6 vinkkiä, joilla teet ruoanlaitosta kiinnostavampaa

Ruoanlaitosta voi helposti tulla tylsää arkista puuhaa ja keittiössä työskentelystä pakkopullaa. Artikkelimme vinkkien avulla saat uutta mielenkiintoa kokkailuun!

Näillä vinkeillä saat uutta mielenkiintoa ruoanlaittoon

Helpoin tapa piristää keittiössä työskentelyä ovat uudet tarvikehankinnat, kuten Villeroy & Boch astiat tai ammattilaistenkin käyttämät lihamyllyt, mutta voit tuoda mielenkiintoa kokkailuun ja keittiötyöskentelyyn muillakin tavoilla. Lue lisää ja selvitä, miten lihamyllyt, fermentointi tai Villeroy & Boch astiat liittyvät näihin vinkkeihin! 

1. Ruoanlaitto on monien mielestä kiinnostavaa sisältöä

Ruoanlaitosta tai leipomisesta voi tehdä itselleen mielenkiintoisempaa kertomalla siitä muille. Jos pidät kokkailun lisäksi kirjoittamisesta tai valokuvaamisesta, voit kokeilla ruokablogin tai Instagram-tilin perustamista. Jaa omia ruokakokeilujasi ja reseptejäsi muiden kanssa.

Kun saat lisää seuraajia, voit panostaa kuviin hankkimalla paremman kameran, kuvausvalon sekä kauniit astiat. Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät esimerkiksi tyylikkäät Marimekko-, Arabia- ja Villeroy & Boch -astiat. Mikäli blogisi tai sosiaalisen median tilisi nousee suosioon, voit luoda harrastuksestasi myös tulonlähteen. 

2. Oletko koskaan kokeillut tätä keittiövälinettä?

Lihamyllyt ovat kokeneet uuden tulemisen, sillä laitteella voi tehdä paljon muutakin kuin tavallista jauhelihaa. Lihamyllyt voivat auttaa syömään terveellisemmin. Jauhelihan voi tehdä oikeasti laadukkaasta lihasta ja tiedät tarkalleen, mitä ainesosia jauheliha sisältää. 

Lihamyllyt mahdollistavat pienistä kaloista koostuvien saaliiden hyödyntämisen massaksi, josta voi tehdä terveellisiä kalapihvejä tai -pyöryköitä. Jauhetut kasvikset tuovat monipuolisuutta ja helpotusta etenkin pienten lasten tai heikkokuntoisten vanhusten ruokailuun. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit hankkia laadukkaan lihamyllyn esimerkiksi Tefal-, Electrolux-, Bosch- tai Kenwood-merkeiltä.

3. Uusi säilöntätapa tuo vaihtelua keittiöön ja helpotusta arkeen

kylmä jääkaappi

Kokkailuun voi tuoda uutta mielenkiintoa kokeilemalla jotain uutta ruoanvalmistustapaa. Erilaisten ruoan säilöntämenetelmien osaaminen voi helpottaa arkiruoanlaittoa: voit tehdä aterioita ja lisukkeita valmiiksi jo etukäteen. 

Kokeile esimerkiksi fermentoida vihanneksia, kuten hapankaalia tai punajuuria. Voit tehdä lisukkeeksi kimchiä, joka säilyy jopa kuukauden. Fermentointi on vanha säilöntämenetelmä, joka lisää ruoan makuja ja tekee siitä terveellisempää probioottien ansiosta.

4. Tee uusi aluevaltaus juomien valmistukseen

Erilaisten juomien valmistaminen voi tuoda uutta mielenkiintoa keittiössä työskentelyyn. Kokeile tehdä omia virvoitusjuomia, kuten inkivääriolutta tai kombuchaa. Voit myös kokeilla yhdistellä käsinpuristettuja mehuja erilaisten yrttien ja mausteiden kanssa.

5. Ruoanlaitto tai leivonta on kiva yhteinen juttu

Kokkaamisesta ja leivonnasta voi tehdä yhteisöllistä, jolloin muut ihmiset tuovat hommaan uutta mielenkiintoa. Ruokablogin tai sosiaalisen median tilin lisäksi tai niiden sijaan voit kokeilla näitä:

  • Osallistu somevaikuttajien tai aikakauslehtien ruoka- ja leivontahaasteisiin. Jaa kuvia luomuksistasi ja osallistu haasteen keskusteluihin. 
  • Ilmoittaudu ruoanlaitto- tai leivontakurssille. Kursseja tarjoavat muun muassa paikalliset kansanopistot. Vaihtoehtoisesti voit osallistua etäkursseille omassa keittiössäsi.
  • Kutsu ystävä tai tuttava kotiisi syömään. Ruoanlaittaminen toiselle on aina mukavampaa. 
  • Toteuttakaa kaveriporukan kanssa “Neljän tähden illallinen” -ohjelman mukainen illalliskerho. Kukin kutsuu vuorollaan muut kylään ja kokkaa heille illallisen. 

6. Kehittele oma ruokabrändi

Ryhdy keksijäksi ja kokeile valmistaa omia juustoja, jogurtteja tai muita elintarvikkeita kotona. Jos olet makean ystävä, voit kehitellä esimerkiksi oman suklaakonvehdin tai joulumakeisen. Itse tehtyjä makeisia on hauska antaa lahjaksi tuttaville. 

Hyvillä välineillä keittiössä työskentely on mukavaa

Voit myös tuoda uutta mielenkiintoa ruoanlaittoon kokeilemalla valmistaa uutta kasvisruokalajia tai tutustumalla jonkun kiinnostavan maan ruokakulttuuriin. Vaihda suosikkireseptejä tuttaviesi kanssa ja kokeilkaa valmistaa toistenne suosikkiruokia. 

Jos keittiötyöskentelyssä tökkivät huonokuntoiset, rumannäköiset tai puuttuvat välineet, voit hankkia uudet keittiötarvikkeet Hobbyhall.fi-verkkokaupasta. Valikoimasta löytyvät muun muassa lihamyllyt ja muut keittiökoneet, säilytysastiat, kattilat, aterimet ja astiat, kuten kauniit Villeroy & Boch astiat. Muista hankkia keittiötarvikkeet myös loma-asuntoosi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *