Kevyt jälkiruoka – parhaat vaihtoehdot

Kevyt jälkiruoka on jälkiruoka, joka ei ole yhtä raskas tai täyttävä kuin perinteinen jälkiruoka. Ne valmistetaan usein kevyemmistä ainesosista, kuten hedelmistä, jogurtista tai vaahdosta. Kevyet jälkiruoat ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat nauttia makeaa herkkua herkuttelematta liikaa.

Jälkiruokien suhteen on olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka pitävät makeisista runsaina ja hemmottelevina, ja niitä, jotka haluavat jotain kevyempää. Jos kuulut jälkimmäiseen kategoriaan, kevyet jälkiruoat ovat täydellinen tapa tyydyttää makeanhimosi ilman ylilyöntejä.

Herkullisia kevyitä jälkiruokia on paljon, hedelmäisistä tortuista ilmaviin mousseihin. Ja mikä parasta, ne ovat yleensä myös melko terveellisiä. Jos siis haluat vähentää sokeria tai kaloreita, kevyet jälkiruoat ovat loistava vaihtoehto.

Jotta pääsisit alkuun, olemme koonneet yhteen muutamia suosikkireseptejämme kevyistä jälkiruoista. Virkistävästä marjasalaatista kevyeen ja kuohkeaan mousseen, nämä reseptit miellyttävät varmasti. Joten anna mennä ja herkuttele – vyötärösi kiittää sinua.

Miksi kevyt jälkiruoka hyvä vaihtoehto

Kevyet jälkiruoat ovat hyvä vaihtoehto, koska ne sisältävät vähemmän kaloreita ja rasvaa kuin perinteiset jälkiruoat. Ne ovat myös hyvä valinta diabeetikoille tai muille henkilöille, joilla on muita terveysongelmia, jotka edellyttävät sokerin ja hiilihydraattien saannin rajoittamista.

Parhaat keveyet jälkiruoat

Jos etsit kevyempää jälkiruokavaihtoehtoa, tarjolla on runsaasti herkullisia vaihtoehtoja. Tässä on muutamia suosikkejamme:

1. Enkeliruokakakku: Tämä kuohkea kakku valmistetaan munanvalkuaisista, ja se on loistava vaihtoehto, jos etsit jotain makeaa mutta kevyttä.

2. Hedelmäsalaatti: Hedelmäsalaatti on loistava tapa saada makeaa ilman liiallista herkuttelua.

3. Jogurtti: Jogurtti on loistava proteiininlähde, ja se voi olla herkullinen ja täyttävä jälkiruoka.

4. Sorbet: Sorbet on virkistävä ja kevyt jälkiruokavaihtoehto, joka sopii täydellisesti kesään.

5. Suklaamousse: Suklaamousse on kevyt ja ilmava jälkiruoka, joka varmasti tyydyttää makeanhimosi.

Näin valmistat kevyitä jälkiruokia

Jälkiruokien kohdalla monet ajattelevat, että niiden täytyy olla täynnä sokeria ja kaloreita ollakseen herkullisia. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla! On monia tapoja valmistaa kevyempiä ja terveellisempiä jälkiruokia, jotka ovat yhtä maukkaita kuin niiden herkuttelevat vastineet.

Yksi tapa keventää jälkiruokaa on käyttää hedelmiä pääainesosana. Hedelmät ovat luonnostaan makeita, joten reseptiin ei tarvitse lisätä niin paljon sokeria. Voit myös käyttää jälkiruoissa vähemmän rasvaisia ainesosia, kuten jogurttia tai vähärasvaista tuorejuustoa.

Toinen tapa tehdä kevyempi jälkiruoka on keskittyä koostumukseen. Voit esimerkiksi valmistaa moussea tai vanukasta, joka on kevyttä ja ilmavaa, raskaan kakun tai brownien sijaan. Käyttämällä erilaisia tekniikoita voit luoda kevyemmän jälkiruoan, joka on silti täyttävä.

Älä myöskään unohda, että esillepano on tärkeää! Yksinkertainen mutta kaunis jälkiruoka voi olla yhtä vaikuttava kuin monimutkainenkin. Joskus tarvitaan vain hieman luovuutta, jotta kevyt jälkiruoka näyttää ja maistuu upealta.

Kun seuraavan kerran tekee mieli jotain makeaa, älä siis koe, että sinun on pakko herkutella raskaalla ja sokeripitoisella herkulla. On monia tapoja valmistaa kevyempiä ja terveellisempiä jälkiruokia, jotka ovat yhtä herkullisia.

Kevyiden jälkiruokien reseptit

Kun haluat jotain makeaa, mutta et halua liioitella, nämä kevyiden jälkiruokien reseptit ovat täydellisiä. Hedelmäpohjaisista jälkiruoista klassisten keksien ja kakkujen kevyempiin versioihin löytyy jokaiselle jotakin nautittavaa. Ja koska ne ovat kaikki suhteellisen vähäkalorisia, voit herkutella ilman huonoa omatuntoa.

Joten mitä sinä odotat? Aloita leipominen (tai ruoanlaitto) näiden herkullisten kevyiden jälkiruokareseptien avulla.

Sitruunapatukat: Nämä hapokkaat ja makeat patukat ovat virkistävä jälkiruoka, joka sopii täydellisesti kesään. Ja mikä parasta, ne sisältävät vain noin 100 kaloria kappale.

Mansikkakakku: Tämä klassinen jälkiruoka saa kevennetyn muodon enkelikakulla ja rasvattomalla kermavaahdolla. Jokainen annos sisältää vain hieman yli 200 kaloria.

Suklaamousse: Tämä täyteläinen ja kermainen mousse on valmistettu vähärasvaisesta maito- ja tummasta suklaasta. Siinä on vain 120 kaloria annosta kohti.

Vadelmajuustokakku: Tässä kevyessä juustokakussa on grahamkeksipohjainen kuori ja se on pyöritelty vadelmahillolla. Jokaisessa viipaleessa on hieman yli 250 kaloria.

Peach Crisp: Tässä terveellisessä persikkakranssissa on kaurahiutaleita, täysjyväjauhoja ja ruskeaa sokeria. Siinä on noin 200 kaloria annosta kohti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *