RAW BOUNTY BARS

AuthorToimitus
Rating
RAW BOUNTY BARS

Pienenä rakastin kaikkia suklaapatukoita; Marsia, Snickersiä, Twixejä, Bountya ja sitä-jonka-nimeä-ei-kukaan-muista-mut-missä-on-ainakin-nougaata…

Kuinka moni muistaa vielä ne villin lännen ajat, kun kouluissa sai olla suklaapatukka-automaatteja?! Kyseinen kapistus oli kuin lahja taivaalta. Muistan vieläkin sen seiskaluokkalaisen sisuksissa kyteneen jänskän tunteen, kun kilautti pari kolikkoa mystisen koneen uumeniin ja valitsi kyljestä haluamansa herkun. Haaveilin laitteen sisälle kiipeämisestä ja sinne leiriytymisestä loppupäivän matikantuntien ajaksi.

Se haave jäi jostain syystä haaveen tasolle, mutta haaveeni raaka-Bountyjen tekemisestä ei.

Niin.

Näin jälkikäteen ajateltuna en todellakaan ymmärrä saati keksi järkevää selitystä, miksi tässä meni näin kauan. Miten en muka tajunnut tehdä näitä aiemmin? Onhan raaka-Snickers jo tullut moneen kertaan (lämpimästi) tutuksi.

Mainitsin Liisalle messujen yhteydessä viime viikolla ohimennen tehneeni tällaisia herkkuja. Olisitte nähneet sen valon ja ilon määrän, mikä mimmin silmiin syttyi 😀 Hän inspiroituikin kokeilemaan niitä myös omin päinsä ja lopputuloksena syntyneet vaniljaiset Bounty-patukat näyttää kyllä ihan syötävän hyvältä – kirjaimellisesti. Täytynee vertailun vuoksi kokeilla myös tätä ohjetta piakkoin… Ja muutenkin, sillä nämä patukat katosivat jääkaapista alta aikayksikön.

Resepti on simppeli eikä sisällä paljon kommervenkkejä, tärkein juttu mitä nostaisin esille on riittävän tiiviisti tehty patukkamassa (kasassapysymisen varmistamiseksi). Voit tehdä massasta patukoita kuten minä tai pyöritellä siitä esimerkiksi Bounty-palleroita. Kuorruttaminen onnistuu parhaiten, kun teet raakasuklaan syvään kulhoon ja dippailet patukoita sinne vaikkapa haarukkaa apuna käyttäen.

Bountyt ovat parhaimmillaan melko pian valmistamisen jälkeen (ja luota muhun, huomaat tämän myös itse), mutta säilyvät myös pidemmän aikaa, kunhan säilytät niitä pakkasessa.

Parasta patukat ovat sellaisinaan nautittuna. Suklaakuorrutteen vahvuutta säätämällä makumaailmasta voi säätää niin aikuisempaan makuun sopivan kuin lapsiystävällisemmänkin. Niin, ja pieni varoitus: reseptin onnistuminen vaatii sen osien maistelua jokaisessa tekovaiheessa. Ihan kamala ajatus. Tiedän.

 

Yields1 Serving
Täyte
 100 ml makeutusta (vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea)
 300 ml kookoshiutaleita
 2 tbsp sulatettua kookosöljyä
 2 tbsp kookosjauhoa
 ripaus aitoa vaniljaa (vaniljatanko/pari tippaa uutetta)
 ripaus suolaa
Kuorrute
 100 ml kaakaovoita (voit myös käyttää sulaa kookosöljyä)
 50100 ml raakakaakaojauhetta
 50 ml makeutusta (vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea – lisää maun mukaan!)
1

Aloita valmistamalla täyte. Sekoita kaikki ainekset käsipelillä keskenään. Lisää kookosöljyä teelusikallinen kerrallaan, jos massa jää liian kuivaksi eikä ’taputeltavaksi’. Tarkista lisäksi, että maku on kohdillaan! Painele massa tiiviisti pieneen, neliskanttiseen vuokaan (itselläni 15x15cm vuoka, jolla patukoista tulee aika paksuja). Voit myös taputella massan neliönmuotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle – tasaa kulmat esimerkiksi veitsen avulla! Nosta massa pakastimeen 2-3 tunniksi jähmettymään.

2

Valmista raakasuklaakuorrute, kun massa on jo jähmettynyt. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja makeutus. Tarkista maku! Jos haluat maitosuklaisemman koostumuksen, voit vähentää kaakaojauheen määrää ja lisätä pienen lorauksen esimerkiksi mantelimaitoa. Nosta bounty-massa pakastimesta, kumoa se leivinpaperille ja leikkaa patukoiksi. Dippaa patukat esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen juoksevaan raakasuklaakuorrutteeseen. Nosta kuorrutetut patukat noin vartiksi takaisin pakastimeen, siirrä jääkaappiin säilytettäväksi ja tarjoile tarpeen mukaan.

Category

 

Ingredients

Täyte
 100 ml makeutusta (vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea)
 300 ml kookoshiutaleita
 2 tbsp sulatettua kookosöljyä
 2 tbsp kookosjauhoa
 ripaus aitoa vaniljaa (vaniljatanko/pari tippaa uutetta)
 ripaus suolaa
Kuorrute
 100 ml kaakaovoita (voit myös käyttää sulaa kookosöljyä)
 50100 ml raakakaakaojauhetta
 50 ml makeutusta (vaahterasiirappia, hunajaa tai agavea – lisää maun mukaan!)

Directions

1

Aloita valmistamalla täyte. Sekoita kaikki ainekset käsipelillä keskenään. Lisää kookosöljyä teelusikallinen kerrallaan, jos massa jää liian kuivaksi eikä ’taputeltavaksi’. Tarkista lisäksi, että maku on kohdillaan! Painele massa tiiviisti pieneen, neliskanttiseen vuokaan (itselläni 15x15cm vuoka, jolla patukoista tulee aika paksuja). Voit myös taputella massan neliönmuotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle – tasaa kulmat esimerkiksi veitsen avulla! Nosta massa pakastimeen 2-3 tunniksi jähmettymään.

2

Valmista raakasuklaakuorrute, kun massa on jo jähmettynyt. Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja sekoita joukkoon kaakaojauhe ja makeutus. Tarkista maku! Jos haluat maitosuklaisemman koostumuksen, voit vähentää kaakaojauheen määrää ja lisätä pienen lorauksen esimerkiksi mantelimaitoa. Nosta bounty-massa pakastimesta, kumoa se leivinpaperille ja leikkaa patukoiksi. Dippaa patukat esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen juoksevaan raakasuklaakuorrutteeseen. Nosta kuorrutetut patukat noin vartiksi takaisin pakastimeen, siirrä jääkaappiin säilytettäväksi ja tarjoile tarpeen mukaan.

RAW BOUNTY BARS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *