Pekoni mikrossa – resepti

Pekoni on herkullinen ja maistuva ruoka, jota voi nauttia niin lounaalla kuin illallakin. Se sopii hyvin myös välipalaan ja tarjoilee niin terveellistä kuin herkullista ravintoa. Jos haluat nauttia pekonista nopeasti ja helposti, voit valmistaa sen mikrossa. Se on nopein ja helpoin tapa herkutella pekonin makuun.

Kuinka valmistaa pekonia mikrossa

Ensimmäinen askel pekonin valmistamiseen mikrossa on asettaa pekoniviipaleet lautaselle kahden talouspaperiarkin väliin. Tämä estää pekonin sotkemasta mikroaaltouunin sisäpintaa ja auttaa pekonia paistumaan kauttaaltaan.

Seuraavaksi, aseta lautanen pekonilla mikroaaltouuniin ja kypsennä se täydellä teholla noin 3 minuuttia. Käännä pekoniviipaleita kahden minuutin välein, jotta pekonin paistuminen onnistuu tasaisesti. Jos haluat, että pekonista tulee rapeampi, lämmitä se mikrossa pidempään. Varo kuitenkin, ettet polta pekonia.

Vinkkejä pekonin valmistamiseen mikrossa

Kun valmistat pekonia mikrossa, muista seuraavat vinkit:

  • Käytä talouspaperia – asettele pekoniviipaleet lautaselle kahden talouspaperiarkin väliin. Tämä auttaa pekonia paistumaan tasaisesti ja estää sen sotkemasta mikroaaltouunin sisäpintaa.
  • Varaa tarpeeksi aikaa – mikrossa valmistettu pekoni saavuttaa parhaan maun, kun se lämmitetään täydellä teholla noin 3 minuuttia.
  • Käännä pekoniviipaleita – käännä pekoniviipaleita kahden minuutin välein, jotta pekonin paistuminen onnistuu tasaisesti.
  • Vältä polttamista – jos haluat rapeampaa pekonia, lämmitä se mikrossa pidempään. Varo kuitenkin polttamasta pekonia.

Muut tapoja valmistaa pekonia

Mikrossa valmistettu pekoni on helppo ja nopea valmistaa, mutta se ei ole ainoa tapa valmistaa pekonia. Voit myös valmistaa pekonia uunissa ja pannulla.

Uunissa valmistettu pekoni on rapeampaa ja mehevämpää. Se on myös helppo ja nopea valmistaa. Voit asettaa pekoniviipaleet leivinpaperin päälle ja paistaa ne keskilämmöllä noin 15-20 minuuttia.

Pannulla paistettu pekoni saa rapean ja mausteen pinnan. Voit paistaa pekonin pannulla keskilämmöllä noin 8-10 minuuttia. Muista kuitenkin kääntää pekoniviipaleita usein, jotta ne paistuvat tasaisesti.

Pekonin valmistamisen lopuksi

Kun pekonisi on valmista, voit nauttia sen sellaisenaan tai lisätä sen esimerkiksi salaatteihin, pastoihin ja voileipiin. Pekoni sopii hyvin myös juuston, tomaattien, majoneesin ja muiden herkullisten aineksien kanssa. Jos haluat, voit myös maustaa pekonin esimerkiksi maustepippurilla, korianterilla ja chilihiutaleilla.

Pekoni mikrossa on helppo ja nopea tapa herkutella pekonin makuun. Valmistamiseen kuluu vain muutama minuutti ja voit nauttia pekonin rapeasta ja mausteisesta mauasta. Näin voit nauttia pekonista joka ilta – ilman stressiä ja vaivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *