Luumurahka on mun mielestä aina ollut joulujälkkäri ylitse muiden. Se on makeaa, helppotekoista ja suhteellisen kevyttä – sitä tuntuu aina mahtuvan muutama lusikallinen lisää, vaikka olisikin jo ajat sitten vajonnut onnelliseen jouluruokakoomaan. Siispä olikin korkea aika kehittää kyseisestä klassikosta täysin vegaaninen versio. Ja voi. Siitä tuli ihan hitsin hyvää.
Jouluinen, klassinen luumurahka on erittäin yksinkertainen herkku valmistaa: vispataan vispikerma vaahdoksi, sekoitetaan siihen rahkaa, luumumarmeladia ja ripaus vaniljaa ja tadaa, herkkujälkkäri on valmis nautittavaksi.
Varauduin tekemään tästä vegaaniversiosta useamman erän, koska en tiennyt miten eri kasvivispit tässä toimisivat. Onnekseni homma osuikin jo ekalla yrityksellä napakymppiin. Vispikermana käytin GoGreenin kaurapohjaista vispiä ja rahkan korvasin Alpron Go Onilla, näitä uskallan siis suositella sullekin, jos rahkahommiin ryhdyt. Luumumarmeladin merkillä tuskin lienee väliä, itse käytin ihan perinteistä (supermakeaa) torttutäytemarmeladia.
Lopputulos on kuohkea, kermainen, makea ja ihanan luumuinen – siis ihan täydellinen replikaatio alkuperäisestä luumurahkasta. Kokeile ja ihastu.
Ihanaa joulunodotusta <3
- 2 dl vegaanista vispikermaa (esim. GoGreen)
- 200 g vegaanista rahkaa (esim. Alpro Go On)
- ripaus aitoa vaniljaa
- 1 pkt luumumarmeladia
- Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
- Sekoita joukkoon muut ainekset.
- Jaaaaaa siinä se sitten olikin. Rahka säilyy jääkaapissa 2-3 päivää. Nauti!
Vastaa