Kolikkopelit ja terveellinen välipala

Monesti kun aikuisena pysähtyy pelaamaan kotona tai matkan päällä, saattaa välipalana syöty naposteltava olla aivan jotain muuta kuin terveellistä. Kolikkopelit ovat aikuisille kiva ja jännittävä vapaa-ajan täyte, mutta niitäkin pelatessa on hyvä vähän miettiä, mitä siinä samalla napostelisi muuta kuin suklaata tai sipsejä.

Helppoa ja siistiä välipalaa

Jos pelailet omalla tietokoneella, niin oli se kone läppäri tai pöytäkone, on sinun näppäimistösi aina ensisijaisesti vaarassa – siihen voi kaatua, vaikka limua, tai töhrit sen sinapilla ja ketsupilla, tai yksinkertaisesti kaikki leivän ja sipsin murut löytävät tiensä sinne näppäimistön kaikkiin väleihin ja siellä saattavat jopa aiheuttaa näppäimistön toimimattomuuden. Näiden syiden vuoksi, on hyvä oikeasti miettiä, millä tavoin ja mitä syömällä pelatessakin voi rauhassa napostella.

Varsinkin jos on panostanut vedonlyönnissä omalle suosikilleen ja suosikki menee voittamaan, niin tuuletukset voivat välillä mennä överiksi ja sen seurauksena sen pöydällä olleen cocis-lasin sisältöä saa putsata sekä lattialta, että siitä tietokoneesta tai älypuhelimesta – sokeripitoinen limu ei todellakaan ole minkään älylaitteen ystävänä, joten kannattaisiko sen sijasta miettiä vaikka sokerittoman mehun juomista – se olisi sekä terveellisempää sinulle, että myös koneillesi mahdollisen vahingon sattuessa.

Kolikkopelit ovat niin helppo peli, että niitä pelatessa aika menee kuin siivillä, ja sen ison voiton sattuessa kohdilla voi käydä kuten tuossa urheiluesimerkissä, joten varovaisuus on aina paikallaan tietokoneen äärellä.

Terveellisesti välipalalla

Kaikki meistä tietävät, että kasvikset ovat terveellisiä. Me voimme syödä. vaikka porkkanaa tai lanttua raakana, pesemme ja kuorimme ne vain ensin. Toinen hyvä vaihtoehto, jollei ole haittaavia allergioita, ovat pähkinät, ja niissä nimenomaan ne ei suolatut. Suolattu pähkinä on välillä hyvä, mutta suolan kanssa pitää muistaa se, että vaikka suola on hyväksi ruoan mauille, ei suolaa pidä nauttia liikaa.

Ja jos haluaa sitten dipata sitä porkkanaa johonkin, niin vaikka kaupoissa on tarjolla minkälaisia sooseja tahansa, on helppoa itsekin tehdä yksinkertainen dippi, ja silloin varmasti tietää, mitä dipissä on ja kuinka paljon. Kaikki valmiit sekoitukset, ja valmiit karkit ja limut helposti pitävät sisällään erilaisia ainesosia, jotka eivät välttämättä ole meidän kehollemme hyväksi. Esimerkiksi sokeri on keholle hyvä polttoaine, mutta liikasokeri on jo pahaksi terveydelle. Muutenkin oikeastaan kaikissa nautintoaineissa pätee ajatus kohtuudesta – liikasyömien ja liikajuominen ovat aina huonoja asioita omalle keholle.

Oletko kokeillut porkkanan pilkkomista pitkittäissuunnassa ja laittamista uuniin, tai vastaavasti esimerkiksi parsakaalin ne nupit uuniin – siinä menee noin puolituntia reilussa 200 asteessa ja olet paahtanut hyvän makuiset välipalat siihen pelaamisen yhteyteen.

Terveellistä välipalaa voi olla jo tavallinen maustamaton jugurtti. Siihen voi helposti lisätä marjoja tai vaikkapa mansikoita – riippuen aina vuodenajasta, ja missä itseasiassa on. Ja jos tuntuu että itse on rähmäkäpälä, kannattaa limut laittaa sellaiseen urheilupulloon, mistä juoda, ja sormisyötävien kanssa käyttää, vaikka pientä haarukkaa. Vaikka ruoka on terveellistä, se ei tarkoita, etteikö siihen voi laittaa suolaa ja esimerkiksi oliiviöljyä. Omat kotitekoiset ranskalaiset tulevat tunnissa, ja niitä on parempi syödä haarukalla kuin sormin, koska öljyiset ranskalaiset ja sormet eivät ole älypuhelimen tai näppäimistön kavereita.

Tauota pelaaminen

Välipalan lisäksi on tärkeätä myös pitää pelitaukoja. Kehomme on tehty liikkumaan, ja se liikkuminen mitä kolikkopelit vaativat ei aivan riitä. Kolikkopelit ovat nimittäin rahapelaamisen helpoin muoto, ja kuka tahansa aikuinen pelaaja voi kokeilla niillä pelaamista. Tauon pitäminen on myös vastuullista toimintaa sekä oman talouden, että oman kehon suhteen. Pelatessa nimittäin helposti ajantaju hämärtyy, ja siksi onkin hyvä käyttää kasinoiden tarjoamia työvälineitä oman pelaamisen seurantaan ja rajoittamiseen- esimerkiksi parin tunnin pelisessiot ovat ihan hyvä maksimimäärä, ja sitten muistaa syödä, liikkua ja pitää huolta omasta sosiaalisesta elämästä.

Mikä välipala on sitten parasta? Parasta on totta kai se välipala, mistä sinä pidät eniten. Se ei myöskään tarkoita, etteikö joskus siinä pelatessa voi olla niitä sipsejä ja karkkeja, mutta sitten pitää myös pyrkiä liikkumalla saamaan ne kalorit pois, muuten seuraa vääjäämättä keskivartaloon uusia ulottuvuuksia.

Mikä on sinun suosikkinaposteltava kun pelaat, tai katselet televisiota?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *