaikeuksia säästää niitä leivottavaksi :D Tällä kertaa kuitenkin onnistu. Toivottavasti sullakin, jos innostut kokeilemaan! <3

      Vastaa
  2. Miia says

    17/08/2015 at 18:40

    Aaaah tää ohje tuli kyllä täydelliseen paikkaan, nimittäin just ajattelin että tekispä mieli leipoa jotain hyvää ja päästä käyttämään jääkaappiin kertyneitä mustikoita! :D mun on ehkä pakko tehdä näitä ja heti ;)

    Vastaa
    • Aino says

      19/08/2015 at 21:45

      Hihi, täydellistä! Toivottavasti teit ja skonssit maistui ;)

      Vastaa
  3. Iina says

    17/08/2015 at 19:01

    Oi nam, ihan nousee vesi kielelle! :D Itsekin tykkään kuunnella musiikkia leipoessani, pääasiassa metallia mutta viimeaikoina olen kuunnellut todella paljon myös Paperi T:tä. Ruokailuhetket haluan kuitenkin pyhittää vain ruoasta nauttimiseen, ja silloin ei musiikki soi.

    Vastaa
    • Aino says

      19/08/2015 at 21:47

      Joo, ruokaa syödessä ei kyllä tuu kuunneltua musiikkia, mutta tekemiseen se tuo ihan uuden fiiliksen! Metallimusiikista Paperi T:hen, aika iso harppaus! Metalli on varmaan ainoa musiikkilaji, jotai ei tuu kuunneltua, ellei oo pakko :D

      Vastaa
  4. Sanna says

    14/06/2017 at 07:46

    Näyttää ihanalta! Mulle tulee vieraita, pakko kokeilla!

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Deprecated: genesis_footer_creds_text on kehotettu välttämään versiosta 3.1.0 asti! Käytä sen sijaan genesis_pre_get_option_footer_text. This filter is no longer supported. You can now modify your footer text using the Theme Settings. in /home/aino/prd/feelgoodkitchen.fi/wp-includes/functions.php on line 5234

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ