Print Options:

Paras gluteeniton ja vegaaninen pizzapohja (ilman hiivaa)

Yields1 Serving

Gluteeniton pizzapohja

 100 ml Kvinoaa
 0,50 tsp Suolaa
 1 tsp Leivinjauhetta
 1 tbsp Oliiviöljyä
1

Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumassa vedessä ja jätä likoamaan puhtaaseen veteen yön yli tai vähintään 8 tunnin ajaksi. Huuhtele liotettu kvinoa vielä kerran, valuta se huolellisesti ja lisää tehosekottimeen. Lisää suola, leivinjauhe ja oliiviöljy sekä 3-4 ruokalusikallista vettä ja surauta tasaiseksi massaksi; lopputulos on kuin paksua lettutaikinaa. Lisää tarvittaessa vettä!

2

Levitä taikina haluamasi muotoiseksi silikoniseen kakkuvuokaan tai kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia, käännä pohja varovasti ympäri ja paista vielä n. 5 minuuttia. Ta-daa, pohja on valmis. Lisää haluamasi täytteet ja paista pizzaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se näyttää vastustamattoman herkulliselta. Nauti välittömästi.