Mihin nämä päivät oikein katoavat? Vastahan syksy alkoi ja nyt joulu on jo ihan nurkan takana. Joulufiiliksestä ei kyllä ole tietoakaan, vaikka Raatihuoneentorin joulumarkkinoilla on jo käyty ja ensimmäiset (vahvat!) glögit rusinoin ja mantelein nautiskeltu. Kai se sitten viimeistään iskee kun pääsee kotosalle ja pipareita on syömässä joku muukin kuin minä itse.
Jouluajan lähestyminen ei näy tämänpäiväisessä reseptissä muutoin kuin kauniin joulunpunaisena värinä. Mansikka-chiahillo on yksi kestosuosikeistani aamupuuron päällä, se on niin helppo tehdä, se on niin hyvää ja kaiken lisäksi suhteellisen halpaa tehdä – ainoa hintavampi sijoitus on chiasiemenet, jotka ovat monikäyttöinen lisä keittiöön kuin keittiöön.
Chia-hilloa voit tehdä mistä tahansa tuore- tai pakastemarjoista, -hedelmistä tai jopa kuivatuista luumuista (terveellisempi ’luumumarmeladihan’ sopisi mainiosti vaikka joulutorttujen täytteeksi).
Hillon tekeminen on superhelppoa: sulata (ja kiehauta) pakastemarjat tai kuivatut hedelmät tai survo tuoreet marjat muussiksi. Muutama sata grammaa on ihan hyvä aloitusmäärä. Lisää seokseen hieman vettä (1-2 dl), pari ruokalusikallista chia-siemeniä sekä halutessasi hieman makeutusta, näytä seokselle vielä hieman sauvasekotinta (jotkut tykkää sileämmästä!) ja säilö kannelliseen purkkiin jääkaappiin.
Pari tuntia tekeydyttyään hillo on valmista, ja mikäli siitä tuli liian tömäkkää, lisää pari ruokalusikallista vettä. Ta-daa. Olet tehnyt onnistuneesti hilloa. Keveytensä puolesta chia-hilloa voi nauttia sellaisenaan tai minkä tahansa hyvän (kuten ylläolevien banskupannareiden) kera.
Kivaa viikon jatkoa! <3
2
Sara says
09/12/2014 at 19:25Voisikohan chiasiemenet korvata pellavansiemenillä?
Aino says
09/12/2014 at 20:08Hmm, en oo koskaan kokeillut joten en valitettavasti osaa varmaksi mitään sanoa. Mutta tietääkseni pellavansiemenet imee itteensä vaan noin kolmasosan siitä nestemäärästä mitä chiasiemenet eli seos ei välttämättä hyydy tarpeeksi. Toisaalta, yrittänyttä ei laiteta :D