Videopelien inspiroimaa ruokaa lapsillesi

Niin kauan kun videopelejä on ollut olemassa, ruoka on liittynyt niihin jollakin tavalla. Aivan päärooliin ruoka ei pääse missään pelissä, mutta yleensä se toimii niissä joko ravintona, tuo lisävoimia tai ihan vain koristeena. 

Pelien valmistaja on hyödyntänyt aihetta peleissä monissa eri yhteyksissä ja voit törmätä niissä niin hienoihin gourmet ruokiin kuin fantasiamaailman eriskummallisiin keitoksiin. Toisinaan käy mielessä, että olisi itsekin mukava päästä niitä maistelemaan. Näiden seuraavien reseptien kautta pääset pelimaailman makumaailmaan.

Angry Birds -voileivät

Angry Birds on viihdyttänyt meitä jo yli kymmenen vuoden ajan. Pääset pelissä ampumaan ritsalla erilaisia lintuja, joilla pyrit tuhoamaan sikojen tekemiä rakennelmia. Näissä tunnelmissa voit luoda lapsien kanssa yhdessä iltapalaleivät, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Esimerkiksi raivoavan punaisen linnun eli Red Birdin pääset syömään näillä ohjeilla: 

 1. Ota pyörä ruisleipä ja levitä siihen kevyesti voita
 2. Lisää päälle kana- tai kalkkunaleikkele
 3. Aseta leivän keskelle juustoviipale pystysuunnassa
 4. Leikkaa punaisesta ja keltaisesta paprikasta viipaleita sekä koristele punaisella linnulle kulmakarvat viistoon ja keltaisesta nokka
 5. Viimeistele Red Birdille vielä silmät oliivirenkaista

Pokémon – Pikachu burgeri

Pokémon sai alkunsa Game Boy -pelinä vuonna 1996 Japanissa. Vuosien varrella mahtuu satoja eri pelejä ja tv-sarjoja. Jos omat lapset ovat ihastuneet tähän ja pelaavat vaikka Pokemon GO!:ta, niin voitte tehdä yhdessä seuraavalla lounaalle Pikachu burgerin.

Tarvitset raaka-aineeksi valmiit hampurilaissämpylät (ilman seesaminsiemeniä), jauhelihapihvin, salaattia, tomaattia, cheddaria, ketsuppia, maissisipsejä ja oliiveja. Kokoa maukas ateria näin: 

 1. Paista tai lämmitä jauhelihapihvit paistinpannulla.
 2. Lämmitä hampurilaissämpylät mikrossa ja paina yläosaan silmät oliivirenkaista.
 3. Muotoile maissisipseistä Pikachun korvat ja dippaa toinen puoli niistä ketsupissa sekä paina ne pystyyn hampurilaisen päälle.
 4. Kokoa hampurilainen perinteiseen tapaan ja sivele pullasudilla ketsupilla punaiset posket silmien alle.

Super Mario -napostelupalat

Super Mario on tasohyppely-peli, joka on hauskuuttanut vuosikymmenestä toiseen. Ensimmäinen osa siitä ilmestyi jo vuonna 1985. Kun kaipaat ideoita pieneen naposteluun, niin voit hakea inspiraatiota tästä klassikosta. 

Voit tehdä esimerkiksi pelistä tutun tulikukan ja tarvitset valmistamiseen vain hammastikkuja, porkkanaa, kurkkua ja juustoa:

 1. Leikkaa porkkanat porkkanat siivuiksi ja muotoile leikkaamalla yläosaan lohkoja niin, että saat näyttämään sen tulppaanilta. Pidä siivut noin sormen paksuisina, että hammastikku pystytään painamaan alaosaan kiinni. 
 2. Siivilöi kurkut yhtä leveiksi kuin porkkanat ja leikkaa ympyrä kahtia. Muotoile puolikas kurkkuviipale kuunsirpin muotoon. 
 3. Leikkaa juusto kuutioiksi.
 4. Aseta juustokuutio ns. kukkaruukuksi ja tökkää keskelle hammastikku. Paina kurkkuviipale niin, että se muodostaa tulikukan lehdet ja viimeistele napostelupala lisäämällä porkkana kukaksi.

Final Fantasy – Gysahl Greens smoothie 

Final Fantasya pelanneet tietävät, että peli on täynnä erilaisia ruokia. Monet niistä ovat meidän arkiruokia ja yksi näistä on Gysahl Greens -smoothie. Tämä on samaan aikaan terveellinen ja täyttävä vaihtoehto välipalaksi lapsille. Se valmistuu nopeasti pyöräyttämällä tehosekoittimessa seuraavat raaka-aineet (1 annos): 

 • 1 banaani 
 • muutama lehti salaattia tai pinaattia
 • ¼ lasillista jäädytettyä vaniljajogurttia
 • ¼ lasillista kookosmaitoa
 • 2 tl matcha-jauhetta

Pinnalle: 

 • kaurakermaa
 • rusinoita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *