Raikas minttupesto sopii täydellisesti valoisiin kevätpäiviin!
Olen tosi ihastunut vegaanisiin pestoihin ja levitteisiin – niin itse tehtyihin kuin kaupan valmiisiinkin. Ainakin Pirkalta ja Urtekramilta löytyy ihania levitteitä jotka ovat löytäneet tiensä minun arkeeni. Pestoilla saa nopeasti makua pastoihin, salaatteihin, pizzoihin, voileipiin ja näkkäreihin ja ne toimivat hyvänä pohjana vaikkapa paputahnalle. Pari ruokalusikallista lempparipestoasi ja purkki esimerkiksi kikherneitä huuhdeltuina – toimii!
Kaikista omatekemistä & kaupan pestoista tämä vihreä DIY minttupesto on yksi suosikeistani. Se on hieman jämäkämpää (= vähemmän öljyistä) kuin lehtikaalipesto ja ihan hurjan hyvää. Minttu tuo kokonaisuuteen juuri sopivasti raikkautta mietojen cashewpähkinöiden kylkeen ja tasapainoittaa pinaatin ja lehtikaalin makua. Olen käyttänyt tätä dippeinä ja leivän päällä, mutta parhaimmillaan se on mielestäni suuressa kulhollisessa pastasalaattia…
Kirjoitin reseptin alle muutaman vinkin, jolla saat tuunattua minttupestosta juuri omille makunystyröillesi sopivan vegaanisen peston. Aurinkoista sunnuntaita! <3
Minttupesto (valmista pestoa n. 3dl)
- 2 dl babypinaattia
- 2 lehteä lehtikaalta, ruodot poistettuna
- yhden sitruunan mehu
- 120g / 2dl cashewpähkinöitä
- 1 tl suolaa
- 4 tl ravintohiivahiutaleita
- 4 oksaa minttua
- 4 oksaa persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Huuhtele lehtikaali ja pinaatti. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surraa pestoksi. Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää suolaa tai ravintohiivahiutaleita. Säilytä jääkaapissa suljettavassa rasiassa. Pesto säilyy hyvänä n. viikon ajan.
Vinkki 1: Jos haluat pestostasi juoksevampaa, lisää öljyä reilusti lisää: 0,5-1dl on hyvä määrä.
Vinkki 2: Jos et ole persiljan ystävä, kokeile vaikka basilikaa tai korianteria.
Vinkki 3: Jos blenderisi on heikkotehoinen/käytät sauvasekotinta, kannattaa casheweita liottaa runsaassa vedessä ennen käyttöä. Parin tunnin liotus riittää.
Vinkki 4: Voit tehdä peston myös joko pelkällä pinaatilla tai lehtikaalilla, jos kammoksut jompaakumpaa makua. Hyväksi kokemani määrä on n. 4dl lehtivirheitä, mutta voit käyttää vähemmänkin; kuitenkin yhteensä vähintään n. 2 dl. Babypinaatti on miedomman makuinen kuin normipinaatti tai lehtikaali, eli sillä on hyvä aloittaa.
12
Horros says
Tein auringonkukansiemeniin pähkinöiden sijaan ja lisäsin vähän pakasteherneitä ja hyvä tuli! :)
Aino says
Hei kiva kuulla! Herneet varmaan sopiskin tähän tosi hyvin :)