• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Etusivu
  • About
  • Reseptit

Feel Good Kitchen

Hyvän mielen kasvisruokablogi

9 16/12/2014 Yleinen / Common

Piparitaikina-bitesit (raaka & vegaaninen)

Piparkakut nyt vaan kuuluvat jouluun. Nou pipari, nou joulu.

Parasta piparien leipomisessa (huolimatta siitä, ostitko kaupan pakastetaikinan vai teitkö koko komeuden alusta alkaen itse) on ehdottomasti piparitaikinan syöminen. Se on jollain tasolla miljoona kertaa parempaa kuin valmis, paistettu piparkakku. Mutta siitä tulee vatsa kipeäksi.

Siinäpä siis  pulma ratkaistavaksi. Ja onneksenne, tänään minulla on tarjota vastaus.

piparipallerot3

Kehittelin piparitaikinasta herkullisen ja aavistuksen terveellisemmän version, jota voi syödä piparitaikinan tavoin raakana ja joka tyydyttää makean- ja piparitaikinanhimosi täydellisesti.

Lisäksi et tarvitse vehnäjauhoja lainkaan, sillä ne on vaihdettu vatsaa helliviin kaurahiutaleisiin, herkullisiin pekaanipähkinöihin ja superpehmeisiin ja -makoisiin medjool-taateleihin. Ja makumaailman täydellistää tietysti piparkakkumauste! Sit vielä tonttulakki päähän, Sinatran jouluklassikot soimaan ja voila. Joulufiilis on taattu. Gluteenittomasti ja vegaanisesti. ;)

Tämä ohje on lukuisten eri sovellusten lopputulos ja takaan sinulle, mikäli olet makeiden herkkujen, luonnollisten herkkujen ja tietysti piparitaikinan ystävä, tulet ihastumaan näihin palleroisiin.

piparipallerot2

Piparitaikina raw bitesit (n. 20 kpl)

  • 200 g superpehmeitä medjool-taateleita
  • 1,5 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • ripaus vaniljaa
  • ripaus suolaa

Blendaa ensin kuivat ainekset tasaiseksi jauhoksi. Kaada erilliseen kulhoon ja survo sitten taatelit tahnaksi ja sekoita kuiva jauhoaines taatelimassan joukkoon. Tarkasta maku, pyörittele taikinasta sopivan kokoisia palleroita ja nautiskele. Mikäli massa tuntuu jäävän liian kuivaksi, lisää joukkoon vettä ruokalusikallinen kerrallaan.

(Tästä taikinasta voi myös paistaa ”oikeita” pipareita! Lämmitä uuni 175 asteeseen, kauli ja muotoile taikina haluamallasi tavalla ja paista 6-8 min. Anna jäähtyä ja nauti.)

 

9

Categories: Yleinen / Common Tags: gluteeniton, herkut, maidoton, piparitaikina, piparkakku, sokeriton, terveellinen, vegaaninen

Previous Post: « Tattari-siemenleipä {gluteeniton}
Next Post: Terveellisempi taatelikakku »

Reader Interactions

Comments

  1. Liisa says

    16/12/2014 at 18:31

    Oih, kun näyttää hyvältä! Ajattelinkin juuri viikonloppuna kokeilla jonkinlaista piparkakku -reseptiä :)) Tässä olis ainakin sen verran herkullisen näkönen resepti, että saatampa hyvinkin mahdollisesti koklata näitä! ;)

    Ja muuten, tykkään ihan tositositosi paljon tästä sun blogin uudesta ulkoasusta! :))

    Mukavaa joulun odotusta! :)

    Vastaa
    • Aino says

      17/12/2014 at 08:50

      Kiitos paljon ihana Liisa! Toivottavasti kokeilut menee nappiin:-) Kivaa joulun odotusta myös sinne<3

      Vastaa
  2. Kia says

    17/12/2014 at 00:04

    Oi, kun näyttää ja kuulostaa tooodella hyvältä! Harmi etten pysty toteuttamaan reseptiä, sillä mulla ei ole enää tarpeeksi tehokasta blenderiä :( Voikohan näitä nauttia vielä joulun jälkeenkin… :D

    Vastaa
    • Aino says

      17/12/2014 at 08:52

      Hahah, ei mullakaan ole mitään tehokasta blenderiä opiskelijakämpässäni mut en oo antanu sen pysäyttää mua! :D Pienellä kikkailulla ja suurella kärsivällisyydellä pärjää myös… Ja tietty näitä voi nauttia vaikka ympäri vuoden ;)

      Vastaa
  3. Ida says

    22/12/2014 at 10:19

    Moi! Ihanan kuuloinen ohje :) Ootko löytänyt noita Medjool-taateleita täältä Tallinnasta? Kaubamajassa oli koko syksyn myynnissä pieniä pakkauksia luomuversioita, aika kirpakalla hinnalla varustettuna kylläkin ;) Viimeksi kun kävin ei niitä sitten enää näkynytkään..

    Iloista joulua!

    Vastaa
    • Aino says

      22/12/2014 at 20:54

      Moi Ida ja kiitos kommentista! Just viime viikolla oli tuoreikuivatut medjoolit alennuksessa (2,99€/700g) sekä Norde Centrumin että Postimajan Rimeissä :) Ainakin tuolla sataman Rimissä on ollut joka kerta kun oon ettiny, normihinta pyörii siinä 3-4 euron välillä, ei oo mun mielestä paha hinta lainkaan. Toivottavasti onnistut säkin nyt löytämään. Iloista joulua sinnekin :)

      Vastaa
  4. Janina says

    14/11/2015 at 14:53

    Käyköhän tähän miten ns. tavalliset, pehmeät kuivatut taatelit?

    Vastaa
    • Aino says

      16/11/2015 at 09:55

      Käy hyvin. Ne ei ehkä soseudu yhtä helposti, joten jos tuntuu kuivilta niin kannattaa liottaa kuumassa vedessä vaikka vartin ajan ja käyttää sitten normaalisti :)

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Hei sinä!

Tervetuloa Feel Good Kitcheniin, hyvän mielen kasvisruokakeittiöön. Blogi ei ole enää aktiivinen, eli uusia reseptejä ei tule, mutta vanhat löytyvät täältä kuten ennenkin. Toivottavasti löydät etsimäsi!

Pidän nykyään uutta ruoka-aiheista sivustoa nimeltä Safkaamo! Safkaamossa on ruoka-aiheisia juttuja, vinkkejä, henkilökuvia ja tietysti herkullisia reseptejä. Tutustu Safkaamoon täällä.

Pst. Jos etsit vegaanisia lisäravinteita tai kaipaat vegaaniystävällistä kestävyys- tai voimavalmentajaa, tutustu K3 Fitneksen verkkokauppaan!

Arkisto

Avainsanat

aamupala (19) avokado (5) banaani (8) bataatti (11) diy (10) easy (5) gluteeniton (96) glutenfree (16) healthy (10) helppo (74) herkut (7) itsetehty (5) kasvis (24) kasvisruoka (12) kasvisruokaa (10) kausiruokaa (15) kikherne (7) kookos (6) kurpitsa (6) kvinoa (14) maidoton (50) mausteinen (7) nopea (28) ohje (9) omena (5) paleo (5) raaka (8) raakaherkut (13) raakakakku (5) raakaruoka (8) recipes (9) resepti (55) reseptit (32) salaatti (9) smoothie (6) suklaa (21) terveellinen (51) terveelliset (9) tuorepuuro (6) vegaani (67) vegaaninen (49) vegan (26) vege (9) viljaton (17) yhteistyö (6)

Footer

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Copyright© 2017 · AINO YRJÄNÄ

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok