Hola amigos! Olen ollut nyt reilun viikon ajan Etelä-Espanjassa reissussa, viimeisiä koulujuttuja ja töitä pois alta tehden ja tietysti valosta ja vehreistä maisemista nauttien. Ihan mieletöntä, miten paljon päivänvalon olemassaolo voi vaikuttaa mielialaan ja virkeyteen. Onneksi pohjoisessakin päivä jo tasaista vauhtia pitenee. Miettikää, kohta ollaan jo maaliskuussa – kevät sujahtaa aina yhtä nopeasti ohi. On laskiaista, pääsiäistä ja ties mitä kissanristiäistä. Ja sitten, humpsista, kevät onkin jo täydessä vauhdissaan.
Sitrusaika on täällä muuten nyt parhaimmillaan, mikä näkyi Suomessakin markettien heviosastolla. Lähes jokaisen paikallisen talon pihalla on sitruuna-, mandariini- tai appelsiinipuu oksat notkollaan ihania hedelmiä. Lisäksi ihan keskellä kaupunkia kasvaa riveittäin appelsiinipuita ja minä ahneena ihmettelen, miten ne appelsiinit ylipäänsä vielä ovat siinä. Niin, ja olen valehtelematta syönyt useamman kilon edestä näitä nimenomaisia hedelmiä muutaman päivän sisään. Ihan parasta!
Alkuun en meinannut löytää kaikkia etsimiäni ruokajuttuja kaupoista, mutta pikku hakemisen jälkeen sain mitä hainkin. Erikoisruokavaliota noudattavien kannattaakin suunnata samantien isoihin hypermercadoihin, josta löytyy varmasti etsityt ainekset vegepohjaisista juomista kvinoaan, tofuun ja pähkinävoihin (näin mm. hasselpähkinä-, macadamia- ja mantelivoita). Nams.
Mutta höpinät sikseen ja itse asiaan eli pannareihin! Eilen tiistaina oli kuulemma maailmanlaajuinen pannukakkupäivä, tiesittekös! Mä en ainakaan tiennyt. Mutta tein silti sattumalta pannukakkuja eilen aamulla ja ohje on ehkä yksinkertaisin ikinä. Ja älä huoli, jos ajatus banaaniletuista lähinnä haukotuttaa, sillä näihin lettuihin ei tule banaania. Eikä kananmunaa. Eikä sokeria. Eikä valkoisia jauhoja. Eikä mitään turhaa muutenkaan ;)
Nämä vegaaniset pannukakut koostuvat simppelistä gluteenittomien kaurajauhojen, mantelimaidon ja chiasiementen yhdistelmästä. Sekaan vielä ripaus leivinjauhetta ja vaikkapa kanelia ja kardemummaa (suosikkiyhdistelmäni, mutta vaihda toki vapaasti muuhun) ja herkullinen, terveellinen ja gluteeniton lettutaikina on valmis. Ja lopputulos on ihanan lämpöinen, tuhti ja HERKULLINEN. Päällystä lemppareillasi, kuten (kasvipohjaisella) jogurtilla, marjoilla, pähkinöillä tai hedelmillä.
Tai niillä kaikilla.
Ja nauti.
Simppelit vegaaniset pannukakut (G, V)
- 1 dl (gluteenitonta) kaurajauhoa
- 1,5 dl mantelimaitoa
- 1 tl chiasiemeniä
- 1 tl leivinjauhetta
- + mausteita (1tl kanelia +1tl kardemummaa)
Blenderöi kaikki ainekset sekasin keskenään ja anna tekeytyä noin vartin ajan. Paista teflonpannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Tarjoile heti valitsemiesi päällysten kanssa (esim. pähkinävoi, jogurtti, marjat, hedelmät).
Simple Vegan Pancakes (V, G)
- 1 dl (gluten free) oat flour
- 1,5 dl almond milk
- 1 tsp of chia seeds
- 1 tsp baking powder
- + spices (1 tsp cinnamon + 1tsp cardamom)
Blend all the ingredients together and let the mixture stand still for around 15 minutes. Cook on a teflon pan, both sides for few minutes. Serve immediately with your favorite toppings (i.e. nut butter, (plant based) yogurt, berries, fruit).
<3 Aino
12
Liisa says
18/02/2015 at 09:47Kuulostaapa ihanalta nää kaikki sun matkajutut! :)) <3
Ja vitsi, pakko tehä näitä pannukakkuja! Oon itse juuri mummun luona Mouhijärvellä lukemassa ylppäreihin, ja sen lisäksi mulla on paljon aikaa kokkailla! Huomenna mennäänkin tampereen Ruohonjuureen, joten nappaampa sieltä näitä aineksia mukaani ;)
Aino says
18/02/2015 at 10:54Kiitos :)<3
Näitä kannattaa todellakin kokeilla, hämmästelin itekin miten helppo näitä on tehä koska pitkään aattelin että ne ei pysyis kasassa ilman kananmunaa, mutta hyyvin onnistui! :) Mummun Mouhijärvi kuulostaa ihanalta!! Siellä saa ainakin varmasti keskityttyä ja nautittua samalla talvimaisemista. Ja gaahh jos täältä Espanjasta jotain puuttuu, niin Ruohonjuuri :D Nauti!
Weera says
18/02/2015 at 15:20Kiitos ohjeesta, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! <3 Sopisi hyvin vaikka viikonlopun aamupalaksi. :)
Ihania kuvia muutenkin ja näyttää ihanalta paikalta kirjoitella koulujuttuja! Oon itsekin reissannut jonkun verran Malagan läheisissä pienissä rantakaupungeissa ja tuo yksi kuva on ihan kuin yhdestä paikasta, jossa olen itsekin ollut pariin kertaan. Nauti lämmöstä ja valosta! Täälläkin alkaa onneksi päivä olemaan pidempi ja aurinko on paistanut nyt monena päivänä. Nähdään kun tuut Suomeen!
Aino says
18/02/2015 at 21:22Kiitos itellesi kommentista!<3 Täällä on kyllä hyvä tehä, vielä kun tarkenis terassilla tehdä hommia niin ei koko ajan kutkuttais lähteä ulos lenkille, pois läppärin ääreltä! Täällä on kyllä ihanan romanttisia kyliä, esimerkiksi Benalmadena Pueblo mistä toi kuva on. Valkoiset talot, koristeiset yksityiskohdat ja kapeat kujat <3 Ihana kuulla että sielläkin on riittäny auringonpaistetta! Ja todellakin nähdään sit, jee! :)
Jaana / Keittiössä, kaupungissa says
18/02/2015 at 20:57Eipä ole tullut mieleen, että chiaa voi käyttää myös pannareihin! Hyvältä näyttää :)
Aino says
18/02/2015 at 21:23Kiitos! :D Mun tulee nykyään ripoteltua niitä siemeniä vähän joka paikkaan. Addiktoivaa!
outi says
24/05/2015 at 11:37Heitin sekaan pari pinaattikuutiota ja suolaa ja päällysteeksi tietysti puolukoita – tuli ihana vegepinaattilettuannos! Kiitos toimivasta reseptistä! :)
Aino says
24/05/2015 at 20:27Ohho, kuulostaapa muuten aika kekseliäältä yhdistelmältä! Pitää varmaa laittaa kokeiluun, mä en oo suolasia lettuja paljoa tehny :)