Sunnuntai, sateen ropina ja suklaata suupielissä.
Mitä muuta siinä enää sitten kaipaisi?
Viime aikoina olen keskittänyt energiaa kaiken tohinan ohella rauhoittumiseen. Tuntuu, että aivot ovat käyneet ylikierroksilla jo pidemmän aikaa ja kun tutut univaikeudet vähän aika sitten nostivat päätään, tajusin, että nyt pitää iskeä aavistuksen pienempi vaihde silmään ja palata perusjuttuihin.
Raivata kalenterista tilaa hiljaisille iltapäiville. Aamutreeneille. Leppoisille juoksulenkille. Ihan vaan olemiselle. Ja tietysti mut tuntien myös ruualle. Erityisesti suklaalle….
Olen viimeaikoina intoillut monimutkaisten leipomishässäköiden sijaan varsin simppelistä itsetehdystä suklaatista, jota voi tuunailla oman maun mukaan ihan loputtomiin ja mikä parasta, se on TOSI tosi helppo tehdä ja valmista herkku on nautittavaksi aika altayksikön.
Joten tänään, ruokabloggarin kevätkooman vuoksi pysytään reseptissä, jonka vuoksi ei tarvitse edes uunia lämmittää eikä ainuttakaan juuresta pilkkoa. Can I get a hell yeah.
Pistaasisuklaalevy yhdistää tumman suklaan ja suolaiset pistaasit ihanaksi makuhermoja hiveleväksi yhdistelmäksi. Tuo makean ja suolaisen liitto taitaa olla nyt ruokaskenessä jotenkin in, ainakin sen perusteella mitä muista blogeista ja somesta voi päätellä. Ja kas näin kasuaalisti meikäläinen tässä vaan ratsastelee trendien aallonharjalla…
Mut niin, tää yhdistelmä TOIMII, mutta tuunaa suklaalevy toki just semmoseks kun sun mieltä kutkuttaa. Tein tästä koemielessä parikin versiota eri pähkinöillä (maapähkinä, kyllä, manteli, sí, pekaanipähkinä, oui) sekä kookoshiutaleilla ja kuivatuilla hedelmillä. Käytä siis mielikuvitustasi koristeiden ja härpäkkeiden kanssa ja loihdi näyttävä raakasuklaalevy vaikka kevään pippaloihin tuomiseksi — tai syö se kokonaan itse samalla kun chillaat Netflixin parissa. <3
Pistaasisuklaa
- 1 dl sulaa kookosöljyä
- 0,7 dl tummaa kaakaojauhetta
- 0,5 dl vaahterasiirappia (tai hunajaa)
- kourallinen kuorittuja pistaasipähkinöitä
- ripaus suolaa
- (ripaus vaniljaa)
Murskaa pistaasit karkeaksi. Sekoita keskenään sula kookosöljy ja makeutus ja siivilöi joukkoon kaakaojauhe ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (itselläni oli 25cm leipävuoka) ja kaada seos siihen tasaiseksi levyksi. Ripottele pinnalle pistaasipähkinämurska ja pakasta vähintään 20 minuutin ajan. Pilko paloiksi ja nauti!
Suklaa sulaa huoneenlämmössä nopeasti, joten kannattaa säilyttää valmis tuotos kylmässä.
5
Lemmi says
03/04/2016 at 19:01Pistaasin suurena ystävänä tämä on varmasti herkkua! Ja kivan helppo ohje, en saa varmasti tyrittyä (tai ainakaan pahasti) :D
Aino says
03/04/2016 at 20:25Pistaasit on superherkkua! Tulee aina vaan sormet kipeeks niitä availlessa… Tällä ohjeella ei tosiaan voi mennä mönkään, mikäs sen parempaa :D
Milja says
08/04/2016 at 15:59Näyttää aivan mielettömän herkulliselta!
Niin ja jos postaustoiveita saa esittää, niin olisi hienoa jos jaksaisit listata sun lempiblogeja tai -instagramtilejä, joista löydät inspiraatiota (:
Aino says
11/04/2016 at 14:39Kiitos kaunis Milja! Idea kuulostaa oikein hyvältä, toteutan mielelläni jossain vaiheessa. :)
sirde says
13/04/2016 at 15:37Voiko kookosöljyn korvata kaakaovoilla? Tai voisko laittaa kumpaakin, ja missä suhteessa :)
Aino says
15/04/2016 at 15:32Hei! En oo ihan varma, mutta pitäis toimia. Kaakaovoi pysyy kasassa vähän paremmin. Kokeilisin ehkä 50/50. Kerro miten onnistuu :)
Hanna says
26/04/2016 at 10:27Nam. Menee ehdottomasti kokeiluun nousen vegeburgereitten kans viikonloppuna
Meneeköhä liian suolaseksi jos käyttää jo valmiiksi suolattua pähkinöitä?
Aino says
26/04/2016 at 10:36En usko, mullakin oli valmiiks suolattuja! :-) Sopii ihanasti makeen suklaan kanssa.