Print Options:

Helpot Gluteenittomat Sämpylät

Yields1 Serving

Helpot gluteenittomat sämpylät

 1 pss kuivahiivaa
 400 ml kädenlämmintä vettä
 1 tbsp psylliumia
 1 tbsp chiasiemeniä
 300 ml kaurajauhoa
 300 ml tattarijauhoa
 100 ml kaurahiutaleita
 3 tbsp öljyä
 ripaus suolaa ja sokeria
 + pinnalle siemeniä
1

Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin.

2

Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.

3

Muotoile sämpylät nostamalla taikinasta leivinpaperil päälle kasoja, jotka voit pyöritellä sileämmäksi jauhojan avulla. Kohota vähitään 20 minuuttia.

4

Kostuta sämpylät (esimerkiksi vedellä tai mantelimaidolla) ja lisää säpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 11-15 minuuttia. Anna jäätyä ja nauti