Miten valita kotiin paras jääkaappi?

Jääkaappi on ruoan säilytykseen korvaamaton ja pakollinen osa jokaisessa keittiössä. Jääkaappien valikoima kaupoissa on laaja, mutta kuinka löytää jääkaappi, joka todella on paras valinta kotiin? Jaamme suosituksia ja neuvoja, mitä miettiä ennen ostoa.

Jääkaapin koko ja tyyppi

Jääkaappeja on kahdenlaisia: pakastimella ja ilman. Suomalaiset suosivat yleensä jääkaappia, joissa on pakastin ja ne jääkaapit joissa sitä ei ole, on yleensä tutumpia pienillä perheillä tai vierashuoneistoissa. Pakastimella tai myös ilman sitä löytyy erilaisia jääkaappimalleja monilta erilaisilta valmistajilta. Esimerkiksi Samsungin jääkaappi on aina varma valinta, koska valmistaja tarjoaa tuotteita parhaalla hinnalla ja laadulla. Uudempi Samsungin jääkaappi tarjoaa samoin tärkeimpiä toimintoja, joita nykyajan kuluttaja haluaa, niitä ovat esimerkiksi Samsungin no frost toiminto tai toiminta matalalla melutasolla.

Jos suosii mallia ilman pakastinta, niin se on mahdollista myös hankkia erikseen myöhemmin. Sitä varten kodissa täytyy kuitenkin olla tilaa, jotta erillinen pakastin voidaan sinne sijoittaa. Mutta pelkästään pakastimen perusteella ei voi valita jääkaappia kotiin, vaan on aloitettava siitä kuinka paljon keittiössä on vapaata tilaa. Jääkaappien korkeudet, leveydet ja syvyydet ovat hyvin erilaisia ja onneksi markkinoilla on riittävän suuri valikoima erilaisia tuotteita, jotta jokainen löytää itselleen sopivan. Samoin myös voi Samsungin jääkaappi olla syvyydeltään standardi 658 mm, mutta myös 668 mm (ripojen kanssa). Valikoima on suuri!

Hankkiaksesi oikean kokoisen jääkaapin, mittaa tila, johon sen tulisi mahtua. Sen perusteella voit jo sulkea pois tuotteet, jotka sinulle eivät sovi.

Jääkaapin toiminnot

Nykyaikaiset jääkaapit ovat todella älykkäitä ja valikoimasta löytyy monia malleja, joissa on kosketusnäytöt, jotta jääkaapin lämpötilaa voi muuttaa helposti; ja jopa WiFi-moduuli, jolla ohjata jääkaappia ollessa itse poissa kotoa. Jääkaapin lopullinen hinta riippuu siitä, kuinka paljon erilaisia toimintoja sillä on. Mitä älykkäämpi kodinkone on, sitä korkeampi on myös sen ostohinta.

Katso, että jääkaapilla olisi ehdottomasti no frost toiminto. Samsungin no frost toiminto pitää jääkaapin puhtaana jäästä ja sen sulattamiseen ei tarvitse kuluttaa erikseen aikaa. No frost teknologia mahdollistaa kodinkoneen ilmankierron, jotta tasainen lämpötila olisi taattu eikä jäätä syntyisi.

Samsungin jääkaappi on varustettu myös all-around cooling jäähdytysjärjestelmällä, mikä takaa sen, että jääkaapin jokainen nurkka on yhtä viileä ja siksi ruoka säilyy paremmin.

Viimeisenä on todella tärkeää jääkaapin tilavuus sekä erilaisten hyllyjen ja laatikoiden olemassa olo. Varmistuaksesi, että kaikki on sinulla kuten tarvitseekin, kurkista jääkaappiin ja varmista, sijoittaisitko kaiken ruokasi sinne.

Jääkaapeilla on muitakin toimintoja, joten tutustu kaikkiin mahdollisuuksiin ja tee oma valintasi. Hyvä käyttöohje auttaa käyttämään kaikkia toimintoja myös jatkossa ja soveltaa siihen, että ruoka säilyisi jääkaapissa tuoreena.

Energialuokka olkoon korkea

Jääkaappi toimii 24/7, joten sen energiankulutus on melko suuri ja siksi kodinkone voisi olla niin energiatehokas kuin mahdollista. Energiatehokkuutta voidaan arvioida energialuokan mukaan. Se merkitään vastaavasti A, B, C, D, E, F, G kirjaimilla ja niistä paras on A. Mitä taloudellisempi kodinkone on, sitä matalammalla melutasolla se myös toimii. Taloudellisen jääkaapin melutaso on alle 39 dB.

Mieti edellä mainittuja asioita ennen uuden jääkaapin hankintaa ja tee hyvä ostopäätös.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *