• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

5 12/10/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Mausteiset tomaatti-basilika-tofupyörykät

Saan välillä ihan järjettömiä inspiraatiopuuskia. Siis konko sulla koskaan käyny niin että selaat esimerkiks Pinterestiä tai Instaa tai näät jossain muuten vaan jotain sellaista, mikä nappaa sun huomion ja pistää sut LIIKKEELLE? Ja usein kaikkein pahimmat inspiraatiopuuskat iskee iltaisin tai öisin. Siis just sillon, kun ei pitäisi.

Muistan joskus alkaneeni leipoa raakasuklaakakkua aamukolmelta. Uni ei millään tullut ja monen tunnin ahkeran jalkojen rasvauksen, kynsien viilaamisen ja teenjuonnin jälkeen yritin pakottaa itseäni koomauneen kaivautumalla oikein syvään sänkyyni ja selailemalla Pinterestiä päättäväisesti asenteella tässä-ollaan-kunnes-uni-tulee (note to self: kaunis ajatus, joka ei toimi). Bongasin suklaakakkukuvan ja siitä se sitten lähti. Ai että oli ihanaa asua yksin. :D

tofypyörykät tofypyörykät2Tällä kertaa inspis näihin mausteisiin tofupalloihin syntyi eräs kaunis ilta somea selatessani. Yritän nykyään vältellä sosiaalista mediaa iltaisin, koska se tekee minusta hyperaktiivisen. Mutta niin, poikkeus vahvistaa säännön. Taisi olla myöhäinen tiistai-ilta kun törmäsin naamakirjassa Jalotofun reseptilinkkiin ja muistelin että hetkinen, mulla on tofupala vailla käyttötarkoitusta varmaan pian menossa vanhaksikin…

Ja kas hommiin ryhdyttiin! Hieman jouduin soveltamaan koska kaappien sisältö oli mitä oli, mutta herkullisia pyöryköitä tuli siltikin. Paistoin pyörykät valmiiksi ja nautin seuraavana päivänä lounaaksi. Tein pyöryköiden kylkeen raakapastan kesäkurpitsasta, yksinkertaisesti siksi koska en keksinyt sille muutakaan käyttöä ja minusta alkoi tuntua että se tekee kohta seppukun vihanneslaatikkooni. Mutta vanha kunnon spagetti kävisi näiden pyöryköiden kanssa myös SUPERhyvin, lupaan. Ja mausteinen tomaattisoossi kruunaa koko komeuden (dirty secret: käytin kaupan valmista tomaattikastiketta. Niin hyvää, niin helppoa. Aijaih.) #eineksetRULEZ

tofupyörykät3

Mausteiset tomaatti-basilika-tofupyörykät, G, V (johdateltu tästä reseptistä)

  • 1 pkt (270g) maustamatonta kiinteää tofua, esim. Jalotofu
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (valuta öljy pois)
  • 1 rkl kuivattua basilikaa
  • 1,5 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kaurajauhoa
  • 2 rkl psylliumia
  • ripaus hyvälaatuista suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayannepippuria

Ihan ekaks sä haluut valuttaa sun vetisestä tofusta nesteet pois, koska jos et valuta, saat aikaan lettusia etkä pyöryköitä. Ja vetinen tofu nyt vaan on ällöttävää. Okei, sitten sun kantsii silputa se sun sipuli ja valkosipulinkynnet semmosiks semi-siisteiks paloiks. Sipulii pilkkoessa kannattaa käyttää apuna uimalasei, niin ei tuu suru puseroon tai itku kukkaroon vai miten se meni.

Ja sit sä viskaat sun (valutetun!!!! dont föget) tofun kulhoon, heität perään aurinkokuivatut tomskut ja sipulit. Ota esiin sun (taika)sauvasekotin ja surraa kunnes saat semmosen aika äklön näkösen setin: suht tasasen mut vähän sattumiaki saa olla. Mut ei hätää, kyl se siit vielä pyöryköiks muuttuu. Hommaa edistää jos heität sekaan kaurajauhot (siis voit käyttää muitki jauhoi kuten esim. korppujauhoi mut mun mielest semmoset on aivan liian mainstream-kamaa), psylliumi ja kaikki mausteet. Sekottele hyvin ja anna turpoo. Ei se kauheesti siit turpoo, mut psyllium tekee siit semmosen mukavan taputeltavan taikinan. Joo. Älä unoha psylliumii.

Nii, sitteku se on turvonnu (joku 15 min, voit välis vaikka tehä kuntopiirii tai tuijottaa seiniä (mun lempiharrastus)) testaa että saat pyöriteltyy taikinasta semmossii mukavia pallukoita, tykkään itte tehä aika pienii, ehkä 2cm halkasijaltaan, more is more jne. Mutta käytä toki mielikuvitustasi ja tee vaikka kaks hiton isoo pyörykkää. Ha ha. Sitten ku oot pyöritelly kaiken taikinan niin laita ne uuniin (175 astetta) n. 25 min ajaks tai kunnes sun pyörykät on saanu brunaa niin ku naapurin Erkki oltuaan 2vko Fuengirolan auringon alla lomalla ruisleivän ja bissen voimin. Voit myös paistaa pyörykät pannulla öljyssä jos haluut rapsakkaa hapsakkaa.

Sitte voitki tarjoilla valmiit pyörykät vaikka sen pastan kanssa. Mä suosittelen oikeeta pastaa, on se vaa niin hyvää. Ei siitä pääse yli eikä ympäri. Ja tomaattikastiketta. Ja sitten istut alas ja maistat ja taputat ittees selkään ja onnittelet että hitto mä tein hyvää safkaa.

5

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: arkiruoka, gluteeniton, helppo, mausteinen, pyörykät, resepti, tofu, tofureseptit, vegaani

Previous Post: « Bataatti-kikhernecurry
Next Post: Parhaat vegebrunssiburgerit »

Reader Interactions

Comments

  1. iinamaj says

    12/10/2015 at 21:26

    hahahaa aino ihan mahtavaa tekstiä! oot tosi lahjakas verbaalisesti :) saatoin vähän hihittää ääneen reseptin ohjetta lukiessani :D

    Vastaa
  2. Cayisamaria says

    12/10/2015 at 21:27

    Ihan mahtavaa tekstiä! :D Ja tofupallerot on jotain, mitä en ole syystä tai toisesta koskaan vielä kokeillut, vaikka näyttää superherkulliselta! Täytyy kokeilla :)

    Vastaa
  3. Nina says

    12/10/2015 at 21:35

    Haha, harvemmin naurattaa reseptiblogia lukiessa, toi ohje osuus varsinkin oli hupaisasti kirjoitettu :) Näyttää hyvältä ja simppeliltä, menee varmasti kokeiluun! Kiitos ohjeesta :–)

    Vastaa
  4. Nina says

    12/10/2015 at 22:05

    Oi! Tätä täytyy kyllä testata jokupäivä, kiitos kivasta reseptistä ja hauskasta kirjoituksesta =D

    Vastaa
  5. Laura says

    13/10/2015 at 07:42

    AINO<3 oot super. Nää menee testiin!

    p.s. voitaisko taas pitää kokkaussessio yhessä joku kerta?

    Vastaa
  6. Liisa says

    13/10/2015 at 07:45

    AHAHAH Ainooo :DDDD Ihan huikee toi sun teksti!!! XD Ja täytyypä kokeille tätä reseptiä: Mun dirty secret: oon KERRAN elämässäni syönyt tofua (ja kyllä, olen vegaani..) :’DD

    Vastaa
  7. Miia says

    13/10/2015 at 08:19

    En kestä :’D oot paras!!

    Vastaa
  8. Susanna says

    19/10/2015 at 17:55

    Ihanan kuulonen resepti! aion kokeilla :) mitä tapahtuu jos tekee pehmeestä tofusta, meneekö pilalle?

    Vastaa
    • Aino says

      19/10/2015 at 18:44

      Kiitos Susanna! En uskalla sanoa miten käy, kun en oo kokeillut. Vois se toisaalta toimia, taikina ehkä jää vähän löllömmäksi? Mutta jos kokeilet niin laita viestiä, miten meni :D

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok