• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

175 04/10/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Bataatti-kikhernecurry

Tänään pengoin kaappien sisältöä (alkuperäistarkoituksenani suorittaa jonkinasteinen syyssiivous, yhyh) ja löysin purkillisen ihanaa punaista, thaimaalaista currytahnaa, jonka olemassaolon olin melkein unohtanut. Tulos: instant curryhimo ja good bye syyssiivous.

Koska olin laiskalla tuulella, päätin tyhjentää curryyn kaappieni muunkin sisällön ja välttyä syyssiivouksen lisäksi myös kaupassa käymiseltä, hoh-hooooo.

Onnekseni minulla oli valmiina kaapissa a) bataattia b) kikherneitä ja c) kookosmaitoa. Heitin itselleni high fivet ja rupesin hommiin. Lopputuloksena oli superherkullinen, sopivasti tulinen ja takuulla lämmittävä bataatti-kikhernecurry.

bataatticurryMuutama huomio reseptistä; itse tykkään melko mausteisesta ruuasta, joten lopputulos on sen mukainen. Chilijauhetta ei ole pakko lisätä, mutta käyttämäsi currytahna vaikuttaa lopputulokseen myös. Mulla on käytössäni etnisestä kaupasta ostettu tahna jossa ei ole mitään muuta kuin mausteita – aika tuhtia tavaraa siis. Pari ruokalusikallista riittää ja makumaailma on ihanan autenttinen. Currytahnat ovat ehdottomasti yksi suosikkikeittiöjutuistani. Nillä saa supernopeasti ja -huokeasti makua soosseihin, keittoihin ja patoihin. Makumaailma paranee, mitä pidempään currya hauduttaa: homma onnistuu mainiosti tavallisella kattilalla, mutta hifistelijät nakkaavat curryn slow cooker -masiinaan tekeytymään. Helppoa ku curryn teko!

(PS: Eniten makua curryista ja tahnoista saa irti, kun ne kuumentaa pannulla samanaikaisesti reilun öljytilkan kera!)

Marketeista saatavat currytahnat kelpaavat tietysti myös. Muistaakseni ainakin Santa Marialla taisi olla yksi punainen currytahna, jossa ei myöskään ollut mitään turhia lisäaineita, vaan aitoa kamaa kaikki tyynni. Yksi purkki maksaa pari euroa, etnisistä kaupoista saa usein halvemmalla ja enemmän.

Mä rakastan korianteria yli kaiken, joten tuunasin annokseni sillä ruhtinaallisesti. Korianterin voi halutessaan korvata tuoreella persiljalla tai yksinkertaisesti jättää pois. Kirsikkatomaatteja ja makeutusta sen sijaan en jättäisi pois – niiden makeus tekee currysta uskomattoman herkullisen.

Mutta pitemmittä puhetta, ohjeen kimppuun. Toivottavasti se lämmittää teidän pimeneviä syysiltoja siinä missä omianikin!

bataatticurry2

Bataatti-kikhernecurry

  • keltainen sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • keskikokoinen bataatti
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • 1tlk kikherneitä, valutettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 200ml kookoskermaa (lisää määrää jos haluat kermaisemman lopputuloksen)
  • 1 rkl raakaruokosokeria (tai muuta makeutusta)
  • 1 tl chiliä
  • 2 tl curryjauhetta
  • suolaa maun mukaan

+lisukkeeksi keitettyä riisiä

+koristeeksi tuoretta korianteria tai persiljaa

Pilko sipuli pieneksi ja lisää se pataan tai korkeareunaiselle pannulle öljyn ja currytahnan kanssa. Anna kuullottua muutaman minuutin ajan. Silppua sillä välin valkosipuli, kuutioi bataatti parin sentin kuutioiksi ja halkaise kirsikkatomaatit.

Kun sipuli on pehmentynyt ja currytahna ja öljy sekoittuneet huumaavan tuoksuiseksi seokseksi, lisää joukkoon valkosipuli, bataattikuutiot, kirsikkatomaatit, kikherneet, tomaattipyree, kookoskerma, raakaruokosokeri ja mausteet. Sekoita. Laske lieden lämpöä pienemmälle ja jätä hautumaan n. 15-25min ajaksi.

Tarkista maku ja bataattien kypsyys. Tarjoile esimerkiksi riisin ja korianterisilpun kanssa!

***

Postaus sisältää affiliate-linkkejä, joiden kautta tapahtuvista ostotapahtumista saan pienen siivun itselleni. Kiitos kun autat ylläpitämään blogiani!

175

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: bataatti, curry, currytahna, gluteeniton, helppo, kasvis, kasvisruokaa, kikherne, lihaton lokakuu, mausteinen, punainen curry, thai, vegaani

Previous Post: « Herkkusieni-pinaattipasta
Next Post: Mausteiset tomaatti-basilika-tofupyörykät »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria says

    04/10/2015 at 21:01

    Ihana resepti taas kerran! Pakko koittaa huomenna mutta hei mun on pitkään pitäny sanoa että sun pitäis tehä sellanen what I eat in a day- video postaus koska toteutit ton sun viimesen videosarjan niin nappiin!

    Vastaa
    • Aino says

      06/10/2015 at 13:38

      Kiitos Maria! Mä laitan harkintaan, ainakin päivän ruokailuista sais hyvän postauksen, videototeutus on ehkä vähän haasteellisempi… Mutta toive on kuultu:)

      Vastaa
  2. Niina says

    05/10/2015 at 19:55

    Moi Aino!

    Olisiko sulla vinkkiä, millä tuotteilla ja millä yhdistelmillä saisin koostettua ravinteikkaan kasvisaterian ilman kananmunaa, palkokasveja ja kaaleja? Vatsani ei kestä edellämainittuja ja se on tosi harmi.

    Vastaa
    • Aino says

      06/10/2015 at 13:53

      Moi Niina, ja harmi kuulla, että sulla on noin paljon ruokarajoitteita. Mutta eipä se kasvisruokailu ilman noitakaan ole mikään sula mahdottomuus :)

      Ravinteikkuudesta on monta mielipidettä mutta ainakin itse pyrin saamaan monipuolisesti ravinteita syömällä eri raaka-aineita, jotka vatsalle sopivat. Sun tapauksessa lähtisin ehkä liikkeelle siitä, mitä kaikkea voit hyvillä mielin syödä: kvinoa, tattari, kaura, tofu (jos ok), siemenet, pähkinät, kaikki vihannekset mitkä käy, täysjyväleipä – vaihtoehtojahan on oikeesti lukuisia! Eri raaka-aineita yhdistelemällä saa herkullisia salaattikulhoja, keittoja, pataruokia, paistoksia ja uuniruokia. JA monista resepteistä, esimerkiksi tästä currysta, kikherneet voi myös jättää kokonaan pois ja laittaa tilalle samankokoisen annoksen bataattia, kesäkurpitsaa, kurpitsaa tms.

      Pari reseptiä arkistoista:

      http://feelgoodkitchen.fi/2015/09/herkkusieni-pinaattipasta/ – Pinaatti on huippuravinteikas ja tasapainoittaa tuhtia pasta-annosta
      http://feelgoodkitchen.fi/2015/03/bataatti-ruusukaali-salaatti/ – Ruusukaalin voi korvata vaikka kesäkurpitsalla tai munakoisolla
      http://feelgoodkitchen.fi/2015/06/vegemenu-herkullisin-juhannus-ikina/ – Tässä menussa pari salaattia ja superhyvät täytetyt sienet :)
      http://feelgoodkitchen.fi/2015/05/kevaan-freesein-kvinoa-tabbouleh/ – Freesi lisuke vaikka tofulle tai menee semmosenaankin!
      http://feelgoodkitchen.fi/2015/04/parsakeitto/ – Vaikkei parsakausi olekaan, huippuhyvää
      http://feelgoodkitchen.fi/2015/03/helppo-bataattikeitto/ – Lämmittävä ja nopeatkoinen soppa!

      Toivottavasti tästä oli mitään apua. Pitäiskin tehdä semmonen postaus jossa olis listattuna lyhyesti muutama hyvä ruokakombo ruokarajoitteisille, kiitos ideasta!

      Vastaa
  3. Niina says

    06/10/2015 at 19:15

    Moi!

    Kiitti hurjan paljon kootuista resepteistä ja vinkeistä joilla korvata eri aineksia! Ihanaa syksyä sulle Aino.

    Vastaa
    • Aino says

      07/10/2015 at 16:22

      Kiitos itsellesi kommentoinnista! Ihanaa syksyä sinnekin Niina :)

      Vastaa
  4. Sini says

    06/10/2015 at 21:15

    Tarvitsen. Curryä!
    Ohh nyt rupes tekemään mieli tuota, näyttää tosi hyvältä!
    Ihanan inspiroivaa syksyä sinulle!<3

    Vastaa
    • Aino says

      07/10/2015 at 16:22

      Kaikki tarvitsee joskus curryä! ;) Kiitos ja oikein inspiroivaa syksyä sinnekin! <3

      Vastaa
  5. uiui says

    07/10/2015 at 21:03

    onpas kivan konstailematon resepti – menee ehdottomasti kokeiluun :–)

    Vastaa
    • Aino says

      12/10/2015 at 20:42

      Jess! Tää on superhyvää ja helppoo! :)

      Vastaa
  6. Jazzie says

    08/10/2015 at 11:11

    Kiitos inspiraatiosta! En olekaan kokannut curryja pitkään, pitkään aikaan, mutta sun reseptistä innostuin. Tosi hyvät ainekset – en ole aikaisemmin laitanut bataattia tai kikherneitä punaiseen curryyn. Toimii! Kaapissa sattui olemaan myös kukkakaalia mitä heitin vähän joukkoon sekä kaffir limen lehtiä, jotka raikastavat currya ihanasti.

    Vastaa
    • Aino says

      12/10/2015 at 20:44

      Heii kiva kuulla, kiitos kommentista! Tää onkin täydellinen resepti kaappien tyhjennykseen, saa uppoomaan melkeen minkä tahansa vihanneksen. Ja kaffir-lime sopii varmaan ihanasti, pitää ens kerralla kokeilla :)

      Vastaa
  7. Maria says

    12/10/2015 at 18:26

    Tein tänään ja oli herkullista! Kiitos hyvästä ohjeesta! Lisättiin leipäjuustoa ja kookoskerman sijaan laitettiin purkki kookosmaitoa. Uusi suosikki tästä ehdottomasti syntyi :)

    Vastaa
    • Aino says

      12/10/2015 at 20:47

      Jee! Kuulostaa ihanalta. Kiitos kommentista. Kiva jos kookosmaidollakin onnistui. Mä tein tällä myös uusiksi ja laitoin joukkoon ruokalusikallisen maapähkinävoita, ai että :D

      Vastaa
  8. Emmi says

    13/10/2015 at 16:20

    Kiitos tästä reseptistä! Oli aivan tajuttoman hyvää ja ruokaisaa. Itse korvasin curryn kurkumalla ja lisäsin tuoretta inkivääriä. Korianteria reilusti pisteenä ii:n päälle! Ai että, uusi lemppari on löytynyt! Toivottavasti tämä kestää pakastuksen kiirepäivien varalle :)

    Vastaa
  9. Maikki // Maikin mokomin says

    17/10/2015 at 07:50

    Näyttää hyvältä – tällaiset curryt on just ihania näin syksyisin!

    Oletko sä muuten huomannut, että bataatti menettäisi joskus kastikkeissa/curryissä/keitoissa makuaan? Mun havaintojen mukaan, joskus kun bataatti kypsyy keittämällä, siitä ei tulee niin makeaa, kuin uunissa paahtamalla. Sama ilmiö toistuu joskus myös bataattisoseessa: kuumana se ei maistu juuri miltään, mutta jäähtymisen jälkeen bataatin makeus tulee esiin. Ootko sä havainnut tällaista? Tai riippukohan tämä lajikkeesta.

    Vastaa
    • Aino says

      19/10/2015 at 18:40

      Kiitos Maikki! Curryt on parasta syysruokaa :) En oo huomannut että se varsinaisesti ois menettänyt makuaan, mutta oon kyllä huomannut että bataattien makeus tuntuu vaihtelevan aika paljon, ja väri! Syvemmän oranssit maistuu makeammilta kuin vaaleammat. Tai sitten se on joku psykologinen ilmiö. Mutta oon kyllä semmosessa uskossa että se maku ja väri vaihtelee lajikkeen ja kasvupaikan mukaan…

      Vastaa
  10. Roonan says

    19/10/2015 at 15:42

    Testattu viikonloppuna ja oli superhyvää. Kiitos ohjeesta.

    Vastaa
    • Aino says

      19/10/2015 at 18:42

      Ihana kuulla! :) Ole hyvä. Ja ihanaa syksyä.

      Vastaa
  11. Saibbua says

    24/10/2015 at 12:48

    Kiitos tästä ohjeesta. Maistui mainiolta ja pidin ruoan ’makeudesta’.

    Vastaa
    • Aino says

      29/10/2015 at 16:21

      Jes, kiva jos maistui! :)

      Vastaa
  12. Nina says

    02/11/2015 at 12:08

    Ihana resepti! Ihan älyttömän hyvää!

    Vastaa
    • Aino says

      03/02/2016 at 21:11

      Jei kiva kuulla! :)

      Vastaa
  13. Sanni says

    12/11/2015 at 07:37

    Kiitos! Oli todella herkullista nam nam onneksi säästin tälle päivälle vähän,saan herkutella töissäkin.
    Monta ohjetta menee vielä kokeiluun. Blogisi on todella kaunis sekä inspiroiva.

    Vastaa
    • Aino says

      03/02/2016 at 21:10

      Kiitos Sanni ihanasta kommentista! Piristit mun päivää. Toivottavasti muutki reseptit maistuu :)

      Vastaa
  14. Heidi says

    02/02/2016 at 17:09

    Iso kiitos tästä ! Tää oli eka juttu mitä kokeilin sun blogista (jonossa odottamassa monta seuraavaa) ja tuli tosi hyvää !!!! Oon hyvin alottelija mitä tulee kasvisruuan valmistamiseen ja tämä curry oli ehdottomasti maukkainta mitä olen toistaiseksi kokannut. En malta odottaa linssicurryn testausta.

    Vastaa
    • Aino says

      03/02/2016 at 21:12

      Kiitos kivasta kommentista Heidi, kiva että tykkäsit! Tää curry on niin täydellistä talviruokaa että. Linssicurry kuuluu samaan kastiin, toivottavasti tykkäilet siitäkin ^_^

      Vastaa
  15. Anna says

    11/10/2020 at 20:48

    Testasin reseptiä ja oli hyvää! :) Kirsikkatomaatit jäi pois ja kookoskerman sijaista laitoin kookosmaitoa, toimi näin erittäin hyvin.

    Vastaa

Trackbacks

  1. Ihan paras linssicurry (tähän mennessä) - Feel Good Kitchen sanoo:
    05/01/2016 17:33

    […] on paras linssicurry mitä olen toistaiseksi saanut aikaiseksi. (Kiilaa melkeen samalle tasolle kikherne-bataatticurryn kanssa.) Se ei ole varsinaisesti mitään pikaruokaa pitkän haudutusajansa vuoksi, mutta kummempia […]

    Vastaa
  2. Mausteinen ja täyteläinen bataatti-kikhernecurry | Sara Halila sanoo:
    04/02/2020 21:22

    […] tällä saralla uskonut vakaasti juuston ja kerman voimaan. Päädyin lopulta hieman varioimaan Feel Good Kitchenin bataatti-kikhernecurrya, ja tästä reseptistä on tullut talven luottoreseptini, kun haluan jotain ihanan mausteista ja […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok