Ovatko tummien pilkkujen päällystämät banaaniretkut taas vallanneet keittiösi? Tekeekö sinun mieli leipoa jotakin (vaikka todellisuudessa sinun pitäisi tehdä töitä tai lukea kokeisiin tai siivota tai käydä lenkillä – tällä ilmiöllä on muuten nimikin, bakecrastination)? Maistuuko iltapäiväkahvi tylsältä yksinään, mutta pullat ja viinerit eivät kuulu ruokavalioosi?
Minulla on sinulle ehdotus, ystävä hyvä.
Kokeile tätä luonnollisesti gluteenitonta, yhden kulhon ja yhden vuoan banaanileipää, jossa yhdistyvät hienosti kauran sydämellisyys, kypsien banaanien mehevä olemus ja maapähkinävoin paahteinen, kodikas tuoksu.
Se on helppo tehdä etkä tarvitse paljon välineistöä, ihmeellisiä aineksia tai jauheita tai monimutkaisia tekovaiheita. Yksinkertainen on joskus parasta.
Luonnollisesti gluteeniton maapähkinä-banaanileipä
- 4(erittäin) kypsää banaania
- (1-2 rkl hunajaa)
- 1 kananmuna
- ½ dl maapähkinävoita
- 1rkl öljyä
- 3dl kaurajauhoa (gluteeniton, voit valmistaa itse blenderöimällä kaurahiutaleita hetken)
- 2dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 2 tl leivinjauhetta
- Muutama tippa vanilja-aromia
- ½ tl suolaa
Muussaa banaanit kulhossa. Lisää hunaja, kananmuna, maapähkinävoi, öljy ja vanilja. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää tasaisesti sekoittaen märkien aineiden sekaan. Kaada jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia 175 asteessa. Tarkasta kypsyys esim. hammastikun avulla.
4
hillamaaria says
Ihana resepti! Täytyy kokeilla viikonloppuna! :)