Ihanaa sunnuntaita just sulle!
Tänään ollaan perusasioiden äärellä, nimittäin minkäs muunkaan kuin puuron. Puuro on ollut hypen kohteena nyt jo melko pitkään, eikä villitykselle näy loppua. Ja miksikäs näkyisi, onhan puuro ihan älyttömän monipuolinen ja helppotekoinen huikopala, jota voi tuunata loputtomiin.
Tänään keskiössä ei ole perinteinen lämmin kaurapuuro, vaan isolla kädellä tuunattu rouheinen, paksu, makoisa tuorepuuro. Nam nam. Tämä tuorepuuro sisältää paljon protskua (25g annos on paljon!) ja pitää nälän useamman tunnin ajan. Ja mikä parasta, se on sairaan hyvää. Preppaa etukäteen valmiiksi ja nauti, kun sitä eniten tarvitset. ;)
Jos olen jotain viime aikoina oppinut, niin sen, että fail to prepare = prepare to fail. Tämä pätee siis moniin asioihin elämässä, mutta erityisesti siihen huutavaan iltapäivänälkään, kun lounaasta on jo hetki mutta illallinen odottelee vielä kaaaukana kotona.
Jossain vaiheessa iltapäiväbanaanin ja muiden pikku välipalojen mussuttaminen alkoi turruttaa eikä jo hetken päästä taas kolkuttelevasta nälästä ollut paljoa apua. Siispä otin järeämmät keinot käyttöön, ja aloin taas tehdä mukaan otettavaksi tuorepuuroja, johon lisäsin reilulla kädellä proteiinia kaurajuoman, kasvijogurtin, proteiinijauheen ja erinäisten siementen muodossa. Miljoona kertaa parempi vaihtoehto!
Tiedän, että protskujauhot jakavat mielipiteitä, mutta itse en ole ainakaan lähtökohtaisesti niiden satunnaista käyttöä vastaan. Oma lempparini kasviperäisistä protskuista on toistaiseksi ollut Puhdistamon maustamaton riisiproteiinijauhe, joka on maultaan kivan neutraali ja uppoaa esimerkiksi tuorepuuroon mainiosti. Sekaan vielä pienen pieni loraus vaahterasiirappia, ripaus kardemummaa ja aitoa vaniljaa ja voilá.
Tuorepuuro on mielestäni parhaimmillaan yön yli vetäytyneenä ja jonkun raikkaan lisukkeen, esimerkiksi puolukkasurvoksen (rakkaus rakkaus!) tai tuoreiden marjojen kanssa. Ripottele pinnalle lisäksi siemeniä tai hiutaleita, ja superpuuro on valmis.
Superpuuro (V, M, G), kahdelle
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 dl kauramaitoa
- 2 dl kasvijogurttia (esim. soija tai kaura)
- 2 rkl laadukasta riisiproteiinia
- ripaus aitoa vaniljaa
- 0,5-1 tl kardemummaa (maun mukaan)
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl chiasiemeniä
- 1 rkl kurpitsansiemeniä
- 1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä
Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen ja sulje kannelliseen purkkiin. Anna tekeytyä yön yli tai vähintään 3-4 tuntia jääkaapissa. Tarkista maku ja nauti sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreitten marjojen kanssa.
19
Liisa Soultanis says
yyhyh söin just loput mun puurosta ja sun tekemän muffinssin! yhyhyh. Ps en oo koskaan nähny noin hienoo valkosta taustalevyy siis OMG.
Aino says
Mä söin aamul loput muffinsit heh (olin jättäny kotiin oman varaston…) ;) ja mikä taustalevy? En mä vaa mitää taustalevyy nää ku on nii hienot kuvat ja puuro……
Milja says
Onpas herkullisen kuuloista!
Niin ja sitten ihan ohi aiheen, mutta saako tiedustella mikä blenderi sulla on käytössä? Edessä olisi tehosekoittimen hankinta joten suosituksia otetaan mielellään vastaan (:
Aino says
Kiitos Milja! :) Mulla on ollu viime kesästä asti Wilfan Raw Fuel (ovh noin parisataa euroa) ja oon kyllä tykänny toosi paljon. Tosi tehokas ja helppokäyttönen ja tyylikäski vielä. Vähän perusblenderiä kalliimpi, mut takuu ja laatu on sen mukaset. Suosittelen!
Saara says
Moi! Oi että näitä siun kaikkia reseptejä, oon kerenny kokeilee vasta minttusuklaakutioita ja snickersejä <3 nyt haluisin tehä noita korvapuusteja ja mietin voiskohan makeutuksena käyttää hunajaa ja maitona mantelimaitoa?
Aino says
Hei kiitos ihana! <3 Joku instassa kommentoikin, että oli tehnyt hunajaan nuo korvapuustit ja oli onnistunut ok. Ei vaan tullu ihan niin kuohkeita, mutta silti. Ja mantelimaito sopii varmasti hyvin - makeutetulla pitää vaan varoa, ettei mee liian makeaksi :) Eli maustamatonta käyttäisin. Paitsi jos tykkää supermakeasta :D
Riia says
Hei en tiedä olenko sokea vai mitä, mutta mitä nuo muut ruoat tuossa asetelmassa on? Eli tuo missä on valkoista kreemiä, mantelihässäkkä ja oikeasta reunasta pilkistävä oranssi luomus. Poikaystävä lupasi tehdä, täytyy antaa tarkat ohjeet.. ;)
Aino says
Hei et ole sokea, ei noista varmaan arvais :D
Valkoista kreemia on porkkanakakkumuffinsien päällä, tää oli resepti jota kehittelin mut joka ei ikinä päätynyt blogiin, Chocochilillä on aikalailla vastaava: http://chocochili.net/2014/08/porkkanakakkuset/ ja jos haluaa terveellisempää muffaria niin voin suositella näitä: http://feelgoodkitchen.fi/2016/03/astetta-paremmat-aamupalamuffinsit/
Mantelihässäkkä on ystäväni tekemä päärynägalette jonka resepti on hänellä mut jota ei ole vieläkään julkaistu — mutta about samantyylinen (jos reunat koristelisi mantelisuikaleilla) ois tämä: http://thefitchen.com/2016/08/02/vegan-berry-galette/
Ja tuo oikeasta reunasta pilkistävä on tofufrittata, resepti http://www.kahviajakasvisruokaa.fi/2016/02/taydellisen-brunssin-tofu-frittata-gf-v.html
Tsemppiä poikaystävälle kokkausurakkaan ;)