Ihanaa torstaita! Viikko alkaa olla jo paremman puolella, viime viikonloppuisesta Tukholman-reissusta ollaan toivuttu ja viikonloppu häämöttää edessä. Aahhhh. Mutta miksi turhaan odottaa viikonloppuun, kun tänäänkin on hyvää aikaa leipoa jotain nannaa vaikka perjantaiksi mukaan luennolle tai töihin. Ai niinku mitä esimerkiksi? No mulla ois sulle ehdotus.
Paulúns on ruotsalainen yritys, joka valmistaa ihania puuroja, myslejä ja granoloita. Mua pyydettiin mukaan Paulúnsin ja Blogiringin kamppikseen muutaman muun bloggaajan kanssa. Kamppiksen ideana oli kehitellä resepti jonkun uutuustuotteen ympärille. Mukaan lähteminen oli itselleni helppo päätös, koska kaikki maistamani tuotteet ovat olleet ihan superhyviä eikä niissä ole yhtään lisättyä sokeria. Vegaanisiakin tuotteet ovat, joten win win ja win. (Huomaathan kulumisjäljet ylläolevan kuvan myslipaketissa, kas noin intohimoisesti suhtaudun näihin :-D). Muiden bloggaajien tuotoksia pääset kurkkimaan täältä — ainakin suklaiset granolakeksit on nyt myös meitsin to do -listalla…
Leipasin haasteen tiimoilta itse asiassa useammankin herkun koska #valinnanvaikeus, mutta loppujen lopuksi päädyin hiomaan näitä terveellisiä aamupalamuffinseja. Nämä muffarit ovat todella vähäsokerisia ja täynnä hitaita hiilareita, jotka auttavat pitämään kylläisenä pitkään. Sattumia täynnä oleva mysli tuo rouhetta ja tekstuuria ja makua ne saavat omenasta ja porkkanasta ja mausteista, kuten inkivääristä ja kanelista. Eivät siis ihan sitä perus jälkiruokaosastoa, vaikka ekstraherkkua näistä saiskin lisäämällä joukkoon paloiteltuja taateleita tai suklaarouhetta…. Nammmm.
Aamupalamuffinseiksi nimesin nämä muffarit siitä syystä, että ne on paitsi terveellisiä, myös mitä loistavin pika-aamupala. Testattu ja toimivaksi todettu. Olen itse optimoinut aamuisen ajankäyttöni niin, että aamupala on parasta nauttia vasta toimistolla tai työmatkalla junan ikkunasta vikkuvia maisemia fiilaten. Itse tykkään kääräistä yhden talouspaperiin ja vielä heittää Minigrip-pussin päälle, jolloin muffinsi säilyy ihanan mehevinä vaikka sinne toimistolle asti ja maistuu ah-ihanalta höyryävän kuuman aamukahvin kanssa.
Ja hei, jos haluatte itsellenne Paulúnsin uutuusmakuja maisteltavaksi (kaakao-vadelma, taateli-hasselpähkinä tai rouheinen superpuuro karpalosattumilla, anyone?!) klikatkaa blogin Facebook-sivuille tästä ja osallistukaa arvontaan. :-) Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!
Aamupalamuffinsit (vegaaninen, vähäsokerinen)
- 3 dl Paulúns kookos-hasselpähkinä-mansikka-mysliä
- 2 dl jauhoja (itse käytin tattari & täysjyvävehnä 50/50)
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 1 keskikokoinen omena
- 1 rkl chiasiemeniä
- 1,5 dl omenasosetta (sokeroimaton)
- 0,5 dl kookosöljyä
- 0,5 dl vaahterasiirappia
- 1 tl kanelia, kuivattua inkivääriä
- ripaus vaniljaa
- ripaus suolaa
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- + pähkinöitä ja rusinoita
Pese, kuori ja raasta porkkanat ja omenat.
Sekoita suuressa kulhossa kuivat ainekset huolellisesti keskenään. Halutessasi voit lisätä joukkoon ekstrana pähkinämurskaa tai rusinoita, herkkusuut lisäävät suklaata tai taateleita.
Sekoita erillisessä astiassa porkkana- ja omenaraaste, omenasose, sula kookosöljy ja vaahterasiirappi. Sekoita kosteat ainekset kuivien kanssa.
Voitele muffinivuoka kevyesti öljyllä tai jos käytät muffinivuokia, öljyä ne sipauksella kookosöljyä. Lusikoi vuokiin taikinaa niin, että taikina täyttää noin 2/3 vuuasta. Näin jää tilaa kohoamiselle. Ripottele päälle mysliä. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikulla kokeiltaessa siihen ei enää jää taikinaa.
Anna jäähtyä ja nauti!
***
Yhteistyössä Blogirinki & Paulúns http://www.pauluns.fi
6
Cayisamaria says
10/03/2016 at 09:56Kuulostaa ihanilta, täytyykin kokeilla kun löydän jostain kaupasta muffinivuuan! Ja pst! mitä sille loppu 1/3 taikinalle kuuluu tehdä (syödä? :D), vaiko kuuluko muffinivuuat täyttää 2/3 asti? :)
Aino says
10/03/2016 at 10:10Kiitos Cayisa! :D Hei hyvä pointti, oli pieni ajatuspieru tuossa. 2/3 vuuasta siis pitää täyttää, näin jää tilaa muffareiden kohoamiselle. :) Korjasin tuohon tekstiinkin. Kiitti huomiosta!
Veera R. says
10/03/2016 at 10:51Aika söpöjä. :) Jos laittais vaahterasiirapin sijaan banaanin, nii toimiskohan se?
Aino says
10/03/2016 at 11:42Superkypsä bansku vois toimiakin! Nää ei muuten oo tosiaankaan turhan makeita. :)
lusikka says
10/03/2016 at 23:38Paulúns mysliä löytyis just hyllystä, ja rakastan porkkanamuffineita… Taitaa tämä hyvältä kuulostava resepti lähteä kokeiluun 8))
Aino says
15/03/2016 at 14:21Hei toivottavasti tykkäsit! Näihin sais varmaan upotettua enemmänkin porkkanaa, jos siitä tykkää ;)
Anne says
11/03/2016 at 06:53Namnamnam! Näyttää niin rustiikeilta ja rouheilta! Eiköhän mene nämäkin kokeiluun ;) Olikohan näissä granoloissa muuta viljaa kuin kauraa?
Noora says
20/03/2016 at 09:55Muffinsit nyt uunissa! Chiaa ei ollut ja vaahterasiirapin korvasi agavesiirappi. Kiitos ohjeesta!
Meri says
15/12/2016 at 19:44Jos nää tekis kokonaan gluteenittomista jauhoista (esim. kaura tai tattari) niin luuletko että kohoais tällä ohjeella vai pitäiskö tehdä jotain muutoksia? :-)
Aino says
15/12/2016 at 20:40Hmm, nää ei muutenkaan oo hirveän kuohkeita muffinseja että en usko täysin gluteenittomien jauhojen tekevän hirveän isoa eroa. Aavistuksen tiiviimpi lopputuloksesta toki tulee. Ehkä lisäisin joukkoon 1tl psylliumia ja toivoisin parasta :-D Tai käyttäisin apuna jotain valmista gluteenitonta jauhoseosta (jotka usein tuppaa kohoamaan aavistuksen ’täysjauhoja’ paremmin).