Vinkkejä painonpudotukseen ilman liikuntaa

Oletko aina kokenut painonpudotuksen hankalaksi ja työlääksi? Uskonut ja ajatellut sen olevan vain hirveää rääkki treenaamista sekä todella todella tarkkaa kaloreiden ja ruoan laskemista ja punnitsemista. Onneksi tämä väite ja ajatus on todettu vanhentuneeksi jo aikoja sitten ja sen voi heittää romukoppaan. Liikunnan osuus painonpudotukseen on suhteessa todella pieni kun verrataan ruokavalion merkitystä, joten onkin paljon tärkeämpää painonpudotuksen kannalta sillä mitä syöt, kuin sillä kuinka paljon jaksaa liikkua.

Tästä artikkelista löydät muutamia vinkkejä, jotka helpottavat painonhallintaa ja painonpudotusta ilman liikuntaa. 

Miten onnistuu painonpudotus pelkän ruokavalion avulla?

Miten pelkän ruokavalion avulla voit sitten saavuttaa haluamiaan tuloksia? Ovatko kaikki herkut kielletty? Ruokavalio painoa pudottaessa kannattaa pitää mahdollisimman värikkäänä ja maistuvana, koska jos se ei sitä ole niin äkkiä tästä ruokavaliosta haluaa myös poiketa, eikä sitä jaksa pidemmän päälle noudattaa. Ruoan makuun ja monipuolisuuteen kannattaa todella panostaa, jotta jokainen ateria ja siihen liittyvä hetki tuo myös itselle nautintoa, eikä helpotusta tarvitse myöhemmin hakea erilaisista makeisista tai rasvaisista ruoista. 

Rasvanpoltossa kannattaa muistaa, että jos haluaa näkyviä tuloksia suhteellisen nopeasti, se vaatii kyllä todellista tarkkuutta ruokavalion suhteen. Mikäli tulosten näkeminen ja saaminen on pidemmän aikavälin asia, voi ruokavaliossa olla hieman enemmän joustavuutta. Mikäli haluaa nähdä tuloksia nopeasti, tarvitaan 95% hyviä valintoja. Samalla kun panostaa toimivaan ja hyvään ruokavalioon, niin ei missään nimessä kannata unohtaa hyvän unen vaikutusta painonpudotukseen. Ei kannata myöskään unohtaa rentoutumisen merkitystä ja mikäs sen parempi tapa kuin rentoutua erilaisten pelien seurassa. Parhaat netissä pelattavat pelit löydät täältä todella näppärästi ja löydät ajanvietettä jonka seurassa viihtyy pidempäänkin. Mikäli univajetta esiintyy, myös erilaiset mieliteot sokerien ja nopeiden hiilihydraattien suhteen kasvavat. Painonpudotus onnistuu siis kaikista parhaiten nukkumalla ja syömällä hyvin. Tässä kuitenkin vielä ne mainitut vinkit painonhallintaan ja pudotukseen ilman liikuntaa. Kun nämä muutamat asiat ottaa osaksi arkea tulee aivan varmasti näkemään muutoksia niin kehossa kuin mielessä. 

Pitääkö olla nälissään?

Laihduttamisessa monella on tavoitteena tietenkin rasvanpoltto ja samalla säilyttää mahdollisimman paljon lihasmassaa, jotta sitä ei katoaisi hirveän paljon laihduttamisen aikana. Perussääntönä on rasvanpoltossa ja laihduttamisessa tietenkin se, että syö alle oman kulutuksen. Näin yksinkertaistettuna. Ei kuitenkaan liian paljoa oman kulutuksen alle. Tämä kalorivaje kulutuksessa aterioiden välillä saattaa aiheuttaa nälän tunnetta kyllä, mutta useimmiten tämäkin nälän tunne katoaa kun keho tottuu ruokavalion muutoksii. 

Hyvällä tavalla toteutetussa ruokavaliossa täytyy olla sopivissa määrin proteiinia sekä hyviä rasvoja, jotka sitten auttavat kontrolloimaan verensokeria ja pitämään sen tasaisena. Hyvä keino saada vatsa täyteen on syödä runsaasti kasviksia, jolloin myös nälän tunne häviää. Rasvoista ei myöskään kannata lähteä karsimaan liikaa, koska keho tarvitsee hyviä rasvoja, jotta se pystyy myös polttamaan ylimääräistä rasvaa kehosta. Nälän tunnetta ei kuitenkaan kannata säikähtää, sillä nälkä aterioiden välissä kertoo vain siitä, että keho ja aineenvaihdunta toimivat. Nälässä ei tietenkään ole tarkoitus olla kellon ympäri, mutta pieni nälän tunne ei laihduttamista haittaa eikä siitä ole muutenkaan haittaa keholle. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *