• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

0 16/10/2015 Gluteenittomat / Gluten-free

Parhaat vegebrunssiburgerit

Olin melkoisen innoissani, kun minuun otettiin Blogiringiltä yhteyttä ja kysyttiin kiinnostuksestani olla mukana TABASCO®-kampanjassa muutaman muun ruokabloggaajan kanssa. Haasteena oli keksiä kastikkeista brunssille istuva resepti tai pari.

Brunsseilu on ihana ajatus – sunnuntaiaamu vailla kiirettä, pöyät täynnä herkullista ruokaa ja hyvää seuraa. Kuitenkin tosielämässä harrastan brunsseja ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Ehkä lähinnä siksi, että brunssi vaatii kuitenkin aina jonkin verran valmisteluja ja minä olen aamuisin aivan järkyttävä rähmäkäpälä ja tarvitsen ainakin pari tuntia herätäkseni kunnolla ja hyvillä mielin. Ja aamupalan. Kuulun niihin jotka eivät saa mitään aikaiseksi ennen kahvikuppia ja edes pientä aamupalaa :D

tabasco burgeri3Mutta onneksi brunssinkin voi toteuttaa monella tapaa. Meillä oli Liisan kanssa ikuisuushaaveena tehdä överiherkullisia vegehampurilaisia, joten teimme lounasaikaan sunnuntaina treffit ja rupesimme kokkailemaan. Se oli brunsseilua parhaimmillaan: kiireetöntä tekemistä ja hyvää seuraa, ilman kalvavaa nälkää. Kutsuttakoon tätä tosin brunssin sijaan vaikka lrunssiksi. Siis late brunchiksi. Silleen sopivasti aamupalan ja känkkäränkän selätyksen jälkeen.

Sain tehtäväkseni keksiä vihreistä jalapeñoista valmistetulle TABASCO® Green Saucelle käyttöä, ja voi pojat, kun alkuihmettelyn keksin, että sitähän voi laittaa melkeinpä joka paikkaan. Meillä on kotona aina ollut perinteistä chilikastiketta, mutta sitä oli lähinnä käytetty ruokiin, joista haluttiin extra spicyja. Siispä olikin mieluisa yllätys, että vihreä jalapeñokastike ei ollut turhan tulinen, vaan toi sopivasti särmää ja korosti makuja hienolla tavalla. Lisäsin sitä kastikkeisiin, sivelin leivän väliin, käytin salaateissa ja pirskottelin öljyn kanssa uunivihanneksille…

TABASCO® -brändi on muuten yli 100-vuotias(!) ja kaikki TABASCO® Sauce -kastikkeet valmistetaan yhä lähes alkuperäisellä, yksinkertaisella reseptillä, ilman lisäaineita ja seoksen jopa kolme vuotta tammitynnyreissä tekeytyen. En tiennyt, että yhden maustekastikkeen valmistamiseen voi kulua niin monta vuotta. Käsityötä ja kärsivällisyyttä parhaimmillaan. Ja minulle kun tuottaa vaikeuksia odottaa edes sämpylöiden kohoamista. Respect!

tabasco burger4Burgeribrunssiamme helpotti se, että olin leiponut sämpylät valmiiksi, tätä gluteenittomien sämpylöiden ohjetta mukaillen. Olen tehnyt sämpylöitä tuohon ohjeeseen pohjautuen gaziljoona kertaa joten uskallan varmuudella sanoa sitä yhdeksi parhaista gluteenittomien sämpylöiden ohjeista ikinä. Liisa taiteili herkulliset, mehevät mustapapupihvit burgereiden täytteeksi ja minä preppasin kaksi erilaista soossia; terävän guacamolen ja lämpimän tulisen salsan.

Kumpikin sai syvyyttä makuunsa TABASCO®-kastikkeista ja lisäksi sämpylät kuumennettiin makuyöljyssä ennen tarjoilua. Suosittelen!

tabasco burgeri2

MAUSTEISET VEGEBRUNSSIBURGERIT

Gluteenittomat sämpylät

Resepti täällä

Mehevät mustapapupihvit

Resepti täällä

Jalapeno-guacamole

  • 1 iso kypsä avokado
  • Puolikas sipuli
  • Puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • Yrttisuolaa maun mukaan
  • Muutama tippa TABASCO® Green Saucea

Pilko sipuli pieneksi silpuksi. Muussaa avokado kulhossa esimerkiksi haarukalla ja sekoita loput aineet joukkoon. Tarkista maku. Jätä tarvittaessa kylmään vetäytymään.

Lämpimän mausteinen salsa

  • 200g kypsiä luumutomaatteja
  • 1 punainen paprika
  • sipuli
  • puoli desiä oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • Muutama tippa TABASCO® Green Saucea

Pilko tomaatit, paprika ja sipuli pieneksi silpuksi. Voit myös käyttää ne monitoimikoneen kautta, jolloin säästät huomattavasti aikaa. Kuumenna pienessä kasarissa reilu loraus oliiviöljyä ja lisää sipulimurska. Kuullota hetki ja lisää sitten joukkoon tomaatti- ja paprikasilppu. Lisää mausteet ja anna hautua ainakin 20 minuutin ajan. Käytä heti lämpimänä tai anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Jalapenoöljy

  • 1 dl oliiviöljyä
  • n. 1tl TABASCO® Green Saucea
  • ripaus suolaa

Sekoita yhteen kulhossa ja sivele esimerkiksi sämpylöiden pintaan ennen lämmitystä tai valele pihvit sillä ennen paistamista.

 

TABASCO®, the Diamond and Bottle Logos are trademarks of McIlhenny Co.

TABASCO_Diamond_Secondary_logo

blogirinki

Yhteistyössä TABASCO® Brand Pepper Sauce

0

Categories: Gluteenittomat / Gluten-free Tags: blogirinki, brunssi, green sauce, guacamole, hampurilainen, jalapeno, mausteinen, papupihvi, tabasco, tabasco sauce, vegaani, yhteistyö

Previous Post: « Mausteiset tomaatti-basilika-tofupyörykät
Next Post: Bataattifalafelit & tahinikastike »

Reader Interactions

Comments

  1. Sari says

    16/10/2015 at 09:53

    Uskomattoman herkullisen näköinen kattaus!

    Vastaa
    • Aino says

      16/10/2015 at 16:35

      Kiitos Sari!:)

      Vastaa

Trackbacks

  1. Bataatti-linssiburgerit - Feel Good Kitchen sanoo:
    04/02/2016 16:18

    […] lisukkeilla?!), mutta kunnon kasvispihvit eivät koskaan olleet vahvinta alaani (ihanien mustapapuburgereidenkin pihvi on Liisan tekemä… […]

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok