Helpot Gluteenittomat Sämpylät

AuthorToimitus
RatingDifficultyBeginner
Helpot gluteenittomat sämpylät

Onko mielessäsi helpot gluteenittomat sämpylät? Sellaiset kuohkeat ja pehmeät, sellasiet, jotka uunista tullessaan voidaan nauttia voinokareen kanssa niin, että voi sulaa ja imeytyy sämpylän uumeniin.

Nämähelpot gluteenittomat sämpylät ovat parhaita koskaan leipomiani gluteenittomia sämpylöitä! Kaura- ja tattarijauhoista tehdyt gluteenittomat sämpylät saavat sitkoa psylliumista ja chiasiemenistä ja kohoavat mukavan kuohkeiksi.

Nämä gluteenittomat sämpylät tuntuvat pehmeiltä tullessaan uunista, mutta kannattaa kokeilla pohjaa kopsauttamalla sämpylöiden valmius. Valmis sämpylä kuulostaa ontolta pohjasta napauttaessa.

Jos tattarijauhoja ei ole, voit tehdä niitä jauhamalla tattarihiutaleita tehosekoittimessa – sama onnistuu myös kaurahiutaleille, mikäli sinulla ei ole kaurajauhoja.

Yields1 Serving
 1 pss kuivahiivaa
 400 ml kädenlämmintä vettä
 1 tbsp psylliumia
 1 tbsp chiasiemeniä
 300 ml kaurajauhoa
 300 ml tattarijauhoa
 100 ml kaurahiutaleita
 3 tbsp öljyä
 ripaus suolaa ja sokeria
 + pinnalle siemeniä
1

Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin.

2

Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.

3

Muotoile sämpylät nostamalla taikinasta leivinpaperil päälle kasoja, jotka voit pyöritellä sileämmäksi jauhojan avulla. Kohota vähitään 20 minuuttia.

4

Kostuta sämpylät (esimerkiksi vedellä tai mantelimaidolla) ja lisää säpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 11-15 minuuttia. Anna jäätyä ja nauti

Save
Category

Ingredients

 1 pss kuivahiivaa
 400 ml kädenlämmintä vettä
 1 tbsp psylliumia
 1 tbsp chiasiemeniä
 300 ml kaurajauhoa
 300 ml tattarijauhoa
 100 ml kaurahiutaleita
 3 tbsp öljyä
 ripaus suolaa ja sokeria
 + pinnalle siemeniä

Directions

1

Sekoita suuressa kulhossa kuivahiiva, psyllium, chiasiemenet, suola ja sokeri. Lisää kädenlämmin vesi ja sekoita hyvin.

2

Sekoita toisessa kulhossa jauhot keskenään ja lisää rauhallisesti sekoittaen nestemäisen seoksen joukkoon. Lisää lopuksi öljy, sekoita hyvin ja jätä kohoamaan peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.

3

Muotoile sämpylät nostamalla taikinasta leivinpaperil päälle kasoja, jotka voit pyöritellä sileämmäksi jauhojan avulla. Kohota vähitään 20 minuuttia.

4

Kostuta sämpylät (esimerkiksi vedellä tai mantelimaidolla) ja lisää säpylöiden pinnalle halutessasi siemeniä. Paista 225 asteessa 11-15 minuuttia. Anna jäätyä ja nauti

Helpot Gluteenittomat Sämpylät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *