Tänään oli sellainen maanantai, joka kaipasi kylkeensä jotain tuhtia, lämmintä ja valkosipulia häpeämättömästi säästelemätöntä. Siispä keittiössäni syntyi jälleen kerran edullista pikaruokaa vegaanityyliin (aiemmin sarjassamme nähtyä: maukas kikhernesalaatti). Alusta loppuun koko komeus syntyi alle parissakymmenessä minuutissa ja sen saa helposti gluteenittomaksi vaihtamalla normispagetin gluteenittomaan kaveriinsa.
Parasta on, että kulhollinen tätä ihanaa spagettia on kuin isoäidin pehmeä halaus (eli juuri sellainen jota maanantaisin kaipaa) ja valkosipulilta haiseva hengityksesi häätää kaikki elämäntapavalittajat ympäriltäsi! Win win. (Kivat ihmiset ei katoa mihinkään. He ymmärtävät kyllä. Tai sitten voit ihan vaan varmuuden vuoksi kattaa heillekin annoksen.)
Today was that kind of a Monday that screams for something absolutely hearty, warming and shamelessly full-of-garlic. That’s how I came up with yet another fast food vegan style dish (previously seen in our series: spicy chickpea salad).The whole meal comes together in less than 20 minutes and is easily modified to glutenfree by swapping regular spaghetti to its glutenfree cousin.
Having a bowlful of this spaghetti is like having your grandma giving you a big hug (the kind you need on Mondays) and your garlic smelling breath will shoo every negative-minded person far far away from you. Win win. (The nice people won’t go anywhere. They understand. And if you want to play super safe you might just feed them a bowful of this spaghetti as well.)
Sitruunalla & valkosipulilla höystetty lehtikaalispagetti (alkuperäinen ohje HS.fi)
- 400 g lehtikaalia
- 8 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- ¾ dl oliiviöljyä
- 350 g spagettia tai muuta pastaa
- 2 rkl sitruunamehua
- sormisuolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
Huuhtaise kaali. Poista kova lehtiruoti. Revi kaali pieniksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita miedohkolla lämmöllä pannulla parissa ruokalusikallisessa öljyä noin 5 minuuttia. Lisää loppu öljy ja lehtikaali. Jatka paistamista noin 10 minuuttia seosta välillä käännellen.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota 3 ruokalusikallista keitinvettä talteen. Kaada pastasta vesi pois. Yhdistä pasta, kaaliseos ja pastan keitinvesi. Lisää joukkoon sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja tarjoile heti.
Garlic & Lemon Kale Spaghetti (originally from. HS.fi)
- 400 g kale
- 8 cloves of garlic
- 1 shallot
- ¾ dl olive oil
- 350 g spaghetti/pasta
- 2 tbsp lemon juice
- salt
- freshly ground black pepper to taste
Rinse the kale and remove the stem. Shred into small bits. Peel and chop the onions and garlic and fry them on a hot pan with some olive oil for about 5 minutes. Add the rest of the oil and the kale. Continue cooking for 10 minutes, stirring occasionally.
Cook the pasta according to instructions. Save 3 tablespoons of the spaghetti cooking water and pour the rest away. Mix together pasta, kale mixture and the 3 spoonfuls of pasta water. Add the lemon juice, season with salt & pepper, mix well and serve!
4
Vastaa