Rice & beans eli riisi ja pavut ovat vegaanien klassikkosafkaa vuodelta vegenakki ja muusi: helppoa, halpaa ja vaatii vain muutaman raaka-aineen. Tämänpäiväinen resepti onkin klassikon inspiroima – onneksi tomaattinen papusoossi maistuu mainiolta myös pastan kanssa. Ja mikä parasta, koko setti on valmis alle vartissa. Siis arkiruokaa parhaimmillaan.
Tämä on täydellinen resepti niille päiville, kun edellisestä kauppareissusta on jo aikaa mutta ei kuitenkaan ihan niin paljon, että raaskisi lähteä ostoksille. Kastikkeeseen upotat helposti jämävihannekset (olen kokeillut mm. suikailoitua porkkanaa ja pieneksi murustettua parsakaalia, toimii!) ja kuivakaapin must have vakkaripurkilliset tomaattimurskaa ja papuja. Siis jos nämä eivät kuulu sinun kaappisi vakiovarusteisiin, niin pitäisi kuulua! Nuo kaksi ovat pelastaneet niin monta äkkiä-ruokaa-mulle-just-nyt –hetkeä.
Kuvissa näkyviin satsiin laitoin papumixiä ja basilika-tomaattimurskaa, nuupahtaneet kirsikkatomaatit sekä babypinaatin jämät jääkaapista lötkistymästä. Lisäksi keitin kylkeen lempparipastaani tattaripastaa, mutta mikä tahansa pasta käy tähän vallan mainiosti. Nimesin pastan viiden raaka-aineen setiksi, vaikka todellisuudessa siinä on seitsemän, kun laskee mukaan suolan ja öljyn. Ajattelin kuitenkin näiden olevan niin perusaineistoa, ettei niitä tarvitse laskea erikseen reseptin ainesosiksi ;-)
Eli pitemmittä puheitta, maailman helpoin ja nopein setti, ja vieläpä ihan terveellinenkin, voilá! Mikä on sun kuivakaapin antimista syntyvä suosikkipikaruoka?
Viiden ainesosan tomaatti-papupasta (v, g)
- 1 tlk maustettua tomaattimurskaa (esim. basilika)
- 1 tlk tetrassa olevaa papusekoitusta, esim. GoGreenin (paino 285g nesteillä, 170g ilman)
- 150 g luumu- tai kirsikkatomaatteja
- pari kourallista pinaattia
- 3 dl kuivaa pastaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
- Valuta pavut. Kuumenna pannulla tilkka öljyä.
- Kaada pannulle pavut ja tomaattimurska. Kuumenna ja anna seoksen kiehua pari minuuttia.
- Puolita sillä välin tomaatit ja huuhtele pinaatti. Lisää tomaatit kastikkeen joukkoon ja hämmennä vielä hetki. (Mitä pidempään annat kastikkeen hautua, sitä pehmeämpiä tomaateista tulee – up to you! 2-10 min on hyvä.)
- Käännä lieden lämpötila nollaan ja lisää joukkoon pinaatti ja suola. Sekoittele pari kertaa ja anna vetäytyä hetki.
- Nauti tomaatti-papukastike pastan kanssa!
Vastaa