Itse tehdyt terveelliset sipsit

Monista epäterveellisistä välipaloista tai herkuista voi tehdä terveellisempiä versioita kotona. Yksi esimerkki ovat itse tehdyt terveelliset sipsit.

Sipsit ovat yleensä epäterveellisiä, koska ne ovat paistettuja ja täynnä epäterveellisiä öljyjä ja rasvoja. Voit kuitenkin valmistaa kotona terveellisempiä sipsejä.

On paljon terveellisiä ainesosia, joita voit käyttää kotitekoisten sipsien valmistukseen. Voit esimerkiksi käyttää pohjana perunaa, bataattia, porkkanaa, lehtikaalia tai jopa punajuurta. Sitten voit lisätä terveellisiä mausteita ja makuja, kuten valkosipulia, sipulia, rosmariinia tai chilijauhetta. Voit myös kokeilla erilaisia öljyjä, jotta näet, mistä pidät eniten.

Itse tehdyt terveelliset sipsit resepti

Jos etsit terveellisempää vaihtoehtoa kaupasta ostetuille sipseille, kokeile tehdä kotona terveellisiä sipsejä tällä perusreseptillä

Ainesosat: 1:

  • 1 peruna, kuorittu ja ohuiksi viipaleiksi leikattu.
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Ohjeet:

  • 1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • 2. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi
  • 2. sekoita perunaviipaleet suuressa kulhossa oliiviöljyn ja suolan kanssa.
  • 3. Levitä perunat pellille ja paista uunissa 30 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita.

Miksi kotitekoiset terveelliset sipsit ovat terveellisempi vaihtoehto.

Kun teet itse terveellisiä sipsejä, voit hallita ainesosia täysin. Tämä tarkoittaa, että voit välttää epäterveellisiä lisäaineita, säilöntäaineita sekä liiallista suolaa ja rasvaa. Omien sipsien leipominen tai ilmassa paistaminen on myös paljon terveellisempi valmistustapa kuin friteeraus.

Itse tehdyt terveelliset sipsit ovat loistava tapa napostella terveellisesti. Ne sopivat täydellisesti suolaisen nälän tyydyttämiseen, ja ne ovat täynnä ravintoaineita ja kuituja. Lisäksi niissä on paljon vähemmän kaloreita kuin perinteisissä sipseissä. Jos siis etsit terveellisempää välipalavaihtoehtoa, mikset kokeilisi tehdä terveellisiä sipsejä kotona?

Omien terveellisten sipsien valmistamisen hyödyt

Kun on kyse välipalasta, harva asia on yhtä tyydyttävää kuin iso kulho rapeita, rapeita sipsejä. Vaikka kaupasta ostetut sipsit voivat olla käteviä, terveellisten sipsien valmistamisessa kotona on paljon etuja.

Itse tehdyt sipsit ovat usein ravinteikkaampia kuin kaupasta ostetut. Kun teet sipsejä itse, voit itse valvoa niiden sisältämiä ainesosia, mikä tarkoittaa, että voit välttää epäterveellisiä lisäaineita ja liiallista suolaa. Voit myös käyttää paistamiseen terveellisempiä öljyjä, kuten oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Toinen etu omien sipsien valmistamisessa on, että voit räätälöidä ne omien makumieltymystesi mukaan. Pidätkö ylimääräisistä mausteista sipseissäsi? Voit vapaasti lisätä hieman lisää suolaa, pippuria tai suosikkimausteitasi. Pidätkö ohuemmista sipseistä? Leikkaa perunat hieman ohuemmiksi ennen paistamista. Mahdollisuuksia on loputtomasti!

Yksi parhaista puolista omien sipsien valmistamisessa on se, että ne ovat usein halvempia kuin kaupasta ostetut. Pussi sipsejä voi maksaa yli 4 dollaria, mutta vastaava määrä perunoita maksaa alle 1 dollarin. Kun olet hankkinut perunat, tarvitset vain öljyä ja suolaa, jotka molemmat ovat edullisia.

Kun seuraavan kerran haluat välipalaa, jätä kaupasta ostetut sipsit pois ja kokeile tehdä kotona omia terveellisiä sipsejä. Makunystyrät – ja lompakkosi – kiittävät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *