Jep, paleolinjalla jatketaan! Törmäsin pari viikkoa takaisin kiehtovalta kuulostavaan brownieohjeeseen jonka pääkomponenttina on mikäs muukaan kuin tämänhetkinen lempparijuttuni bataatti. Olen aiemmin kokeillut jotain samantyylistä reseptiä bataattimuussilla ja lopputulos oli ällöttävän kostea ja bataattisosemainen ja sai minut hylkäämään bataattikokkailut hetkeksi (eli noin kahdeksi päiväksi). Tässä ohjeessa bataatti onkin raastettu ja lopputulos oli hurjan herkullinen. Bataattiraaste tekee brownieista kivan meheviä ja suklaan maku pääsee erinomaisesti esiin.
Tämä paleoresepti on luonnollisesti gluteeniton. Jos sinulla ei ole kookosjauhoja, voit korvata ne esimerkiksi mantelijauhoilla tai kaurajauhoilla, joskin tässä tapauksessa kannattaa tuplata jauhon määrä sillä kookosjauhot ovat melkoisen imukykyisiä. Voit nauttia browniet sellaisinaan tai tehdä niille raakasuklaakuorrutteen vaikkapa peanut butter cupsien simppelillä suklaareseptillä. Voit sivellä kuorrutteen kauniisti (ja paksusti) brownieitten päälle, kuten minä tein, tai dippailla brownieita suoraan suklaaseokseen ja syödä sellaisinaan, kuten minä myöskin tein.
Parhaat paleobrowniet (G)
- 1 keskikokoinen kuorittu & raastettu bataatti
- 2 (luomu)munaa
- muutama tippa vaniljauutetta
- reilu desi juoksevaa hunajaa
- reilu desi oliivi- tai kookosöljyä (mielestäni oliiviöljy sopii parhaiten)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 desiä tummaa kaakaojauhetta
- 2 rkl kookosjauhoa TAI 4 rkl muuta jauhoa
- (tummaa suklaata rouhittuna, väh. 75% kaakaota)
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä kulhossa bataattiraaste, munat, vanilja, hunaja ja rasva ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet erikseen keskenään ja lisää kosteiden aineiden joukkoon tasaisesti sekoittaen. Lisää lopuksi suklaarouhe mikäli haluat.
Vuoraa keskikokoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Brownie’levyn’ optimaalinen paksuus on jossain 3 sentin paikkeilla – jos et saavuta tätä, säädä paistoaikaa! Muuten browniet valmistuvat uunin keskiosassa noin 30 minuutissa. Vahdi taikinaa etenkin loppuvaiheilla. Browniet saavat jäädä kosteiksi, mutta eivät liian, jotta ne pysyvät kasassa.
Jäähdytä, kuorruta ja leikkaa paloiksi. Nauti! (Ja mikäli ylimääräisiä paloja jää, säilytä ne jääkaapissa).
***
These paleo brownies are almost directly adapted from Eatdrinkpaleo.com. It’s the best paleo brownies recipe I’ve tried (so far) and I can only recommend it. I mean, could you believe its main ingredient is sweet potato? I tell you – go check that recipe out! Now! The ganache in the picture is still-a-bit-runny raw chocolate I made. Matches perfectly with the brownies ;)
0
Ella says
11/07/2014 at 10:12Kananmuna-allergikko täällä hei! Osaatko sanoa, uskaltaako munaa korvata vaikka pellavamunalla?
Aino says
11/07/2014 at 12:17Heippa! En ole kokeillut eli en uskalla sanoa puolesta tai vastaan – jos kokeilet niin lisäisin kyllä jauhojen määrää, että browniet hyytyvätkin joskus :) Kerro ihmeessä miten onnistui, jos kokeilet!
Hanna says
11/02/2016 at 22:44Hei!
Hyvä resepti! Itselläni vain tuli todella tummaa, melkeinpä väkevää piirasta. Käytin kaapissa olevaa Rainbow ´n tummaa kaakaojauhetta, liekö siinä syy. Mitä kaakaojauhetta itse käytin?
Hanna says
11/02/2016 at 22:45Hups, tarkoitin siis kysyä mitä kaakaojauhetta SINÄ käytit? :)