Onko mielessäsi helpot gluteenittomat sämpylät? Sellaiset kuohkeat ja pehmeät, sellasiet, jotka uunista tullessaan voidaan nauttia voinokareen kanssa niin, että voi sulaa ja imeytyy sämpylän uumeniin.
Nämähelpot gluteenittomat sämpylät ovat parhaita koskaan leipomiani gluteenittomia sämpylöitä! Kaura- ja tattarijauhoista tehdyt gluteenittomat sämpylät saavat sitkoa psylliumista ja chiasiemenistä ja kohoavat mukavan kuohkeiksi.
Nämä gluteenittomat sämpylät tuntuvat pehmeiltä tullessaan uunista, mutta kannattaa kokeilla pohjaa kopsauttamalla sämpylöiden valmius. Valmis sämpylä kuulostaa ontolta pohjasta napauttaessa.
Jos tattarijauhoja ei ole, voit tehdä niitä jauhamalla tattarihiutaleita tehosekoittimessa – sama onnistuu myös kaurahiutaleille, mikäli sinulla ei ole kaurajauhoja.
Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.
Muotoile sämpylät nostamalla taikinasta leivinpaperil päälle kasoja, jotka voit pyöritellä sileämmäksi jauhojan avulla. Kohota vähitään 20 minuuttia.
Kostuta sämpylät (esimerkiksi vedellä tai mantelimaidolla) ja lisää säpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 11-15 minuuttia. Anna jäätyä ja nauti
Ingredients
Directions
Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin.
Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.
Muotoile sämpylät nostamalla taikinasta leivinpaperil päälle kasoja, jotka voit pyöritellä sileämmäksi jauhojan avulla. Kohota vähitään 20 minuuttia.
Kostuta sämpylät (esimerkiksi vedellä tai mantelimaidolla) ja lisää säpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 11-15 minuuttia. Anna jäätyä ja nauti